Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Friss fotókkal: Megetették, megitatták az éhező állatokat

Bőny-Szőlőhegy - Pénteken este az önkéntesekkel a helyszínre érkező dr. Sándorfi Tibor péri állatorvos is megállapította, hogy az állatok legfeljebb két napja nem kaptak élelmet. Így az udvaron szerteszét heverő, elhullott macskák valószínűleg a kutyák rovására írhatók... Videók: Kutyamentés
Pénteken estére a bőny-szőlőhegyi – a szomszédok szerint: a „páskomi" – állatmenhelyen a helyzet ideiglenesen rendeződni látszott: a Csizmás Kandúr, az Emberek az állatokért és a mosonmagyaróvári Menedék állatmenhely vezetői, segítői gyors takarításba, állapotfelmérésbe fogtak, megetették megitatták az állatokat. A kisalfold.hu hozzászólói pedig Eva Rhodes ismételt feltűnésében bíznak.


Vigyázat! Megrázó fotók, a bőnyi menhelyről.

- Felmértük a telepen lévő életben maradt állatok számát és állapotát. Arra jutottunk, hogy a kölyökkutyák nagy része elpusztult és 70 eb maradt életben. Ebből körülbelül 10-12 egészen kicsi kutya a többi pedig felnőtt. A nagy ebek azontúl, hogy levannak sohányodva, a körülményekhez képes jól vannak. Azonban néhány beteget is talátunk. Az alapítvány jelenlegi jogosult képviselőjével, illetve a Csizmás Kandúr Alapítvány önkétesével a legelső perctől kezdve együtt működünk, akiknek a kérésére és engedélyével a kölyök kutyákat átvettük oltás, féregtelenítés, feltáplálás céljából. A cicák közül a legrosszabb állapotúakat is elhoztuk - nyilatkozta a kisalfold.hu-nak Emberek az Állatokért Alapítvány kuratóriumának tagja Nagy Péter, aki hozzátette:

- Átmenetileg a győri és a mosonmagyaróvári állatvédő egyesület önkéntesei próbálják biztosítani az állatok napi ellátását illetve a mi alapítványunk élelemmel segíti az éhező állatokat. Szükség van kutya, macska tápra (száraz eleség, konzerv) és segítségre a gondozásukhoz. Itt elsődlegesen azokra az önkéntesekre számítanánk, akik már dolgoztak a bőnyi menhelyen. Kérjük keressék Barbit a 0630/227-64-45-ös telefonszámon (hétköznap délután 5 óra után) vagy a barbi@maddox.hu e-mail címen.    

"Kérjük az állatbarátok jelentkezését, akik befogadnának kutyát vagy cicát! Az is segítség lenne, ha csak átmenetileg gondoznának egy-egy állatot" - hangsúlyozta az Emberek az Állatokért Alapítvány kuratóriumának tagja Nagy Péter.  Korábban:

A rendőrség tegnap óta keresi Eva Rhodes-t. A Csizmás Kandúr Alapítvány vezetőjének eltűnését Ausztriában élő lánytestvére jelentette be a hatóságoknak.

A Kisalföld információi szerint a bejelentés hírére a rendőrök a tűzoltóság segítségével csütörtökön éjszaka helyszíni szemlét tartottak az alapítvány bőny-szőlőhegyi telephelyén, de a vezetőnőt nem találták.

A galéria megtekintéséhez kattintson a fotóra!
Az elhullott, illetve csontig soványodott állatokról szóló híresztelés hatására lapunk munkatársai a helyszínre siettek, de a kapu előtt szerencsére mindössze egyetlen kismacska tetemére leltek, őt is valószínűleg valaki úgy tette le a menhely előtt.

Az udvari látvány ideiglenességre utal: a bejárat mögött közvetlenül két kocsi áll, egyik ajtaja nyitva, mintha éppen csomagot pakoltak volna az autóból. A kapun belül szaladgáló kutyusok apróbb nyüszítéseikkel jelzik, „megmentőre várnak".Korábban:

Bőny- Csütörök este óta nem ad életjelet magáról a Győrhöz közeli bőny-szőlőhegyi állatmenhely tulajdonosa. Eva Rhodest már a rendőrség is keresi. Az állatok körülbelül egy hete nem ettek.

