Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Fotótárlat a szabadban

A Radó sétányon a negyedszer megrendezett győri fotópikniken, mintegy 70 fotós mutatkozott be.
Az első Győri Fotópikniken három éve huszonöt győri állította ki képeit, vasárnapazonban már hetven fotós mutatkozott be a Radó-szigeten alkotásaival és vendégelte meg piknikkosarából finomságokkal az arra járókat. Négy országból érkeztek fényképészek, a hazaiakon kívül eljöttek a hajdani Monarchia területéről a szlovákiaiak, az erdélyiek és az osztrákok is.

Szabó Béla és Laposa Tibor szervezők elmondták: a cél az, hogy összejöhessen a fotós és a közönség. Kiállításokra, galériákba kevesen járnak, és ott még a megnyitókon sincs igazán jó alkalom arra, hogy művész és befogadó elbeszélgethessen. Egy vasárnap délelőtti séta keretében azonban szívesen nézelődnek, szóba elegyednek egymással az emberek. Épp ez az egyik ok, ami a helyszínválasztást indokolta. A helybeliek már megszokták, hogy a hét utolsó napján érdemes a Rába belvárosi szigetére menni, mert a Zenepavilonban nyáron mindig van koncert.

Emellett a strand közelsége és a csodás folyóparti környezet is a Radó mellett szól, ahol a fotók még jobban mutatnak, mint egy fehér falon. Erre jött rá a galántai fotóklub, amely kedvet kapott a piknikezéshez és augusztus 12-én épp olyan tárlatot rendez a határon túli város Esterházy parkjában, mint Győrött az Egészséges Életmódért és a Győri Fotóklub Egyesület.

– Azért jöttem, mert itt kiderül, mit csinál a többi fotós. A közönség kritikája is érdekel, és az sem kizárt, hogy valaki kedvet kap a vásárlásra. Győrbe azért is szívesen jöttem, mert több mint harminc éve itt kezdtem a fotózást egy tanfolyam keretében, most pedig elhoztam a saját és a társaim alkotásait – mondta el a szlovákiai Keppert József egy focikapu hálójára aggatott képekre mutatva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bujtor: Jöjjenek a fiatalok!

Bujtor István egyike azoknak a gáláns úriembereknek, akikből már csak mutatóba akad néhány. Kiváló… Tovább olvasom