Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Fotóblog - Vezetéket cserélnek a Bajcsy-Zsilinszky úton

Győr - Kövesse nyomon fotóink segítségével a vezetékcserét! Újabb nagyszabású munkába kezdett a vízmű a belvárosban. A Bajcsy-Zsilinszky úton a Jókai utcai kereszteződéstől egészen a Munkácsy utcai csomópontig kicserélik a víz- és csatornavezetékeket. A munkák költsége várhatóan 50 millió forint lesz.Videó a felújításról és a dugókról.
A belvárosi csatornacsövek döntő többségét az utóbbi tíz évben csőbéleléses eljárással már felújították, most azokat a vezetékeket cserélik, amelyek annak idején a bélelési programból különlegesen gyenge állapotuk miatt kimaradtak.


Július 28.
Július 28.


Július 28.
Július 28.


Július 24. Fotók: Cseh róbert
Július 24. Fotók: Cseh Róbert


Július 24.
Július 24.


Július 23.
Július 23.


Július 23.
Július 23.


A Bajcsy-Zsilinszky út első szakaszán egy közel 100 éves, úgynevezett „tojásszelvényű" csatorna van. Itt húzódik a belvárosi főgyűjtő csatorna legfontosabb szakasza, napi két-három ezer köbméter szennyvíz hömpölyög a mélyben. Itt folyik át Győr-Sziget, Újváros, Ikrény, Rábapatona, Abda és Börcs szennyvize. A négy-öt méteres mélységben csak különleges – úgynevezett dúckeretes – védelemmel dolgozhatnak az építőmunkások.

A munkálatok idején a föld felett vezetik a vizet és a szennyvizet. Fotó: Sz. Ö.
A munkálatok idején a föld felett vezetik a vizet és a szennyvizet. Fotó: Sz. Ö.

A munkálatok zaja várhatóan igénybe veszi a környéken lakók türelmét.
A vízellátás biztosítására a föld felett, az útpadkán ideiglenes vízvezetéket építettek, így a környéken a vízszolgáltatás az építés ideje alatt is folyamatos lesz. A szennyvízelvezetés is működik, természetesen ez is ideiglenes, föld feletti vezetékeken.

A csőcserét folyamatosan haladva, a Jókai utcától kezdik, kicserélik az ingatlanok víz- és csatornabekötéseit is. A csőcsere után ideiglenesen zúzottkő burkolatot kap az utca. A közművezeték-cserék befejezése és kellő tömörödés után természetesen az útburkolat is megújul az érintett szakaszon.

Az új, 80 centiméteres átmérőjű kőagyag cső – amely jelenleg az egyik legkorszerűbb építőanyag – lefektetésével várhatóan újabb száz évre megoldódik a csatorna kérdése.


Nagyobb térképre váltás

Útlezárás

A munka idejére a Bajcsy-Zsilinszky utat a Jókai és a Munkácsy utcák közti szakaszon teljesen lezárják a forgalom elől.  Videó: Cseh Róbert

Olvasóink írták

 • 2. lr 2008. augusztus 05. 17:41
  „az, hogy itt folyik át a szennyviz nem okozhat önmagábann bűzt.
  Valami van, ami miatt bűz van.
  Hogy mi azt nem tudom....... De remélem megcsinálják. Bár a melóban nem szakadnak meg- akik itt dolgoznak.
  Én is itt lakom.”
 • 1. Myko 2008. július 25. 12:08
  „"Itt folyik át Győr-Sziget, Újváros, Ikrény, Rábapatona, Abda és Börcs szennyvize." - - akkor már értem,h miért szokott lenni néha pöceszag az utca végében az albérletünk alatt...Bajcsy 1/a”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hónap a csúszás a gönyűi vasútnál

Győr - A Győr–Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő közlekedési kapcsolatainak fejlesztését célzó,… Tovább olvasom