Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Frontálisan ütközött két autó az 1-esen - két sérült

Feloldották a teljes útzárat Abda és Öttevény között, ahol korábban három jármű ütközött - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök délután.

Kocsis Tünde alezredes elmondta: egy Győr felé haladó személyautó előzte a sort, de amikor észrevette a szemből érkező  járművet, és megpróbált visszatérni saját sávjába, akkora erővel ütközött egy kavicsszállító teherautónak, hogy átvágódott a  túloldalra és egy épp érkező kocsival ütközött össze.   

A balesetben a két autó vezetője sérült meg. 

15 óra 20 perc - Frontálisan ütközött két személyautó, ezért teljes szélességében lezárták az 1-es főutat csütörtökön Abda és Öttevény között - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. 

Kálmán Gabriella közlése szerint a balesetben ketten megsérültek, állapotukról egyelőre nem kaptak információt.

Galéria! Fotók: Bertleff András


Korábban:

Két autó ütközött Abda és Öttevény között az 1-es főúton. Teljes szélességben útzár van érvényben az 1-es főúton Öttevény és Abda között, mert csütörtökön délután két személyautó összeütközött.

Tudósítónk információja szerint hatalmas a torlódás az érintett útszakaszon, a rendőrség Abda irányából Börcs felé tereli a közlekedőket. Nehezíti a helyzetet, hogy a börcsi temetőnél egy kamion az árokba süllyedt.

A forgalmat helyi önkéntesek (köztük a börcsi polgármester is) a Dózsa György utca felé tereli.
Kamion az árokban Börcsön - a forgalmat helyi önkéntesek (köztük a börcsi polgármester is) a Dózsa György utca felé tereli.


Olvasóink írták

 • 17. ahaaya 2010. november 20. 16:39
  „Szerencsére a sofőrök olyanok??? Attól függ, h milyenek az olyanok??? Nem egyszer és nem kétszer volt már olyan eset, amiből a kavicsbányától kikanyarodó teherautók miatt majdnem tragédia lett! Mert azt hiszi, hogy ő a nagy,neki mindent lehet, aztán ha nem akarsz megd.....leni, akkor majd lassítasz, ha meg nem, akkor így jártál - ugyanúgy, mint a buszsofőrök! Akinek nem inge nem veszi magára!
  Jobbulást a sérülteknek!”
 • 16. btr 2010. november 19. 18:40
  „Sajnos odáig jutott a közlekedési kultúránk, hogy a gépjárművezetői felkészítés alatt kellene egy-két ehhez hasonló baleseti képeket , illetve videót lejátszani a tisztelt gépjárművezető jelölteknek! Akkor talán lenne
  foganatja a sok elcsépeltnek hitt figyelmeztetésnek. Sajnos olyan helyen dolgozom, ahol elég gyakran van, még ennél is keményebb baleset, és higgyék el ezek a balesetek mindig a figyelmetlenségre vezethetőek vissza.
  Az 1-es út burkolata ha még valaki nem fedezte volna fel eléggé nyomvályús, ami már eleve magában hordozza a nem megfelelő tapadást, az út és a gumi között! Nem az a művészet, hogy milyen gyorsan tud hajtani, hanem az, hogy kellő időben megtudjon állni! Sajnos azt kell, hogy mondjam, az 1-es főúton, elég nagy a flúgos futam!
  További balesetmentes közlekedést kívánok mindenkinek!”
 • 15. enéh 2010. november 19. 16:49
  „Abda és Öttevény között tényleg lehet tempósan menni, de két kanyar van. Cirka egy hónapja is volt egy baleset az Öttevényhez közeli kanyarnál. A kijárat a kavicsbányából is pont a kanyarban van. Szerencsére a sofőrök olyanok, akik inkább kivárnak és nem kanyarodnak ki a kocsik elé, és a lekanyarodásnál is már messziről indexelnek. De ők a bekötőútról belátják az utat rendesen. Viszont sokszor hajmeresztő, ahogy a kanyarokban előznek egyesek. Néha az emberben megáll az ütő. Bár ez út szélesebb, mint a 81, 82, 83-as, és van padka, de nagyon észen kell lenni, mert mély árok is van.”
 • 14. Mankapunka 2010. november 19. 15:32
  „Na,szegény soóderos kolléga alol kiütik a pótot.