A győri rendőrségre csütörök este Ausztriából telefonált és tett bejelentést Eva Rhodes testvére, mondván, napok óta nem tud kapcsolatot teremteni családtagjával.A rendőrség szóvivője a kisalfold.hu-nak elmondta, tegnap tűzoltók segítségével jutottak be az állatmenhelyre, ahol az alapítvány munkatársai megetették a körülbelül egy hete éhező állatokat. "Egyelőre nem tudni hol van a hölgy" - tette hozzá a szóvivő.Információnk szerint Eva Rhodes a személyes holmijai és autója is a menhelyen maradt. A telepen jelenleg körülbelül 60 kutya és 70 macska él.

Dr. Szabó Tamás megyei főállatorvos tájékoztatta a kisalfold.hu-t, hogy az engedély nélkül működő menhely felelős vezetője jelen volt, amikor az állatok ellátását elkezdték. A Csizmás Kandúr Állatotthon és Alapítvány kuratóriumi elnöke Eva Rhodes, az alapítvány felelős vezetőjévé az ő eltűnésével a kuratórium titkára lépett elő.

Az alapítvány titkárát sajnos még nem tudtunk elérni.

Hír a Csizmás Kandúr Állatotthon és Alapítvány honlapjáról szeptember 18-án

Ki tud róla?

Keressük a menhely vezetőjét Éva Rhodest. Néhány napja nem elérhető, a menhelyen ahol lakott nincs. Rendőrségen be lett jelentve az eltűnése, kimentek hozzá házhoz de a lakásában sem találták. A menhelyen borzasztó állapotok vannak, állatok napok óta nem kaptak enni. Több elhullott kutya és cica van. Ma este rendőri biztosítás mellett a tűzoltók segítségével megetettük az állatokat. Aki bármit tud Éváról vagy tud segíteni az állatok gondozásában az kérem hívja rendőrséget vagy jelentkezzen a testvérénél Juditnál a +4315357516 telefonszámon ill. Zsombori Katinál a 30/9866-115 számon!!


Olvasóink írták

235 hozzászólás
 • 235. lagulalupis 2010. január 22. 22:50
  „Can somebody please help my to translate this in englisch.
  I have four dogs from this story in our foundation and wondering what this artikel is about.
  Many thanx.

  Nicky
  info@lagulalupis.eu”
 • 234. HAJNI 2008. november 08. 14:43
  „én személyesen is találkoztam Évával két alkalommal, illetve telefonon is többször kommunikáltunk mondhatni órákra, de a hölgyröl alkotott véleményem nem is kommentálnám, mert nem is erről szeretnék írni,sokkal inkább arról,amit a menhelyen láttam: tiszta és gondozott állatokat, akik örömmel fogadták Éva kezeit egy kis simogatásra.Nem láttam lesoványodott,agresszív kutyákat. Egy csepp sajnálatot nem éreztem a tartásukkal szenben sőt boldoság fogott el,hogy jó kezek közé kerültek az emberi gyarlóság után... Röviden megemlíteném, hogy Évaval a találkozásom egy beteg kismacskával keződött: szerettem volna, ha befogadja, amit ö meg is tett, mindenféle anyagi honorálás nélkül.
  Jártam a szeméttelep mellett található állatmenhelyen is, ahol viszont sovány, túlzsúfolt kennelekben tartott kutyákat láttam, akikhez hozzá sem lehetett volna nyúlni oly vadak voltak. Bűz terjengett és szomorúság. Arról nem is beszélve, hogy láttam egy sánta bulldogot és az ott tartózkodó gondozó közölte a mi a baja kérdésre, hogy honnan is tudná két napja van csak itt még nem is nézte. még csak víz sem volt szerencsétlenek előtt.
  Erről ennyit!!!”
 • 233. INFO 2008. október 08. 10:05
  „Csizmás Kandúr Állatotthon és Alapítvány INFO

