Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Fórumon Győr fejlesztése

Gazdasági fórumot rendezett a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
A fórumon a megyeszékhely idei és további fejlesztéseiről tárgyaltak. A találkozón a győri gazdasági régió több mint harminc vezetője vett részt, s a fórum rendszeres megismétléséről állapodtak meg. Balogh József polgármester Győr idei költségvetési terveit summázó írásos tájékoztatóval érkezett a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában rendezett gazdasági fórumra.

A város idei induló és megvalósuló beruházásainak értéke mintegy 35 milliárd forint, ezért viselhette az írásos tájékoztató azt az alcímet, miszerint 2005 Győr számára a beruházások éve lesz. (A fejlesztési célokról részletesen beszámoltunk.)

A megyeszékhelyen az önkormányzat a legnagyobb munkáltató, mi-
után hatezren dolgoznak intézményeiben, s a város 35 milliárd forintos évi költségvetéséből 18 milliárdot tesznek ki a bér- és személyi jellegű kiadások.

A fórumon kérdések és feleletek formájában sok témáról szó volt. Így a megyeszékhely kereskedelmi célú fejlesztési elképzeléseiről például, amelyek aggodalmat váltanak ki a kiskereskedelemben dolgozók körében, mert a multinacionális bevásárlóközpontok elszívják a kicsiktől a vásárlókat. Balogh József azon a véleményen volt, hogy a vásárlók érdekei az elsődlegesek, s miközben a kiskereskedelmi hálózatban dolgozók érdekeire is figyelemmel kell lenni, tény, hogy a nagykereskedelmi láncok alacsonyabb árai közvetlenül szolgálják a fogyasztók érdekeit.

A fórumon részt vevők újfajta szakképzési szerkezet kialakítását szorgalmazták a városban, amely megfelel Győr új iparszerkezetének. A jelenlévők hasznosnak ítélték a megbeszélést, annak nyílt és közvetlen hangját. Felajánlották közreműködésüket a fejlesztési koncepció kimunkálásához a 2010-ig terjedő időszakra. A résztvevők úgy álltak fel, hogy a jövőben félévente rendeznek hasonló találkozót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utakra panaszkodtak

A győri közmeghallgatáson felszólalók többsége az utak és járdák állapotára panaszkodtak. Tovább olvasom