Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Frontális ütközés Tét és Tétszentkút között - galéria

Két gépjármű frontálisan ütközött néhány perccel 19 óra után a 83-as főúton, Tét és Tétszentkút között.
Eddig ismeretlen okokból a Daihatsu típusú gépjármű áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol ütközött a szemből érkező Mitsubishivel. A Daihatsu sofőrjét életveszélyes sérülésekkel, további két embert súlyos sérülésekkel szállítottak a mentők kórházba - tájékoztatott Kálmán Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A megyei katasztrófavédelem ügyeletese hozzátette: az autók forgalmi akadályt képeztek, s az egyik járműben - vadászautó révén - lőszerek voltak, ezért áramtalanítani kellett őket. A műszaki mentés és a helyszínelés alatt teljes útzár volt az útszakaszon, a forgalom nem sokkal 21 óra után indulhatott meg.

Galéria! Fotók: Bertleff András


21 óra 34 perc - Információnk, miszerint a tűzoltók vágtak ki egy embert az egyik autóból, helytelen. A baleset helyszínén a tűzoltók csak műszaki mentést végeztek, az autókat áramtalanították. Ez időre az utat teljesesn lezárták.

A forgalom pár perccel 21 óra után indulhatott meg.

A mentők két súlyos és egy könnyű sérültet szállítottak el a helyszínről.

19 óra 45 perc - Két autó frontálisan ütközött a 83-as főúton, Tét és Tétszentkút között este fél 8 körül. Két embert elszállítottak a mentők, egy embert ezekben a percekben vágnak ki a tűzoltók a roncsokból. Teljes útzár van érvényben.
Galéria! Fotók: Bertleff András

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Legoooo 2011. október 10. 23:15
  „A Tét és Tétszentkút közti rész pont hogy nem nagyon kanyargós. Talán 2 hajlat, meg egy nagyobb Szentkút előtt. Én az elkerülő Csanaki vége és Szemere közti szakasztól jobban tartok. Sok a kanyar ívét levágó, és a két, az S kanyarok közti rövid szakaszon előző.
  És valóban, minden alkalommal áramtalanítani kell, mivel balesetnél nem az az ember első dolga, hogy kivegye a kulcsot. Tapasztaltam, bár nem lett baleset, hanem sikerült elkerülnöm, satufékkel az árokparton megállnom kidöntve az út szélét jelző oszlopot. Dolgozott bennem valami, amit sokan adrenalinnak hívnak, bár fene tudja, + az ijedség. Amikor visszaszálltam, miután majdnem leüvöltöttem a másik fejét, láttam, hogy amikor megálltam, lefulladt, és gyújtáson maradt. Na, ez balesetnél is így működhet, csak hatványozódnak a problémák. (fájdalom, ijedtség, félelem, esetleg halálfélelem). Nem a sluszkulcson jár az ember agya, hanem a túlélési ösztön indul be.”
 • 22. lordfornax@gmail.com 2011. október 10. 18:40
  „AKUMULÁTORT 2K-val AKKUMULÁTOR
  "ércsűk,,,,pappe???"”
 • 21. olvasom 2011. október 10. 17:29
  „pappe,,,levezetem!

  áramtalanitás=kiveszik,az áram forrást,jelen esetben,az AKUMULÁTORT
  ércsűk,,,,pappe???”
 • 20. schumy77 2011. október 10. 15:14
  „A sofőr részeg volt, szüretről tartott éppen hazafelé. Sajnos ez lett a vége..
  A sérültnek a kollegáim mentek vért adni,mert ritka vércsoportja van. Csak ebbe a <moderálva> országban nincs vér a kórházakba, és legalább 6 liter szükségeltetik, ahhoz, hogy tovább tudják műteni.
  Szerencsére elég sok a segítőkész ember a bajban.”
 • 19. olvasom 2011. október 10. 13:08
  „Na,,,mi MAGYAROK kitaláltuk magunkrol,(nem elirás,,,MAGUNKROL):