  Éva Rhodes, az állatotthon vezetője 2008. szeptember 10-e óta ismeretlen helyen tartózkodik, a telepen pedig megbízott gondozó nincs az állatok ellátására, ezért 2008. szeptember 17-én megkezdtük az állatok kimentését és gondozását.
  A TELEP VÉGLEGES FELSZÁMOLÁSA folyamatban van. Kérünk mindenkit, hogy segítsen a még meglévő állatok elhelyezésében.
  Várjuk szerető és felelősségteljes gazdik, családok érdeklődését.
  Friss napi információk: www.csizmaskandur.hu
  E-mail: csizmasmenhely@freemail.hu”
 • 232. Pongo 2008. október 02. 02:18
  „Eva Rhodessel kétszer találkoztam kb 10 éve. Egyszer ő jött be Győrbe a kiskutyáért amit találtam, egyszer én vittem ki a szüleimmel. Mikor kimentünk kért valami támogatást a kutya etetésére, apám adott neki 2000 Ft-ot. Ezt megértem, hisz mindenki azt gondolja, hogy de jó gyerek vagyok, kivittem egy kutyát a menhelyre, most megtettem a napi jó cselekedetemet, és szevasztok, el is húzok onnan. Úgyhogy bár mi meglepődtünk, de visszatekintve kitől kérjen.Hát megkérdezte tudjuk e valamivel spendálni. Nyilván szarul állt anyagilag.Amúgy a kutyák szabadon voltak az udvarban, csak veszélyesebbek voltak nagy kennelekben, és nekem nem tűnt szörnyű helynek.
  Azóta sztem belebolondult az állatszeretetbe, a kilátástalan helyzetbe, a beteg, megkínzott, elhagyott kutyák látványába, és kiégett, beteg lett maga is, aki csak szörnyetegként tudott sokszor viselkedni. Önkéntesekkel, és kutyákkal is. Pszihiátriai eset lett belőle, pedig szerintem az elején jót akart, biztos szerette az állatokat, de nem tudott róluk gondoskodni. Mindenkit befogadott. Szidta a másik menhelynévleges vezetőjét a Maját, aki amúgy egyátalán nem dolgozik, csak a nevét adja a menhelyhez. Nem tudom, őt hányszor hányták már le parvós kiskutyák, vagy koszos véres kikötött ebeket vajon puszilgatott e sírva. Megjátszani pénzért ezt nem lehet. Belebolondult és kész. Aztán meg eltűnt. A lényeg, ha megkerül élve, töbet ne menjen állatok közelébe, mert már beteg, és nem tud róluk gondoskodni egyátalán. Tán magáról sem. A sok kutyát és cicát nagyon sajnálom. Fogadjunk örökbe, nekem két kuytám is menhelyről való.”
 • 231. Harcona Marcos 2008. szeptember 28. 10:35
  „Kedves Králné!


  Nem vagyok állatgyűlölő, viszont voltam kint a bőnyi menhelyen. Gondolom Ön nem, különben nem imádkozna azért, hogy ez tovább folytatódhasson.
  Nem azt hívják állatvédelemnek, ami ott történt. Természetesen ön ezt támogathatja, de akkor ne elégedjen meg az imával, hanem menjen ki és győződjön meg arról, hogy amit itt leírtak -azok az önkéntesek, akik megpróbáltak segíteni-, az nem igaz.

