Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Főútlezáró demonstráció Gyirmóton

Félpályás útlezárással tiltakozott a gyirmótiak kis csoportja tegnap délután a 83-as főúton.

A demonstrálók azt szeretnék elérni, hogy a nagy forgalmú út településre bevezető kereszteződéseit végre tegye biztonságossá a közútkezelő.
Az elkerülőút megépítése mentesítette Ménfőcsanakot a településen áthaladó forgalomtól, viszont a gyirmótiaknak nem egyértelműen hozott kedvező változást.

A főúton naponta elhaladó 12.500 jármű miatt egyre nehezebb kijutniuk a városrészből. Különösen, ha Győrbe igyekeznek, mert a forgalom miatt nehéz és balesetveszélyes a balra ráhajtás.
A Ménfői út és az Új élet út, valamint a Malom út és Szent László utak kereszteződése közötti szakaszon tegnap félpályán lezárta a forgalmat a gyirmótiak mintegy 30 fős csoportja. A tüntetést szervező Szabó Jenő, a részönkormányzat vezetője elmondta lapunknak:
– Sajnos a kereszteződésekben a nagy forgalom miatt már volt halálos és számos súlyos sérüléssel járó baleset.

A képviselő az országgyűlési képviselőket is meghívta a demonstrációra, s levelet írt a közlekedési miniszternek, hogy segítsen a biztonságos csomópont kialakításában. De kerékpárútra is szükség lenne.
– Az átalakításhoz pénz kell, ezért hétfőn módosító indítványt nyújtok be a parlamentbe a költségvetés tárgyalása során. Ez biztosítja a lehetőséget a csomópont átépítéséhez – mondta Szijjártó Péter országgyűlési képviselő.

Többször felhívtuk az állami közútkezelő figyelmét a helyzetre, s kértük, hogy tegye biztonságossá a csomópontokat. Nem történt lépés, ezért döntöttünk – lakossági megkeresésre – a demonstráció mellett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem parkolóház: lakások lesznek

„ Miért nem építenek Győrben több parkolóházat? A Belváros keleti felén is szükség lenne rá. Még üres hely is akad, például a Schwarzenberg utcában" – kérdezte szerkesztőségünktől egy olvasónk SMS-ben. Valóban elkelne még néhány parkolóház vagy mélygarázs Győrben, de mint megtudtuk Strabag nem szándékozik a meglévő irodaház mellé újabbat építeni az utcában. Tovább olvasom