Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Fürdőorvosi vizsgálat várakozás nélkül is

Két hónapja működik orvosi szakrendelés a győri élményfürdőben, azóta a betegeket már nem kell automatikusan a leterhelt szakrendelésre utalniuk a háziorvosoknak, ha gyógyulásukhoz elegendő a fürdőkezelés.

Hosszú pályázati huzavona után kapta meg nemrég az engedélyt a győri élményfürdőt vezető Rába Quelle Kft. arra, hogy fürdőorvost alkalmazzon. A térségben élők rehabilitációs kezelését tekintve ez mérföldkőnek számít, mivel a szakrendelések közül ezen a területen volt az egyik leghosszabb a várólista.

A háziorvosi vizittől számított több hónap ugyanakkor nemegyszer holtidő volt, mivel a Híd utcai orvos így is a vele szomszédos élményfürdőbe küldte a beteget. Az új, szakorvosi rendelés a fürdőben arra jó, hogy a beteg ezt a néhány hónapot megspórolja, mivel ha gyógyszeres kezelésre, injekcióra nincs szüksége, akkor egyenesen az itteni orvostól kaphat időpontot. Markovicz Veronika, a Rába Quelle gyógyászati vezetője elmondta: a győri és Győr környéki háziorvosok közül egyre többen ismerik ezt a lehetőséget, s ha úgy vélik, hogy a páciensnek nincs szüksége másra a fürdőkezelésen kívül, akkor egyenesen ideutalják, kivéve például, ha akut betegről van szó. Most körülbelül napi nyolc-tíz beteget vizsgál ki a két fürdőorvos, akiknek napi tizenkettőre van kapacitásuk a mostani, négyórás rendelési idő mellett.

Ha valaki ma délelőtt hívja az 514-905-ös számot, akkor még délutánra időpontot kap, s a kezelés fajtájától függően egy héten belül, vagy akár már másnap el is kezdődhet a kezelése. Markovicz Veronika szerint a jelenlegi négyórás rendelést szükség szerint meg lehet hosszabbítani, így az élményfürdőben nem kell hónapokat várni a vizsgálatra.

Laczó Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molotov-koktél repült éjszaka a nappaliba

Hatalmas csörömpölésre riadt fel egy nyugdíjas győri házaspár péntek éjszaka: valaki két… Tovább olvasom