Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Függönyök a kifutón

Divatbemutatón vonultatta fel partnerei előtt új őszi-téli függönykollekcióját a Gardénia rt.
A győri Gardénia új kollekciójának bemutatását az tette különlegessé, hogy látványos és Koós János műsorvezetésével színesített show keretében, modelleken jelentek meg a függönyök. A rendhagyó divatbemutató szereplői különleges viseletekben vonultak végig a kifutón. Ugyan a Gardénia termékei ilyen formában nem kaphatóak, de volt rá példa, hogy menyasszonyi, alkalmi ruhának vásároltak a cégtől függönynek valót, hiszen azok divatosnak számító organzából, taftból is készülnek.

Szintén a trendet tükrözték a bor- és az avarszínek, a barnás, a terrakotta és az aranyló árnyalatok, a levélminták, amelyek révén egymással harmonizáló rétegekbe öltöztethetők az ablakok.
A divatbemutatónak az alkalomra berendezett gyárcsarnok volt a helyszíne a Gardénia telephelyén. Zelnik Péter elnök-vezérigazgató elmondta: az rt. arra törekszik, hogy ezt az ingatlanját hasznosítsa. A nagyrészt a cég tulajdonában lévő területen a tervek szerint bevásárlóközpont épül, ahogy arról a Kisalföld már írt. A lakástextil- és függönyáru forgalmazása azonban folytatódna, ha megkezdődik a kivitelezés, a Gardénia ideiglenesen elköltözik.

Az elnök arról is szólt, hogy a tőzsdén jegyzett társaság forgalma az utóbbi időszakban csökkent, de igyekeznek az év elkövetkező hónapjaiban javítani eredményükön. Jelenleg csaknem kétszáz alkalmazottja van a cégnek, de csak negyven foglalkozik termeléssel, a többi az értékesítéssel. Az rt. alapanyagot már nem gyárt, azt Európa más országaiból – a jövőben lehet, hogy keletről – szerzi be. A költözéskor Zelnik szerint meg kell gondolni, a maradék termelési részre szükség van-e, mert költségei magasak. Megszüntetése létszámcsökkenéssel járhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszoknak őrzött parkoló?

Megírtuk korábban, hogy a győri Rába Hotel parkolója június 1-jétől fizetős parkolóként működik, a szálloda ugyanis nem tudott megegyezni a várossal a bérleti díjról – öt évre 50 millió forintot kellett volna fizetnie. Az Árpád úton azonban továbbra is parkolnak a hotel vendégeit szállító buszok – ebben semmi változás nem történt az utóbbi hetekben. Tovább olvasom