  Ámen!”
 • 230. králné 2008. szeptember 25. 22:47
  „Én nagyon imádkozom hogy élve elökerül Eva Rhodes,és megkapja az engedélyt a menhely üzemeltetéshez.Sok ellensége van,de ezek bizonyára állatgyülölök nem szeretik az állatokat.Pedig az állatokban nem lehet csalódni.Én bizom az emberek jó érzéseiben és most segitenek ezeken az "árván hagyott állatokon.Én Budapestről segitek és nagyon kérem én is azállatbarátokat segitsenek.Nagyon sok kedvességet,szeretetet tud adni egy cica vagy kutya.Akinek nincs az nem is tudja milyen mikor szomorú vagy és felvidit téged.Köszönettel Králné”
 • 229. B! 2008. szeptember 25. 11:51
  „Kedves Okos Emberek!Szerintetek,úgy őszíntén....van annak értelme,hogy itt vitatkoztok,mint az óvodások???Szerintetek ez segít a menhelyen??Ebből lesz eledel az ottani állatoknak?Javul valamit a helyzet???-NEM!!! Aki tud,vigyen tápot stb,vagy cselekedjen,amit maga szerint jónak lát..nem másoknak kell osztogatni a lapot!Felnőtt és higgadt ésszel kell gondolkodni/cselekedni.-Mert elég nevetséges,ami itt zajlik...”
 • 228. egy nagy állatbarát 2008. szeptember 24. 11:30
  „Minden elismerésem azoké az embereké akik a magukra hagyott állatok segítségére tudtak sietni!!Én is megyek,ahogy tudok hétfőtől, szívesen segítek.Ha tényleg annyira szerette volna Éva az állatokat,nincs ez az egész,nincs az a sok elhullott kölyökkutya és cica a képeken!!!Nem egy embertől hallottam,hogy elégette az állatokat(főként a újszülött kiskutyákat,cicákat) a telep közepén amelyiket úgy látta nincs rá szükség.Ideje,hogy vége szakadjon az állatok szenvedésének és mindegyik új esélyt kapjon,egy szerető gazdihoz kerüljön,és ami a legfontosabb:szeresse végre valaki!!!
  Éva pedig mihamarabb kerüljön elő(talán nincs baja,hogy megnyugtassam azokat akik szeretik)és fizessen meg azért az állapotért ami ott van!!
  (ez is egy vélemény,de úgyis mindenki azt gondol amit akar)”
 • 227. Cicamica 2008. szeptember 24. 09:18
  „Ezt egy másik fórumról hoztam át:
  Kedves Állatvédők, Állatbarátok, Menhelyek, Alapítványok, Egyesületek!
  - és bárki, aki úgy érzi, hogy összefogással, békében segíteni tud egy S.O.S állatmentési akcióban...

  (Indítva: 2008.09.22-én)

  Talán már értesültek róla a médiából, hogy a Győrtől nem messze, Bőny-Szőlőhegyen létezik egy állattartó telep, amelyet a Csizmás Kandúr Alapítvány működtet. Hivatalosabban, csak működtetett, hiszen engedéllyel már egy ideje nem rendelkezik. A napokban érkezett a hír, miszerint Eva Rhodes (eredeti nevén Majláth Éva), a telep vezetője nyom nélkül eltűnt, maga mögött hagyva kb. 70 kutyát és 40 macskát. Eva Rhodes-ról azóta sem érkezett hír, így nővére a rendőrségen bejelentést tett, a rendőrség pedig nyomozást indított.

  Brucknerné Vad Virág, a Csizmás Kandúr Alapítvány kuratóriumi tagja az állatvédők békés összefogását, segítségét kéri, hogy a telep minél hamarabb kiürülhessen, és az állatok elhelyezése, ellátása megoldódjon.

  Hála a hírre megmozdult szervezeteknek, a tűzoltóknak és az önkénteseknek, az állatok néhány nap éhezés után kaptak enni és inni. Sajnos néhány kutyához és macskához már későn érkezett a segítség. Az életben maradt állatokat jelenleg a győri Emberek az Állatokért Alapítvány gondozói és önkéntesei, a mosonmagyaróvári Menedék Alapítvány tagjai és néhány állatbarát igyekszik ellátni. Ez azonban csak ideig-óráig jelent megoldást, hiszen ezeknek a segítőknek is vannak állataik (csak a győri menhelyen kb. 130 kutya és 20 macska él), valamint sem az ingázást, sem az anyagi oldalt nem tudják megoldani hosszú távon.

