Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Futball-láz a fogadóirodákban

Magyarország - Négyszer több pénzt kockáztatnak a futballrajongók a Tippmixen a négy évvel ezelőtti Európa-bajnoksághoz képest. A játék történetének minden rekordja megdőlt az elmúlt hetekben – a forgalmat adóváltozás is hizlalja.
Ha már a magyar labdarúgó-válogatottért nem szoríthatnak a hazai szurkolók az osztrák–svájci rendezésű Európa-bajnokságon, futball iránti rajongásukat – jobb híján – a fogadásokon szeretnék kiélni. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a kontinensviadal június 7-i kezdete óta – a vasárnapok kivételével – mindennap megdőlt a korábbi 92 millió forintos forgalmi rekord a Tippmix-játékon. Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketingigazgatója a Kisalföld kérdésére arról tájékoztatott, hogy a csúcsot most már a június 13-i 157 millió forint jelenti (akkor rendezték a 2–1-re végződött Horvátország–Németország csoporttalálkozót). Nem sokkal maradt el ettől a június 14-i és a június 11-i bevétel sem: az előbbi napon (nyilván nem függetlenül az olasz–román összecsapástól) 150 millió, az utóbbin (akkor volt a cseh–portugál) 139 millió forint került a kasszába.

Az EB június 7-én, szombaton kezdődött, azon a héten 395 millió forint volt a Tippmix-forgalom, amiből a két EB-nap 162 milliót hozott a Szerencsejáték Zrt. konyhájára. A 24. és a 25. héten 873 millió, illetve 729 millió forintot tettek fel a drukkerek, a korábbi átlagos összeg két-két és félszeresét. A nyeremények szintén nagy summát, 374 millió, 595 millió és 450 millió forintot értek el. A fogadók a legtöbb pénzt – 143 millió forintot – az Olaszország–Románia mérkőzésre tették fel.

Ezt követte a sorban a horvát–német (140 millió), a cseh–portugál (128 millió), a horvát–török (124 millió), valamint a holland–francia (113 millió) találkozó. A leginkább papírforma-eredménynek a Csehország–Portugália, illetve a Lengyelország–Németország meccs „vendégsikere" bizonyult, amin 150 millió, illetve 119 millió forintot nyertek a fogadók. A legnagyobb meglepetésnek, az igazi Tippmix-gyilkosnak a Portugália–Németország (2–3), a Horvátország–Törökország (hosszabbítás után 1–1, 11-esekkel 1–3), a Hollandia–Oroszország (hosszabbítás után 1–3) negyeddöntők, valamint a Horvátország–Németország (2–1) és a Svájc–Portugália (2–0) csoportmérkőzések számítottak.

Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketingigazgatója hozzátette: a négy évvel ezelőtti, portugáliai EB-hez képest a forgalom mintegy három–négyszeresére nőtt. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy idén január 1-jétől nem kell 20 százalékos játékadót levonni a nyereményekből, így nagyobb nyereményszorzókat (oddsokat) tudnak megállapítani egy-egy meccsre, ami egyértelműen vonzóbb a fogadóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdátlan gaztengerek

Győr-Moson-Sopron - Szégyen volt valamikor, ha egy gazda portáján, területén gaz burjánzott. Ma… Tovább olvasom