Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Fórum az új Ady-városi útról

Alig százan jelentek meg a városépítési iroda által rendezett fórumon, melyen az új út ellen tiltakoztak.
A Szauter útca folytatásának megépítése Győrött a jelenleginél egyszerűbb, gyorsabb összeköttetést jelentene a Tihanyi és a Fehérvári út között. Ám sok Ady-városi lakos ellenzi a tervet.

Alig százan jelentek meg azon a fórumon amit a városépítési iroda azért szervezett meg, mert mintegy ezer aláírást tartalmazó tiltakozó levelet kapott egy új út ellen. A Szauter út folytatását jelentő szakasz volt a találkozó tárgya, amely 400 millió forintos beruházás keretében jövőre készül el és a Tihanyi Árpád utat a Fehérvárival köti össze. A megépülést ellenzők ismereteivel ellentétben nem kétszer két, hanem kétszer egy sávos lesz, és nem tüntetik el miatta a buszpályaudvar melletti tavat.

Dr. Németh Iván városi főépítész elmondta: már az építési engedély beszerzése előtt több helyen módosították a tervet az észrevételek alapján. Akinek még javaslata van, elküldheti az önkormányzathoz.
Szó volt arról is, hogy a fejlesztés részeként a Szigethy és az Ipar úti csomópontban új városrészközpont alakítható ki és arról, hogy a Zöld utcát és az Erfurti utat is meghosszabbítják a Fehérvári út felé. Ezek akárcsak az Ifjúság körút külső íve mögötti, a vasút melletti új szakasz csökkentik az Ifjúság körút forgalmát.

A Szauter út folytatása távolabb esne a házaktól, mégis sokan attól tartanak, hogy jelentős zajszennyezést okoz. A felszólalók kérték minél magasabb zajvédő falak kialakítását és minél nagyobb zöldterület meghagyását. Ám az már a tájékoztatókban is elhangzott, hogy azokkal az építési engedély is számol. A lakosok amiatt is aggódnak, hogy lakásaik értéke csökken. Többen viszont belátták: az új útra szükség van, mindenki jól jár a fejlesztéssel. Néhányan azt szükséges rossznak nevezték. Javaslatként a lakosok részéről elhangzott az Ifjúság körút egyirányúsításának, az új szakasz föld alá vezetésének, a föld alatti garázsok építésének, a zajvédő ablakok beszerzésének ötlete.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közművelés vagy pénznyelés?

A győri közgyűlés csütörtökön szembesül azzal az előterjesztéssel, amely a győri és Győr környéki közművelődési intézményeknek juttatott pénzekkel, illetve ezen intézmények működési hatékonyságával foglalkozik. Az előterjesztés benyújtásának fő oka az, hogy a Petőfi Sándor Művelődési Ház éves támogatását 5 millióval akarják csökkenteni. Tovább olvasom