  Néhány állatot már sikerült elhelyezni. A győri menhely átvette a legbetegebb cicákat és a rossz állapotban lévő kölyökkutyákat az anyjukkal, és vitt már el állatot a tököli Elek-Ágh menhely, a szentendrei Árvácska, az "Állat és Ember" Állatvédő Egyesület, az óvári Menedék Alapítvány, valamint magánemberek is. Kaptunk továbbá ígéretet, a hét elejére a zalaegerszegi menhelytől 12 macska és 3 kutya befogadására és a Lelenc Kutyamentő Egyesület keresett meg bennünket segítségnyújtási szándékával. Ezúton köszönjük mindenkinek a gyors segítséget! Elnézést kérünk, ha nem teljes a lista. Sajnos az információk már most keresztben-kasban érkeznek, ahogy azt már megszokhattuk az internet és a média világában.

  Amiért ez a levél indult...

  ...hogy minél pontosabb tájékoztatást adjunk, és hogy segítséget kérjünk.

  Sajnos még mindig maradt a telepen kb. 40 kutya és kb. 25 macska, akiknek az elhelyezése sürgős megoldásra vár. Érkeztek már élelemadományok az ország különböző pontjairól és külföldről is, amit hálásan köszönünk, azonban még mindig kevés az élelem. Várjuk továbbá környékbeli segítők jelentkezését, akik részt tudnának venni a telepen maradt állatok ellátásában, egészen addig, amíg a helyzet meg nem oldódik.

  Tehát amire nagy szükség van és amiben az állatvédők segítségét kérjük:

  * kutyák és macskák átvétele, elhelyezése (akár ideiglenesen is)
  * állateledel (kutya- és macskatáp, konzerv stb.)
  * önkéntesek (etetni, itatni, takarítani, ápolni)

  Mindenkit kérünk, hogy NE PÉNZT utaljon, hiszen a Csizmás Kandúr számlájához egyedül Eva Rhodes fér hozzá. Ha a távolság miatt csak pénzzel tudnak segíteni, akkor kérjük, azt arra a számlára tegyék, amit az alapítvány kuratóriumi tagja, Brucknerné Vad Virág működtet. Kérjük, ez esetben a közleménybe írják, hogy: BŐNYI MENTÉSRE, mivel ez Virág saját számlaszáma. A győri menhelynek a bőnyi mentésre kérjük, NE küldjenek pénzt, mert nem tudják külön kezelni az összeget. Nekik akkor küldjenek, ha az ő munkájukat akarják segíteni. Köszönjük!

  A bőnyi mentés számlaszáma: 10300002-69126521-11103288
  Bank: MKB Bank
  Közleménybe írja: BŐNYI MENTÉSRE
  Külföldről történő utaláshoz IBAN szám: HU89 1030 0002 6912 6521 1110 3288
  SWIFT/BIC kód: MKKB HU HB

  Az állatokról:

  Létrehoztunk egy képgalériát, amelyet igyekszünk naprakészen frissíteni. Itt található minden kutya- és macskafotó. Próbáltunk minél pontosabb leírást és információt tenni a képek mellé, de a legbiztosabb, ha valaki személyesen megy ki. Az állatokról érdeklődni Brucknerné Vad Virágnál lehet a 20/411-71-46-os számon.

  A fotógaléria itt található: http://gallery.site.hu/u/Bony-Szolohegy/
  Friss hírek a telep honlapján, a hírek menüpont alatt: http://www.csizmaskandur.hu/

  A kutyákról: a legtöbben alultápláltak, de állapotuk kielégítő. Van néhány sebesült, rühes, bolhás és/vagy férges, akiknek a kezelése megkezdődött, de további ápolásra szorulnak. 90%-uk barátságos, szeretetéhes, örökbefogadható. Van néhány félős, ők külön törődést, hozzáértést igényelnek. Igyekeztünk minden fotónál jelezni ezeket.

