Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Futás után közös éneklés anyukáknak, kismamáknak

Kismamák, anyukák részvételével kórus alakul Győrben. A kezdeményező Kajdi Zsuzsanna, aki legutóbb tavasszal hívta közös megmozdulásra nőtársait, Földingné Nagy Judit segítő felügyelete mellett futómozgalmat indított.


A kétgyermekes, agrármérnökként végzett Kajdi Zsuzsanna úgy tűnik, soha nem fogy ki az ötletekből. Álma, hogy tájékoztassa, összefogja, segítse és megmozgassa a városban élő nőtársait, az év elején egy honlapban öltött testet és egy hónap sem telt bele, már közös futást hirdetett. Földingné Nagy Judit maratoni futó készséggel igent mondott felkérésére és segíti azóta is a lelkes anyukákat tanácsaival, edzésterveivel.

Zsuzsanna most újabb kezdeményezéssel állt elő, szeptemberben egy kismamákból álló kórus elindítását tervezi.

– A zene nemcsak öröm, de közösségformáló erő is, minden anyukának jót tesz – mondta portálunknak. – Évek óta énekelek a Nádorvárosi Közoktatási Központ Bartók-óvodájában működő, óvónőkből és szülőkből álló kórusban. Innen az ötlet, no meg kórusvezetőnk, Várszeginé Gáncs Erzsébet, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara ének-zene tanárának, karvezetőjének támogatása, szervezzünk kórust a győri kismamákból, anyukákból. Rendszeresen, hetente délelőttönként összejöhetnénk és nem számít, kinek van előképzettsége vagy adottsága az énekléshez. A találkozókon a babák, gyerekek is velünk lehetnének. Az óvodai kórusban tapasztaltam, milyen különleges hatással van rájuk az élmény.

(Az érdeklődők a Nők Győrben honlapján, a www.nokgyorben.hu-n jelentkezhetnek, illetve felhívhatják Kajdi Zsuzsannát a 30/370-7652-es telefonszámon.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tehetetlenség felmorzsolta a téti képviselőket

A jelenlegi téti képviselők többsége nem indul a mostani önkormányzati választásokon. Tovább olvasom