Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Fülemülék éjszakája

Győr-Moson-Sopron - A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület minden évben megrendezi a Fülemülék éjszakája elnevezésű rendezvénysorozatát.
Az ország több pontján, az egyes helyszíneken madarászok segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők ezzel a csak ritkán megfigyelhető madárral.

Hallgassa meg a fülemüle énekét:A fülemüle egész Európában védett faj. Kedveli a bokrokkal teli kerteket, parkokat, erdőket. A költők éjjel daloló csalogánya nem más, mint az udvarló fülemüle. Gégéje négy különböző hangot tud kiadni egyszerre, így zenei szempontból a madár dallamvilága tökéletes akkordokkal teli.

A szervezők ezzel az irodalmi és zenei művekben is gyakran felbukkanó madárral ismertetik meg az egyes helyszínekre kilátogatókat.

Helyszínek a megyében
Győr – Május 15. (esőnap: május 19. 21 órától). Találkozó: 21 órakor, Radó-sziget, zenepavilon. Program: fülemüleséta a szigeten. További információ: Tatai Sándor, 30/853-9681.
Jánossomorja – Május 16. Találkozó: 21 órától Jánossomorján, a somorjai kiserdőnél. Program: fülemülekoncert-hallgatás az erdőben. További információ: Balsay Sándor, 30/471-1600.
Jánossomorja – Május 17. Találkozó: 21 órakor Jánossomorján, a Szentjánosi Lókert nevű erdőnél. Program: fülemülekoncert-hallgatás az erdőben. További információ: Balsay Sándor, 30/471-1600.
Győrszentiván – Május 23. Találkozó: 21 órakor Győrszentivánon, a Búzavirág u. 56. előtt. Program: fülemülekoncert-hallgatás a szentiváni erdőben. További információ: Szentmihályi Gábor, 30/520-9000.
Olvasóink írták

  • 1. nagymami 2008. május 13. 16:50
    „Amilyen kicsi madár olyan szép a hangja. Érdemes látni és hallgatni énekét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uszodakörkép: Három, kettő, csobbanunk!

Győr-Moson-Sopron - A megyei strandok többsége a hétvégén már fogadja a vendégeket, a jó idő a… Tovább olvasom