  A macskákról: szintén alultáplátak, állapotuk kielégítő. Némelyikük vemhes lehet. A legtöbben barátságosak, emberhez szokottak, de köztük is van néhány félős.

  Elérhetőségek:

  * Ha állatot tudna elhelyezni vagy adományt küldene, Brucknerné Vad Virágot hívja a 20/411-71-46-os számon. Kérjük, legyen türelemmel, ha elsőre nem éri el. Nagyon együttműködő, kedves, de rengetegen hívják és rengeteg intézni valót visz (két kisgyerek mellett), mivel ő az egyetlen hivatalos kapocs az alapítvány és a segítők között.
  * Ha az ellátásban személyesen szeretne segíteni: Barbit hívja, aki a győri menhely önkéntese. Őt naponta 17-21 óráig éri el a 30/227-6445-ös számon vagy írhat neki e-mailt a barbi@maddox.hu címre.
  * Cím: Bőny-Szőlőhegy, Páskom út 1. (Mielőtt kilátogat, kérjük, telefonáljon, hogy nyitva legyen a telep.)
  * A Csizmás Kandúr e-mail címe NEM MŰKÖDIK, erre kérjük, ne írjanak.

  Korábbi hírek, előzmények a megyei újságban:

  http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/eltunt_a_bony-szolohegyi_allatmenhely_tulajdonosa/2071173/
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/friss_fotokkal_megetettek_megitattak_az_ehezo_allatokat/2071082/
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/semmi_hir_a_bonyi_menhely_vezetojerol/2071280/

  Ahogy az a cikkek hozzászólásaiból is kiderül, a telepet és Eva Rhodest illetően voltak, vannak és lesznek nagyon különböző vélemények. Ellenségesek és szimpatizálóak egyaránt. Mi, a hírre összegyűlt segítők nem kívánunk véleményt alkotni a történtekről. Úgy gondoljuk, az igazság kiderítése nem a mi dolgunk. Éppen ezért szeretnénk, ha az állatok mielőbbi elhelyezése kerülne középpontba. Kérjük, ha ebben tudnak segíteni, jelentkezzenek!

  HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK!!!

  A környék önkéntesei”
 • 226. K.Sz. 2008. szeptember 23. 22:20
  „vet! Hülyeségeket ne beszélj.
  De azért kedvesen "magyaros" a feltételezésed.Mindenki magából indul ki.”
 • 225. Pille 2008. szeptember 23. 22:00
  „Hát, ha jobban szerette, tisztelte, stb az állatokat ("dögök"-et), akkor mindenki el tudja képzelni, hogy érez/érzett az emberek iránt. Sok erőt és kitartást kívánok azoknak az önkénteseknek, akik a napokban ki tudtak menni, és köszönöm is azok nevében, akik egyenlőre nem jutottak ki!”
 • 224. vet 2008. szeptember 23. 21:56
  „K.Sz magadnak akarsz utaltatni ? :D”
 • 223. K.Sz. 2008. szeptember 23. 21:20
  „Madeleine Jones-kérem,írjon nekem a viperetta@t-online címre!”
 • 222. madeleine jones 2008. szeptember 23. 21:00
  „nagyon szepen koszonom hogy ezt a cikket tudtam nemcsak elolvasni hanem videot is lathattam! Angliaban elo magyar vagyok s en n. orulok hogy ehhezek a szegeny elhagyott alattokhoz fognak minden oldalon. Ha van egy cim amihez tudok kuldeni penzt, vagy bank szamla tudatok vannak, legyenek oly szivesek s elkuldeni nekem!

