Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Füstölők: kilátásban az illatos rekord

Magyar rekordernek minősítette Papp Dávidot a Magyar Rekord Egyesület.
A fiatalember 819 fajtából álló füstölőgyűjteménye országosan, de valószínű, hogy a világon is egyedülálló. Ez utóbbi hamarosan kiderül.

Közel két évtizede gyűjti a különféle illatos füstölőket Papp Dávid. A győri fiatalember – korábban már bemutattuk különös szenvedélyével – azonkívül, hogy a fajtákra és a mennyiségre is összpontosít, több tucat ritkasággal is büszkélkedhet. Olyanokkal is, amelyeknek Magyarországon biztos, de talán még egész Európában sincs párja.

– Nemrégiben kaptam a jegyzőkönyvben rögzített hitelesítés után egy diplomát arról, hogy a tizenháromezer darabos, nyolcszáztizenkilenc fajtából álló gyűjteményem országosan egyedülálló, így elnyertem a Magyar Rekorder megtisztelő címet. Ezután eredményemet regisztrálták a Guinness World Records honlapján is, ahonnan már viszszajeleztek: érdekli őket, és augusztus vége felé kapok értesítést arról, hogy egy új kategória világelsőjeként bekerülhetek-e a Guinness-világrekordok könyvébe. A téma ismerői szerint jó eséllyel – mesélte Papp Dávid.

Majd megjegyezte, hogy alig több mint egy év alatt ezerötszáz darabbal és számos új fajtával gyarapodott a féltve tárolt illatos és törékeny kollekció. Továbbra is annak a keleti kapcsolatokkal rendelkező három speciális boltnak köszönhetően, ahonnan rendszeresen kap meglepetést.

– Ezek között is unikumnak számítanak a tibeti szertartásfüstölők, amelyek egy része kolostorokban, kézi munkával készül, nincs bennük „pálca". Hasonló érdekességek a csakrafüstölők, amelyeket elsősorban meditációhoz szoktak használni.

Dávid – szakmája szerint kézi forrasztó – a füstölők mellett még számos, gazdag gyűjtemény gyarapításával, rendezésével is foglalkozik. Többek között bélyegekkel, képeslapokkal, papírpénzekkel, gyufacímkékkel és szentképekkel is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok Győrben

Tovább olvasom