Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Frissdiplomásokat köszöntöttek

Győr - Hatszázötven friss közgazdászt, mérnököt, informatikust és mérnök-tanárt köszöntöttek a karok vezetői, oktatói a győri Széchenyi István Egyetem diplomaosztóján. A műszaki tudományi kar – az első helyes jelentkezések alapján – a nyolcadik helyen áll az országban.
A Széchenyi-egyetem két karán adták ki a diplomákat ezen a hétvégén. A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának ünnepségein 327-en váltak friss közgazdásszá, közülük 203-an a nappali, 124-en a levelező vagy távoktatási tagozaton tanultak. Dr. Rechnitzer János dékán a folyamatos tanulás, a szakmai megújulás igényét ajánlotta a kar frissdiplomásainak figyelmébe. Köszöntötte a végzősöket dr. Petkovics Györgyi, az Újvidéki Egyetem Közgazdasági Karának dékánhelyettese is, aki már eddig is a sokoldalú kapcsolatok kialakítását szorgalmazta a Széchenyi István Egyetem és az Újvidéki Egyetem, s különösen annak szabadkai kara között.

Pupp Zsuzsa frissdiplomás okleveles közgazdásznak gratulál dr. Rechnitzer János dékán. A széchenyis diploma jó ajánlólevél a pályakezdéshez.
Pupp Zsuzsa frissdiplomás okleveles közgazdásznak gratulál dr. Rechnitzer János dékán. A széchenyis diploma jó ajánlólevél a pályakezdéshez.

A műszaki tudományi kar mérnöki szakjain 323 frissdiplomást köszöntöttek, közülük száznegyvenen a levelező vagy a távoktatás keretében tanultak. A legtöbben, hatvannégyen az internetalapú közlekedésmérnöki távoktatásban fejezték be eredményesen tanulmányaikat, s külön köszöntötték a logisztikai szakmérnököket. Dr. Kóczy T. László dékán a munkaerőpiac folyamatos kihívásairól, a Győrben végzett műszaki szakemberek jó elhelyezkedési lehetőségeiről, az egyetem és a gazdaság dinamikus és sokoldalú kapcsolatáról szólt köszöntőjében. „Az elmúlt tanévben az Audi Hungaria Motor Kft. belső égésű motorok tanszéket alapított egyetemünkön, a járműipari világcég támogatásával bekapcsolódtunk a Formula Student nemzetközi szakmai programba, s napelemes autónk első lett a Shell eco Marathon versenyen." Elhangzott az is: a műszaki tudományi kar az első helyes jelentkezések alapján a nyolcadik, az összjelentkezések szerint a tizennyolcadik a 174 hazai egyetemi, főiskolai kar ez évi népszerűségi statisztikájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretetkulcs az autista fiatalok szívéhez

Mindszentpuszta - Kilenc fiatal él egymással békében az autista-lakóotthon falai között. Közülük… Tovább olvasom