Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Fűtés után felújítások

Győr - A „megszokottnál" hidegebb volt és hosszúra nyúlt a tél – jóval többet, intenzívebben kellett fűteni, mint a korábbi években. A fűtési idény azonban lassan a végéhez közeledik.
Győrött tavaly április 19-én állt le a távfűtés. Azt még természetesen nem tudni, most meddig tart az idény, ez mindig az időjárás függvénye. Annyi bizonyos, a lakások fűtési rendszerén csak május 15. után lehet korszerűsítési munkákat végezni, a szolgáltatónak – a Győrhő Kft.-nek – addig úgymond készenlétben kell állnia a fűtésre.

Az idei fűtési szezonban december 25-től január közepéig igazi téli hideg időjárás uralkodott. Mint a szolgáltatótól tudjuk, karácsony után a napi átlaghőmérséklet folyamatosan fagypont alatt volt, január első felében mínusz 5 fok alatt. Január második felétől némi enyhülés következett, így a külső átlaghőmérséklet a hónapban mínusz 1,7 fok lett. Hidegebb a sokévi átlagnál, ami mínusz 0,3 fok. Egy évvel korábban a januári átlag 4 fokkal volt magasabb. Az idei februári átlaghőmérséklet 1,4 fok volt, márciusról pedig ugyancsak nem tudjuk elmondani, hogy tavaszias volt. Mindez érezhető volt a fűtésszámlákban, továbbá az is, hogy sokan kiestek a gázártámogatásból, emelkedett a fűtési díj is, noha az még mindig Győrött a legolcsóbb az országban.

Üzemzavarmentes volt a mostani fűtési időszak, és a januári orosz–ukrán gázvita sem veszélyeztette a város távhőellátását.

Természetesen előfordulhat, hogy bizonyos munkálatokat a fűtési időszak alatt kell elvégezni, hiszen hibák a távhőrendszeren a folyamatos karbantartás ellenére is előfordulnak, többször külső okok miatt. A társaság szakemberei sokszor éjszaka dolgoznak, hogy az érintett lakókat a lehető legkisebb kellemetlenség érje.

A fűtési időszakot követő felújítási munkák közül említhető a Kazinczy utcában tervezett távhővezeték-csere, ami kapcsolódik a Belváros, a Széchenyi tér felújítási programjához. A munkálatok a Pannon-Víz zrt. által elvégzett csatornacsere után előreláthatólag május végén kezdődhetnek. Szintén vezetékcsere lesz az Aradi vértanúk útján, a tervek szerint a július közepétől augusztus végéig terjedő időszakban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségpiac masszázzsal és salátakóstolóval

Győr - Szombaton 9–13 óráig egészségpiacot szervez a Móra Ferenc Általános és Középiskola. Tovább olvasom