  Túl sokat képzel pár személyautós gyökér. Szívesen kivasalnék pár embert így,aztán megmondanám a családtagoknak,hogy ez a nem a Knight Rider,ahol befér a pót alá a verda.”
 • 13. f1 2010. november 19. 13:12
  „ahogy észreveszem itt a hozzászólásokból kiderül hogy a nagy többség még nem élt át balesetet.majd amikor titeket húznak ki a kocsiból élve(rosszabb esetbe holtan)akkor legyen nagy szátok.egy .... miatt aki nem látta hogy jön szembe autó.és még az ilyen menjen megengedett 100-110.el.NORMÁLIS????további sok sikert a közlekedésben,és ne felejtse senki,inkább megyek 80-90.el,mint hogy 1 ....z végett letakarva feküdjek az autó mellett. <moderálva..>”
 • 12. hokiel 2010. november 19. 07:12
  „Jó nagyképűek vagytok, akik szerint 90 helyett 110-100-al kéne kavarni, meg aki nem lát, az menjen busszal. Ez a szöveg bunkó és az a fölényesség, amivel írjátok, na az az egyik oka az utakon tapasztalható közlekedési morálnak. meg hatvannal is el lehet csapni egy biciklist, pláne, ha be van rúgva, világítás ohne és téged vallat a rendőr, hogy mit csináltál, szóval, sötétben, esőben, ködben nem kell leőzgetni, hanem túl kell élni”
 • 11. laccka 2010. november 18. 22:38
  „Azért a 90-es tempó tartható. Feltéve, hogy jók a fényszórók, de miért lennének rosszak ;)
  Ha egyedül mész az úton akkor a te dolgod a sebesség megválasztása, de itt most nappali körülményekről van szó ahol jól látható, hogy mi van az úton.

  Este én sem tiprom az autót főleg, ha gyér a forgalom...

  Igaz szerintem ebben az esetben türelmenetlenebb volt a sofőr a kelleténél.
  Sok az idegesítő közeg az utakon, de azért bizonytalant mégsem vállalok be. Ezért is írtam, hogy ismerd az autó és úgy ´előzz´.”
 • 10. Zoltan_76 2010. november 18. 22:23
  „Inkább "tapogatok" a sötétben 70-80-nal, mint hogy elcsapjak egy kivilágítatlan, Abda külterületén a forgalommal szemben kacsázó kerékpárost. Mert ilyenből is akad, nem is kevés. Ha meg szemből jönnek, lekapcsolom a távolsági fényszórót, és lassítok, mert tudom, milyen sz@r, amikor az embernek a képébe nyomják, és nem lát semmit. Tíz autósból mindig van egy-kettő, akinek nagyobb az egója a kelleténél, és elfelejti, hogy nem egyedül van az utakon. A közlekedésben egymásra vagyunk utalva (sajnos), a szabályokat meg nem azért találták ki, hogy azokkal "a birkákat szívassák".”
 • 9. laccka 2010. november 18. 22:15
  „Vegyesek az érzelmeim és egyetértek mindenkivel.
  1. nem kell türelmetlennek lenni.
  2. az autódat ismerve szabályosan kell közlekedni!
  3. ..... beállni a lassú jármű mögé, félni sötétben vagy ha szembe jönnek, telefonálva cikázni az úton, forgalom ritmusát fel nem venni ... életveszélyes MÁSOKRA!!!

  Tisztelt kalapos sofőrök és a kormányt 30°szöget bezáró kézzel vezetők és kamion seggét nyalók:
  BUSZ, TÖMEGKÖZLEKEDÉS!!!! Ez való nektek...”
 • 8. hovatovabb 2010. november 18. 21:56
  „"mikor az előttem tapogató fel nem zárkózna az előtte autózóhoz, (én meg ugye nem tudok előzni)"
  Szerintem egy kocsit talán könnyebb lenne előzni , mint a felzárkozott sort??!!?!?!
  HÖBÖLÖGNI a legkönnyebb :(”
 • 7. RickCartman 2010. november 18. 21:47
  „Száguldozók! Miért nem jártok az autópályán? Ott tolhatnátok neki...ja, hogy az pénzbe kerül...aha...értem.”
 • 6. Goldmund 2010. november 18. 21:18
  „Teherautó 70-nel mehet, személyautó 90-nel. Akinek ez nem tetszik, fizesse ki más helyett a büntetést.
  Aki meg attól elveszti a türelmét, hogy előtte lassan mennek, az éretlen arra, hogy autót vezessen.

