Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Fotók - 25-en sérültek meg buszbalesetben az M1-esen

Kéttucatnyian sérültek meg kedd este, amikor a Kisalföld Volán szerződéses járata egy tartálykocsiba rohant az M1-es autópályán.


Az M1-es autópályán buszbalesetben megsérült és kórházba került 25 sérültből csak három embernek van szüksége hosszabb kórházi kezelésre. Egy férfi orrcsonttörést szenvedett, két sérültet pedig agyrázkódás  miatt kell megfigyelni - mondták el a győri és a tatabányai  kórházban szerdán.  
   
A győri Petz Aladár Kórházba szállított 11 könnyű sérültet a sürgősségi osztályon ellátták, majd hazaengedték - közölte Oláh  Attila orvos igazgató.  
   
A tatabányai Szent Borbála Kórházba 12 sérült érkezett, 9 embert  az ambuláns kezelés után hazaengedtek. Egy orrcsonttörést szenvedett  férfi műtétre vár, két sérült agyrázkódást kapott, ezért a  traumatulógiai osztályon orvosi megfigyelés alatt vannak - tette  hozzá Balogh Márta sajtóreferens.  
   
Az M1-es autópályán kedden kora este Komárom térségében egy  menetrend szerint közlekedő autóbusz egy tartálykocsi hátuljába  ütközött. A balesetben az autóbusz vezetője is megsérült.


Szerda, 07.00

Súlyos közlekedési baleset történt kedd este hat óra körül az M1-es autópálya 88-as kilométerszelvényénél, Ács és Komárom között. A Kisalföld Volán Győr felé tartó szerződéses járata hátulról egy tartálykocsinak ütközött, feltehetően amiatt, mert hirtelen leszakadt az ég, s a hatalmas esőben a jármű vezetője későn vette észre az előtte haladó kamiont.

Úgy tudjuk, hogy az esetnél, 25-en sérültek meg: 11-et a győri, 13-at a tatabányai és 1-et a kisbéri kórházakba szállítottak a mentők. A karambolhoz a komáromi, a győri, a tatabányai és az ácsi önkormányzati tűzoltókat riasztották.

Busz és tartálykocsi ütközött az M1-esen. Fotók: Mészáros Mátyás


A sztráda érintett szakaszán több kilométeres torlódás alakult ki, amelyet este fél nyolc után sikerült mérsékelni egy sáv szabaddá tételével, majd kilenc óra után a forgalom előtt mindkét sávot megnyitották.

Eső László, a Kisalföld Volán jármű-üzemeltetési igazgatóhelyettese lapunknak elmondta: a helyszínen két kartörést állapítottak meg, a sofőr pedig rövid időre elvesztette az eszméletét. „Minden sérült utas kártérítésre számíthat, társaságunknak ugyanis van felelősségbiztosítása" – tette hozzá a szakember. Megjegyezte: a járműben biztosan nagy kár keletkezett, de ennek mértéke csak a mai vizsgálatok után lesz ismert.

„A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba 11 sérültet szállítottak, mindegyikük állapota kielégítő, sérüléseik könnyűnek minősülnek" – válaszolta kérdésünkre Oláh Attila orvosprofesszor. Egyikük, Hortobágyi Zoltán a Kisalföldnek elmondta, a győri Audi-gyárba vitte a dolgozókat a járat. „Este héttől reggel hatig tartott volna a műszak" – fűzte hozzá az almásfüzitői férfi. Felidézte, hogy a semmiből jött a felhőszakadás, s ugyanúgy kiszámíthatatlan volt, mint  maga a baleset. Nem mentek egyáltalán gyorsan, veszélyérzetük sem volt.

Ahogy neki, úgy kollégájának, Babos Attilának is az arca sérült, vagyis az utasok nagyrészt a fejüket verték be az ütközéskor. Mindketten középen ültek a buszon – ez utólag szerencsésnek bizonyult, a súlyos sérültek ugyanis a jármű elején találtak helyet maguknak.

A győri sürgősségi osztályon ellátták valamennyiüket, azt este fél tíz körül azonban még nem tudták, hogyan jutnak haza. Reménykedtek ugyanakkor, hogy küldenek értük egy másik buszt.

Kedd


21.15

Eső László, a Kisalföld Volán járműüzemeltetési igazgatóhelyettese lapunknak elmondta: a busz szerződéses járatként közlekedett, a Duna-kanyarból Győrbe tartott az autópályán. Hozzátette: a baleset idején felhőszakadás volt, a jármű talán ezért mehetett bele hátulról a tartálykocsiba.

"A mentők egy utast a kisbéri, tizenhármat a tatabányai, tizenegyet pedig a győri kórházba szállítottak. A helyszínen két kartörést állapítottak meg.

Minden sérült kártérítésre számíthat, társaságunknak ugyanis van felelősségbiztosítása" – tájékoztatott Eső László, megjegyezve, hogy a sofőr az ütközés következtében rövid időre elvesztette az eszméletét.

A járműben biztosan nagy kár keletkezett, de ennek mértékéről az igazgatóhelyettes még nem tudott nyilatkozni.

20.13

Az elsődleges információk szerint nincs életveszélyes sérültje a balesetnek, de huszonnégy embert kórházba szállítottak a mentők.

Úgy tudjuk, közülük tizenegyet a győri Petz-kórházban látnak el.

Nyitóképünk illusztráció!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gőzerővel dolgoznak az M1-es autópályán: torlódásokra kell számítani

Az M1-es autópályán egy hete zajlanak a javítási munkák. Tovább olvasom