  N. koszonom hogy mindent tesznek meg hogy segiteni tudnak!

  Madeleine Jones”
 • 221. bubub 2008. szeptember 23. 20:26
  „Tudom.hogy Éva nem volt könnyű természetű ember,de egy biztos.hogy az állatokat jobban tisztelte,szerette,mint az embereket..Ezért nagyon sokan haragudtak rá.Remélem nem esett bántódása.”
 • 220. TYUTYU 2008. szeptember 23. 19:48
  „Ismertem Évát,és a mai napig nem tudok olyan embert mondani aki jobban szeretné nála az állatokat.Aki meg köpköd rá,lehet hogy sosem látta,illetve sosem találkozott vele.Én vittem neki kutyát˙,és még csak meg sem emlitette hogy PÉNZT adjak neki.Amúgy mindig egy nagy zsák kutyatáppal mentem hozzá.De önszántamból.Aki nem ismeri,ne higgyen a pletykáknak.ROSSZindulatúak az emberek.Valaki jót tesz,már az sem jó.”
 • 219. K.Sz. 2008. szeptember 23. 08:44
  „Es Zsé!
  Mikor működött Éva "menhelye" valaha is Győrben?
  Én tegnap voltam kint.Ez nem menhely,hanem egy kíntelep.Teljesen alkalmatlan arra,hogy emberek oda kimenjenek,esetleg családok,és válasszanak maguknak egy új családtagot.Aki volt kint,tudja,hogy miért.
  Az említett néni megmutatta a bankszámlakivonatait,ahol egyértelmű a havi utalás a Csizmás Kandúrnak.Nem tudom,neked miért hazudik mindenki,aki elmondja az igazat.Fotelból könnyű ám!
  Azt hiszem,azoknak a segítő szándékú embereknek,akik küszködtek Évával és elviselték a dolgait,miközben dolgoztak az állatokért,az ő szavukat komolyan kellene venned,mert lassan nevetségessé válsz.”
 • 218. spánieles 2008. szeptember 23. 08:27
  „Es Zsé-nek saját bevallása szerint ahhoz nincs tehetsége, h segitsen, ahhoz viszont van, h baromságokat irogasson a fotelból és bőszitse itt a jónépet. Hagyjuk a fenébe, felesleges neki válaszolgatni. A hsz-ei meg őt magát minősitik.”
 • 217. macskusz45 2008. szeptember 23. 07:22
  „Es Zsé!

  A menhely engedély hiányában megszűnt. Most arról próbálnak meg az állatvédők gondoskodni, hogy az állatok méltó körülmények közé kerüljenek, és ne kelljen betegen, éhezve meghalniuk. Én ilyen emberrel nem vitatkozom, inkább teszem, amit tehetek. Mindenki hisz, amit akar, és mindenkinek szíve joga azt védni és szeretni, akit akar. Különben is mindenki a tetteivel, a viselkedésével magát minősíti. A győrieket lehet szidni, minden rosszat elmondani róluk, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mindennap nagyrészt most ők végzik az állatok ellátását, sőt a beteg cicák gyógyítási költségei is őket fogják terhelni, stb.
  Kedves Es Zsé, volt ön kinn, mit tett azért, hogy a menhely továbbra is működtethető legyen? Még nem késő Eva helyére állnia.
  Honnan ilyen tájékozott a magyar adományozási szokásokban?
  Esetleg ajánlanám Budapestet, ahol tucatnyi állatvédő telep működik békében egymás mellette. Részemről a vitát lezártnak tekintem. Ha segíteni nem tud, legalább ne ártson.”
 • 216. Es Zsé 2008. szeptember 23. 00:19
  „szintén spánieles 214
  Ha idézel méltóztass azt pontosan tenni, de a csúsztatás nálad, nálatok ezek szerin már rutinból működik...
  Ezt írtam: "Ezeket a szabályokat be kellene tartani és a be nem tartókat komoly összeggel (minősített esetben állattartási eltiltással, vagy tényleges börtönnel) megbüntetni"
  Egyébként sajnálom, hogy olyan magányosnak érzed magadta, hogy csak egy csómó állattal tudod enyhíteni. Neked biztosan jó, de jó-e ez az állataidnak is?
  Ui.: szemétkedni én is tudok, nemcsak ti.”
235 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konferencia az ingatalanmaffiia ellen

Győr - A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete országosan több helyszínen… Tovább olvasom