  Nyugaton számtalanszor láttam, hogy megy a lassú jármű, mögötte torlódik a sor. Mindenki várja, mikor lehet előzni. Amikor lehet, akkor előznek, amikor megint jönnek szembe, akkor meg türelmesen várják a következő "lyukat".”
 • 5. nagyetos 2010. november 18. 21:01
  „3-4-nek igaza van. sötétben 70-nel tapogatni, mer nem lát. Akkor ne vezessen, hanem menjen busszal. meg még azt "szeretem", mikor az előttem tapogató fel nem zárkózna az előtte autózóhoz, (én meg ugye nem tudok előzni) így aztán a kereszteződésekben, pályalehajtóknál a 30-cal száguldozó teherek kényelmesen kihajtanak elénk, fel...szva az agyam...”
 • 4. Soprooney 2010. november 18. 20:29
  „Ja, ami még fantasztikus, hogy szinte az összes közlekedő (kb. 100-ból 90) seqqbemászó szuper kismanó.
  Soha nem fogja megelőzni az elötte haladót, de ott tapad 10 m-rel mögötte. Az utána haladó meg ugyanígy.
  Az utána haladó meg ugyanúgy...meg ugyanúgy.... kb. 15x. Ezzel megnehezíti annak az autós eletét, aki nem mutató 80-nal haladna, hanem normál országúti tempóval, mivel 3 autót kellene megelőzzön egyszerre.
  Akkora egy bírka nép, hogy hihetetlen. Szépen sorban, minnél szorosabban.
  Nem értem miért kell így közlekedni, de mindenesetre full gratula!!!”
 • 3. Soprooney 2010. november 18. 20:05
  „Mutató 90-nel csak felba..od a mögötted lévő agyát.
  Sokan vannak, akik még lassabban mennek.
  Miattuk van a sok előzgetés, miattuk is van ez a sok baleset.
  Nem értem miért nem tudnak mutató 110-el haladni.
  Ez kb. valós 100, ezért még a rendőr sem szól.
  Ha szabad az út nem kell felbosszantani a többi autóst azzal, hogy hosszú sort húzok magam mögött.
  De szerintem ezt élvezik, legalább ilyenkor van egy kis hatalma az agyhalottnak.

  A másik meg az, hogy végtelen hosszu a sor, szembe is jönnek sokan, de mégis előzget.
  A másik lobotomized.”
 • 2. igazgyőri 2010. november 18. 18:29
  „Egyes embereknek nem elég a 90 km/h sebesség ezen az úton sem pedig pár perc késés(ha lesz is) meg érne egy kis türelmet szerintem a célhoz érés érdekében! Fel kell nőni a közlekedéshez a sietség illetve a lóerő nem véd meg semmitől! Ha kések x percet és le szidnak még mindig jobb mint ha a kórházban vagy a temetőben végzem autóm nélkül!”
 • 1. Zoltan_76 2010. november 18. 17:49
  „Ezen az útszakaszon járok dolgozni, és gyakran előfordul, hogy a szemközti sávban valaki tőlem alig pár száz méterre előzgeti a kocsisort, és nekem kell hirtelen lassítanom, különben találkoznánk... Arról már nem is beszélek, amikor én a megengedett maximális sebességgel megyek, és mögöttem türelmetlenül lihegnek, hogy aztán vagy 120-szal, 130-cal száguldhassanak tovább. Amíg valaki csak a saját életével játszik, az nem érdekel, - joga van hozzá. Amikor már mások épségét illetve életét is kockára teszi, már sokkal inkább aggaszt.

  Jobbulást és mielőbbi felépülést kívánok a sérülteknek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Ahol kerékpározni jó, ott élni is jó!˝

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Kerékpárosklub közös konferenciáján több mint 20… Tovább olvasom