Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Füstbe ment remények

Győrben a Kossuth utca 30. szám alatti társasház leendő lakóknak egyre kevesebb a reményük, hogy viszontlátják elveszett pénzüket.
Az arra járóknak úgy tűnhet: elkészült a Kossuth utca 30. szám alatti társasház. A leendő lakók bíznak is benne, hogy ha lassan is, de befejeződnek a munkálatok. Arra viszont egyre kevesebb a reményük – akárcsak a beszállítóknak –, hogy viszontlátják elveszett pénzüket.

A Kisalföld 2003 ősze óta már többször írt a győri Kossuth utca 30. szám alá tervezett társasház lakásainak vásárlóiról, a többszöri határidő-módosítás miatti kálváriájukról. Gondjaik akkor kezdődtek, amikor a munkálatok megrekedtek a beruházást elkezdő cég felszámolása miatt. Akkor még korántsem volt olyan készültségi fokban az épület, mint amennyi pénzt a beruházónak a leendő lakók befizettek. Ezért már az is eredménynek számított, hogy tavaly januárban tető került a falakra. Az építkezés, ha lassan is, de halad, a homlokzat szépül, de belül még sok minden hátravan, így nem lehet beköltözni.

A mintegy húsz családot, a lakóközösséget képviselő ügyvéd, dr. Horváth Gizella lapunkat arról tájékoztatta, hogy az a beruházó, aki megvásárolta a felszámolótól a Kossuth utcai társasház egy részét, a befejezés jogát, mindent megtesz a munkák befejezéséért. A lakók is részt vesznek a folytatás irányításában. Így nem kevés remény van arra, hogy a ház elkészül.

Ám arra egyre kevesebb, hogy erkölcsi vagy anyagi kártérítést kapjanak veszteségeikért. Az ügyvéd tájékoztatást kapott arról, hogy az első beruházó elleni eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették. Ez nemcsak a lakást vásárlóknak jelent kárt, hanem azoknak a beszállítóknak, alvállalkozóknak, építőanyag-kereskedelemmel, építőiparral foglalkozó cégeknek is, melyekkel dr. Horváth Gizella egyeztetést folytatott, és melyek még az első beruházótól kapták megbízásukat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakat kerül a Béri-kollégiumra

Hivatalosan bejelentették tegnap Győrben a Honvédelmi Minisztérium (HM) képviselői: szeptembertől nem indít képzést a Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola és Kollégium. Azok, akik az intézménybe jelentkeztek, jövő hét szerdáig új jelentkezési lapot adhatnak be más iskola megjelölésével. Tovább olvasom