  jol vezetűnk-békés barátságos népek vagyunk-szorgalom-jo munka-segitőkész-gazdagok-szegények-stb.stb.stb.
  DE AKKOR HOL A BAJ???”
 • 18. olvasom 2011. október 10. 12:56
  „#17,
  olvasom!!!”
 • 17. pappe 2011. október 10. 10:48
  „"az egyik járműben - vadászautó révén - lőszerek voltak, ezért áramtalanítani kellett őket" Ez a rész, ahogyan az előttem szólók is jelezték nem kicsit zavaros! Miket kellett áramtalanítani? Az autókat? A lőszereken ugyanis nem lehet áramtalanítani, csak ártalmatlanítani. Bár "mezei" vadászlőszereket nem szokás egy balesetkor hatástalanítani! Ugyanis ez a hivatalos kifejezés. Mármint hatástalanítás. Ennyi...”
 • 16. vanessa 2011. október 10. 09:39
  „Hyppolit, erröl irtam én is”
 • 15. vanessa 2011. október 10. 09:31
  „juj, megint az ut a hibás mi, nem a közlekesési morál?amikor ugy vezetnek ,hogy telefonálnak közben?azon az uton volt egy furgonos aki csanaktol végig telefonált vezetés közben,ez az ismeretlen ok a baleseteknél”
 • 14. Hyppolit 2011. október 10. 09:31
  „5-el értek egyet!Aki a 83-ason megy, pontosan jól ismeri az út műszaki paramétereit, hiszen szemmel látható!A 85-ös korábbi rossz ívviszonyait is néhány éve folyamatos korrekciókkal "élhetőbbé" tették, mégis vannak balesetek, ami a jobb vonalvezetésből adódó szabálytalan vezetői magatartások miatt van. A vezetési kultúra kizárólag személyfüggő, és ennek a mértéke az egyén fejében dől el. Igaz, hogy valaki akár egy hirtelen rosszúllét miatt is átmehet a másik sávba, de ahogy elnézem a mobilozó/cigarettázó vezetőket(van akit nem befolyásol, de sok van, akit bizony igen), a sebbességtúllépő, vagy egyéb szabálytalankodókat, nem lep meg, hogy egyre több a baleset. A Jó Isten mindenkit vezéreljen el a szemközti sávból szabálytalanul "átkalandozóktól"!”
 • 13. rubeola 2011. október 10. 09:26
  „Nem értem a lőszerek áramtalanításét? Nem ártalmatlanítást akartak írni?”
 • 12. Pirinyó 2011. október 10. 09:10
  „Idézek!
  "A megyei katasztrófavédelem ügyeletese hozzátette: az autók forgalmi akadályt képeztek, s az egyik járműben - vadászautó révén - lőszerek voltak, ezért áramtalanítani kellett őket."
  Ha jól tudom minden esetben áramtalanítani kell!
  Nem azért mert lőszerek voltak benne.”
 • 11. Loich 2011. október 10. 09:02
  „Nem azért, de két JAPÁN autó frontálisan ütközött és mindenki ÉL !!! A Daihatsu ban pedig nem sokban van légzsák ! Jobbulást nekik !”
 • 10. Contar 2011. október 10. 07:43
  „Hofi egyik mondása jut az eszembe: az a lényeg, hogy a sín mindig arra kanyarodjon, amerre a villamos megy!”
 • 9. CsabaKiraly 2011. október 09. 23:07
  „Nem a kanyarok okozzak a balesetet hanem a GYORS-HAJTAS.
  Nalunklegtobb autos es nemcsak a fiatalok, azt kepzeli magarol, hogy Sumi mihelyt alkalma van a volan moge ulni.
  Valahogy en nem tudom sajnalni ezeket. Eseteleg a csaladot.”
 • 8. szabo1936 2011. október 09. 22:20
  „2.Lang-Vince
  Az utakon azert van sok kanyar mert anak idejen amikor azokat az utakat epitetek az akori foldes-urak nem adtak el a foldet az alamnak.En ezt meg fiatalkoromban halotam azoktol akik meg eltek akor amikor az utakat epitetek.”
 • 7. zoli78 2011. október 09. 22:05
  „balazsl: nem mentségül írtam a rossz utat, csak mint tényt... én komolyan gondolom, hogy útszélesítéssel vagy minőségi javítással jóval kevesebb baleset lehetne ezen az útszakaszon. Elég sokat járok ezen az úton és látom azt, hogy nagyon sok autó nem tudja tartani az íveket illetve "nem fér el" a sávjában(3,5T alatt is!). És vele szemben jöhetsz te rutinnal, esetleg rutin nélkül és hamar megvan a baj.”
 • 6. balazsl 2011. október 09. 21:08
  „zoli78 és Láng_Vince: bármennyire retek a 83-as, attól még lehet normálisan autózni. Feltételezem ismeritek a KRESZ idevonatkozó részét - út és forgalmi viszonyoknak megfelelő közlekedés! A kanyarokról meg annyit, hogy amikor a magyar mellékutak nagyrészének nyomvonalát először portalanították, minket még terve sem vettek, a forgalom meg a jelenleginek 1-2%-a volt. Az Alpokban meg a sok kanyar ellenére egy kis kultúrált közlekedéssel lényegesen kevesebb a baleset? Egyébként a 4-es főúttal meg az a baj, hogy nagyon hosszan egyenes és ott is sok a baleset.”
 • 5. nEMO 2011. október 09. 21:01
  „Hogyne!! Már megint az út, meg a kanyar. Mindig-mindig valami (vagy valaki) más a hibás. Nem kell kanyar, az állatok autópályán is belehajtanak hátulról a másikba. Ott meg gondolom túl egyenes, unalmas az út, nincs elég kanyar. Egy biztos: ha sok nagyon hülye egyenes úton is belemegy a másikba, akkor a nem annyira hülye kanyargós úton törvényszerűen okoz balesetet.
  Ezek csak általánosságok, a fenti baleset körülményei ismeretének hiányában természetesen arra nem vonatkozik.

  2.hoz. Így is kezdhetnénk: megint egy hülye jár a 83-on... Nem túl sok a hülye? A sok kanyar egyébként akkor lenne furcsa, ha mostanában építették volna.”
 • 4. Bo9903 2011. október 09. 20:59
  „no comment, sz.r 83-as, bárki is volt a hibás, tök mindegy, keskeny és kanyargós. az útszélesítés, meg az elkerülő... igen.... sehol, tényleg loooooser ország.... nagy a csönd felőle..”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretnek együtt énekelni – Interjú Fekete Dáviddal és Cserpes Laurával

Az ötéves győri Árkád öt héten keresztül csütörtökönként koncertekkel várja az érdeklődőket. Az első… Tovább olvasom