Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Fürdőszoba nélkül, edényben mosakodnak Tétszentkúton

„Tétszentkúton élek, egyedül nevelem kisfiamat. Nagyon nehéz lett a sorsunk, csőtörés van a házban" – írta szerkesztőségünknek levelében Orsós Mónika. Alapítványunkon keresztül olvasóink segítségét kéri.
Már mintegy két éve szivároghatott el a víz a tétszentkúti házban a csövekből a falakba, de csak az utóbbi hónapokban derült ki, hogy nagy a baj. Jelentősebb mennyiség elfolyt, ez a szolgáltatótól kapott csekkekből látszott. A vízszolgáltató segítséget ajánlott a hirtelen megnövekedett fogyasztásból eredő díj rendezéséhez. Ahhoz azonban, hogy ne jelentkezzen a házban újabb óriási vízfogyasztás, a csőtörést kellett megkeresni, megjavítani.

Orsós Mónika maga kereste és javította meg fürdőszobájukban a csőtörést, de ahhoz, hogy újra használhassák a helyiséget, olvasóink segítségére lenne szüksége. Fotó: Bertleff András
Orsós Mónika maga kereste és javította meg fürdőszobájukban a csőtörést, de ahhoz, hogy újra használhassák a helyiséget, olvasóink segítségére lenne szüksége. Fotó: Bertleff András

Az édesanya elmondta, hogy szakembert nem tudott fogadni, mert nincs rá pénze, de muszáj volt valamit tennie, ezért maga megbontotta a fürdőszoba falát, azon a részen, ahol a csőtörés feltételezhető helye volt.

Végül több helyen kellett kiszerelnie, levernie a fürdő berendezését, mire megtalálta a hibát, amit némiképp meg is szüntetett. Azonban használhatatlanná vált a kád, újra kellene csempézni. Ha maga is végzi el Orsós Mónika ezeket a munkákat, alapanyagot, ragasztót, cementet kell vennie a helyreállításhoz és néhány feladathoz szakember segítsége is szükséges lenne. Addig csak műanyag edényben tud mosakodni ő és gyermeke.

Kevés a bevétele az anyának. Korábban a közmunkaprogramban vett részt, naponta öt kilométert gyalogolt a munkába és onnan haza, mert buszra se volt pénze. Jelenleg alkalmi mezőgazdasági munkákat kap.

Ha támogatást adna vagy kérne
A Lapcom Média Alapítvány várja a jóakarat forintjait. Adományaikat átutalással, a 12096705-01312657-00100008-as számlaszámon, illetve az ügyfélszolgálati irodáinkban kihelyezett sárga postai csekkeken is eljuttathatják hozzánk. Az alapítvány segítségét kérő olvasók jelentkezését a Kisalföld-szerkesztőség, 9021 Győr, Újlak utca 4/A postacímre vagy az alapitvany@kisalfold.hu drótpostacímre várjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr volt a végállomás a Bécsbe utazó 31 határsértőknek

A győri vasútállomáson 13 afgán, 12 szír, 5 bangladesi és 1 iráni határsértőt szállítottak le a… Tovább olvasom