Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Franciák a győri Deák iskolában

A győri Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolát az a megtiszteltetés érte, hogy a franciaországi Poitiers városának egyik középiskolája cserediák kapcsolat szándékával kereste fel az intézményt.
Ennek köszönhetően egy hétig volt vendége a nemzetközi kapcsolatairól ismert intézménynek tizenkilenc középiskolás diák és négy kísérő tanár.

A program célja, hogy a befogadó diákok mellett az iskola többi diákja is találkozhasson a vendégekkel, gyakorolhassák velük az idegen nyelveket, ki a franciát, ki az angolt. Azért, hogy e két kultúra minél közelebb kerüljön egymáshoz, számos programot szerveztek az iskolán belül, illetve kívül is.Az első természetesen Győr városának megtekintése volt, melynek során Simon Róbert Balázs alpolgármester a Városháza dísztermében köszöntötte a vendégeket. A következő napokban ellátogattak Pannonhalmára, megtekintették az Audi gyárat, valamint látogatást tettek néhány olyan iskolában, ahol szintén folyik francia nyelvoktatás.Az együtt töltött hat nap nagyon gyorsan telt el, mindenki sok élménnyel gazdagodott. A Deák-iskola reméli, hogy egy hosszú távú cserediák kapcsolat jött létre, melynek keretében ősszel a saját diákjaik fedezhetik fel Poitiers városának, szépségeit, nevezetességeit, és mélyebben megismerhetik a francia kultúrát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogerősen 13 év fegyházat kapott Győrben egy sorozatrabló

A férfi előbb egy balatoni kaszinót, majd Tatabányán üzleteket rabolt ki, egy alkalommal az eladót… Tovább olvasom