Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Fundamentum: az óvodától az interaktív oktatásig

Tizenhárom éve a Holnap Iskolája Alapítvány hozta létre a győr-szigeti Simor János püspök téren lévő öreg épületben működő Fundamentum-iskolát hat kisdiákkal.
Biztos alapnak bizonyult a Fundamentum, mert az óvodába ma már harminc gyermek jár, általános iskolájában 150 tanulót oktatnak, a gimnázium egye- lőre két osztályába húszan járnak, zeneiskolájában és dráma tagozatán 390 diákot képeznek.

Szeptembertől az interaktív távolsági oktatással bővítik tevékenységi körüket, amelyre 9–10. és 11. osztályos középiskolások jelentkezését várják.

A Fundamentum Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Oktatási Intézmény 1998-ban lett egyházi iskola, a Keresztény Család Gyülekezete elnevezésű kisegyház égisze alatt. Az állam 1999-ben a kisegyházak közül elsőként a győri intézménnyel kötött közoktatási megállapodást. Azóta nincs tandíj az iskolában, hiszen normatív támogatást kap a költségvetésből és egyházi kiegészítésben is részesül. Jól felszerelt intézmény, amelybe nagy számban járnak sokgyermekes családok gyerekei. Különlegessége, hogy a fogyatékkal élő gyerekek integrálása is megoldódott.

A Fundamentum sajátosságai között Németh Zsolt igazgató az individualizált oktatási módszert említi, valamint hogy bibliai erkölcsiségű személyiségfejlesztéssel, a tanulók egyéniségére szabott oktatással foglalkoznak, az értelmi készségek és fizikai alapkészségek fejlesztésével szeretnék elérni, hogy az onnan kikerülő gyerekek érett kereszténnyé váljanak, mindenben megállják a helyüket, elsőként a továbbtanulásban. A szaktárca felmérései alapján eddig a Fundamentum az ország általános iskoláinak nagy többségét megelőzte az olvasási és matematikai felméréseken.

Két éve hét évre szólóan akkreditálták a győri intézményt a Keresztény Iskolák Nemzetközi Szövetségébe, melynek nyolcezer tagja van, s a Fundamentum az USA-n kívül az első nemzeti nyelven oktató, akkreditált iskola a világon.

A Keresztény Család Gyülekezete az az evangéliumi, protestáns jellegű kisegyház, mely Magyarországról indult el. Alapítója Jon A. Palmer, aki 1977-ben Jamaicából ösztöndíjasként jött hazánkba tanulni. A Keresztény Családok Gyülekezetének ma már Svájcban, Ausztriában és Szlovákiában is működnek gyülekezetei. Jon A. Palmer a győr-szigeti Fundamentum-iskola fenntartói tanácsának elnöke, hat gyermek édesapja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

'A csarnokügyet Deutschon kérjék számon'

Reagált a városvezetés a lapunkban megjelent… Tovább olvasom