Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Fotóstábor Rómer Flóris nyomában Pápateszéren

Augusztus második hetében Pápateszéren a győri Reflex Környezetvédő Egyesület ismét megrendezte a hagyományos Rómer Flóris nyomában elnevezésű természetfotós tábort.
A Reflex Erdei Iskola és ökológiai központjában Pápateszéren augusztus 14-20. között ötödik alkalommal rendezte meg a Pápateszéri Természetfotós tábort. A tábor résztvevői: Járosi Márton, Kalas Benjamin, Nagy Martina, Pálfalvi Dóra, Petrányi Bálint, Pusztai Balázs, Szabó Anikó, Tátrai Attila, Tóth Lóránt, Vedres Máté. A tábor vezetője Nagy Péter, munkáját Sáfár Anikó egyetemi hallgató segítette, meghívott előadó Halbritter András, elismert biológus és egyetemi docens, megmutatta a mikrovilág csodáit a mikroszkópokon keresztül, Gyurom János, vadász és madárfotós, aki által betekintést nyerhettek a fiatalok, a madárfotózás rejtelmeibe végül, de nem utolsó sorban Hajóssy Adrienne, geofizikus egyengette az ifjú természetfotósok próbálkozásait.

Szabó Béla a tábor művészeti vezetője, egy ünnepi beszéddel zárta a tábort mely egyben táborban készített fotókból álló kiállítás megnyitója volt. Elmondta, hogy ez az 5 esztendő komoly fejlődést jelent, több visszajáró fiatal már „törzsgárdát" alkot, akik középiskola elején kerültek először a táborba, már egyetemen tanulnak. Továbbá kiemelte, hogy mennyire fontos a környezetünk védelme, hogy a Bakony abban a formában maradhasson fent, ahogy mi láttuk. „Remélem, amit kivisznek az erdőbe azt haza is viszik a hátizsákjukban."

További fotókért kattintson a képre!


A kiállításon a helyi, Körzeti Általános Iskola igazgatója Léhner Ilona beszédében dicsérte ezt a fél évtizedes hagyományt és a további sikereket kívánt a tábor résztvevőinek. Egy hét alatt több száz fotót készítettek a fiatalok, melyek közül igazán embert próbáló feladatnak bizonyult kiválasztani a legjobbakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóval ütközött egy motoros Écsen

Écs belterületén baleset történt szombaton este. Tovább olvasom