Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Fröccsünnep

Győr - A város italát – amelyet itt kóstoltak meg legelőször – ismét jótékony kortyolgatással ünnepelhetik a helyiek a rotarysoknak köszönhetően. Náluk a vevő dönti el, mennyi adományt ad egy fröccsért vagy a régi szódásüvegekért.

Már többször vándorolt a fröccsünnep helyszíne, de ötödször is megrendezi a Rotary Club Győr. Ezúttal a Bécsi kapu téri Terményáldás rendezvényeihez kapcsolódva, a Király utcában a Napóleon-ház előtt állítják fel faházukat péntektől vasárnapig. S mivel ekkor a Dunakapu téren borosstandok sorakoznak majd, úgy vélik, ehhez a programhoz is illik szokásos akciójuk.

Már péntek este 7 órától mérik a fröccsöt, szombaton és vasárnap délelőtt 9.30-tól este 10 óráig. A szőlő levének és a pezsgő víznek remek keverékét kínálják, maga a rendezvény pedig a hagyomány és jótékonyság elegye. A haszonnal ugyanis a klub – néhány százezer forint szokott összegyűlni – a Kazinczy szépkiejtési versenyt támogatja.

A rotarysok jótékony akciójukkal a szikvíz nagyüzemi gyártását feltaláló Jedlik Ányos emlékét ápolják. Péntek este fél 7-kor virágfüzért helyeznek el a tudós Széchenyi téri életnagyságú szobrán. A fröccsnapok újdonsága pedig az, hogy zenés műsorok egészítik ki a hűsítő boros szóda kortyolgatását; fellép a Nyúli Dalárda, a Rozmaring kórus és Takács Zsoltharmonikás.

Olvasóink írták

  • 1. Révfalusi-szúnyog 2009. augusztus 27. 23:30
    „Hová lettek a hozzászólások?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növényvédelmi bírság ˝parlagfűtermelésért˝

A hatóságok nem rendelhetnek el közérdekű védekezést a parlagfüves területeken, ha a haszonnövények károsodhatnak. Azonban jelentős nagyságú bírság szabható ki a hanyag gazdának. A megyében eddig 72 gazdának összesen 7,5 millió forintot kell fizetnie. Tovább olvasom