Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Fürdőváros lett Győr

A látogatottság alapján Győr fürdőváros lett, a Rába Quelle 8–10 milliós nyereséggel zárta a 2005-ös évet.

Negyedik évét kezdte meg a Rába Quelle. A 2003. októberi nyitás óta soha ennyi látogatót nem fogadott még a fürdő, mint tavaly. Az üzleti terv 350 ezer emberrel számolt, helyette 501 ezer fizető látogatót regisztráltak. Kovacsics Imre elmondta azt is, a gyógyászati részleg 108 ezer embert fogadott, háromezren szaunáztak havonta, kilencszázan pedig a masszázst is igénybe vették.

A sajtótájékoztatón részt vett dr. Ruszinkó Ádám, az Eurospa Hungary Kft. turisztikai igazgatója, aki bejelentette, a győri élményfürdő 2005-ös látogatottsági mutatói alapján a megyeszékhely bekerült a magyar fürdővárosok top 10-es mezőnyébe. Az igazgató szerint az örömteli hír meglepő is, mert az országban az embereknek sok minden eszébe jut Győrről, csak éppen az nem, hogy fürdőváros.

Bodrossy Attila, az épület egyik tervezője úgy vélekedett, a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, a fürdő önmagában nehezen piacképes, ha nincs mellette szálloda. A szakember óvott attól, hogy a város beleessen abba a hibába, amibe húsz éve Hévíz. Épült egy szálloda, kétszáz méterre a gyógyászati részlegtől. A vendégek fele egy nap után elköltözött, s két hónapba került, amíg a pincében levő mosodát átalakították gyógyászattá. A vendég kényelmes, fürdőköpenyben szeret közlekedni szobája és az élményfürdő között – emelte ki Bodrossy Attila.

A gyógyszálló megépítését elengedhetetlennek nevezte Dömötörné Holeczky Judit alpolgármester is, aki szerint az élményfürdő növelte Győr turisztikai vonzerejét. Imre István, az Integrál-H elnök-vezérigazgatója ugyancsak az élményfürdő mellett közvetlenül megépülő gyógyszálló megépítése mellett tette le a voksát. Az üzletember azt mondta, a tavalyi több mint félmillió és a két év alatti több mint egymillió vendég egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a működtető jól végzi munkáját, a generálkivitelező Integrál-H pedig maradandót alkotott. Imre István azt jelentette be, a győri élményfürdővel beneveznek az építész nívódíj elnyerésére.

Az új év feladatai között a legfontosabbnak Kovacsics Imre azt nevezte, hogy meginduljanak a gyógyszálló előkészítési munkálatai, a vendégek száma pedig 100 ezerrel múlja felül a tavalyit. Szeretnének fürdőorvosi státust szerezni, hogy a háziorvosok közvetlenül a fürdő gyógyászati részlegébe utalhassák a mozgásszervi panaszokkal küzdő embereket.
Szilveszter után néhány nappal az ügyvezető igazgató stílszerű mérleget is adott: e szerint 2005-ben 65 pár papucsot és 42 fürdőruhát hagytak az élményfürdőben a vendégek. Két unoka is elveszett, őket azonban a hangosbemondó segítségével gyorsan megtalálták a nagyszülők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fűtésből hideg zuhany

A tervek szerint tavasszal átadják a Frigyes-laktanya első felújított épületét, a volt tiszti kaszinót. Tizenöt évnyi huzavona után ez az első konkrét lépés, de a háttérben kemény tárgyalások zajlanak. Ilyen a fűtés kérdése: a városi rendelet szerint csak távfűtést lehetne használni a volt kaszárnyában, de a beruházó egyéni fűtés szeretne. Tovább olvasom