Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Fűtengerrel küzd a városüzemeltető

A zöldterületeit karbantartó társaság dolgozói, küzdenek a sok esőtől gyorsan növő fű- és gaztengerrel.
Igyekeznek a Győr parkjait, zöldterületeit karbantartó társaság dolgozói, küzdenek a sok esőtől gyorsan növő fű- és gaztengerrel, amit még le sem nyírtak, máris kezdhetik elölről. A város egyszeri körbenyírása 7 millió forintba kerül.

A csapadékos, hűvös időjárás kedvez a fű és a gaz növekedésének. A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) gépei a város első „körbenyírásával" pünkösdre végeztek, de ma elölről kell kezdeni a munkát. Ugyanis ahol először dolgoztak, ismét olyan a terület, mintha nem is jártak volna arra.

A társaság ügyvezető igazgatója, Kovács Barnabás úgy tájékoztatta a Kisalföldet, hogy csak a belvárosban összesen 200 ezer négyzetméter alapterületen kell füvet nyírni a parkokban, önkormányzati területeken.
– A belvárosban általában kilenc alkalommal kell kaszálni, de ha esős nyár lesz, akár tizenkétszer is el kell végeznünk ezt a munkát – mondta Kovács Barnabás.

A lakótelepeken, a peremkerületekben majdnem 2 millió négyzetmétert kell rendben tartania a Komszolnak. Ezeken a területeken a jelenlegi kapacitással 2–3, csapadékos időjárás esetén legfeljebb 5 alkalommal tudják lenyírni a füvet.

Az önkormányzati kezelésben lévő területeken 10 Razant fűnyíró és 2 traktorra szerelt adapter végzi a munkát. Emellett 14 dolgozó kézi motoros kaszával dolgozik. Az árkok, rézsűk kaszálását egy hidraulikus kaszával szerelt gép végzi.

– Ennyi eszköz áll rendelkezésünkre. A gond az, hogy nincs pluszban bekapcsolható alkalmas technika. Háztáji eszközökkel nem lehet ezt a munkát elvégezni. Jelenleg az összes létező gépünk az utcán van, ezeket nem lehet helyettesíteni – jelentette ki az ügyvezető.
A parlagfűvel kapcsolatban Kovács Barnabás megjegyezte, hogy az csak ott szaporodik, ahol nem nyírják. Győrben a város tulajdonában lévő területekről nem érkezett panasz, mert ennek a gyomnövénynek az irtását kiemelten kezelik. Sajnos ez nem mondható el a magánterületekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több a lakás, mint a vásárló

Míg megyeszerte gombamód szaporodnak az épülő lakások, a felmérések szerint az új ingatlanoknak csaknem a fele a Kisalföldön is eladatlanul áll. Kinek épülnek ezek a házak és miért nem sikerül vevőt találni rájuk? Győrött csaknem négyszáz lakást lehetne azonnal értékesíteni – egynegyede ezeknek kész, csak még nem adták el, a többibe háromnegyed éven belül lehet költözni. Tovább olvasom