Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Forró nyár: új kutak a kánikulai csúcsra

Megyei körkép - Új energiabeszerzési stratégiával áll elő jövő évtől a Pannon-Víz zrt.: nyolc dunántúli vízszolgáltatóval együttműködve igyekeznek minél kedvezőbb áron beszerezni a villamos energiát. Ezzel a lépéssel a növekvő villamosenergia-árak vízdíjra gyakorolt hatását remélik csillapítani a vízszolgáltatók.
– A cég fogyasztói kosarában nagy tételben szerepel a villamos energia. Gondoljunk csak a kutakra, a számos szivattyúra, a szennyvízátemelőkre, vagy akár a 14 üzemeltetett szennyvíztelepre. A nagy teljesítményű villanymotorok folyamatos üzeme rendkívül sok energiát emészt fel – indokolta Tőke László, a Pannon-Víz zrt. vezérigazgatója tegnap sajtótájékoztatón az ésszerű döntést.

– Társaságunk éves villamosenergia-fogyasztása az ország egynapi villamosenergia-fogyasztásának 2,5–3 százaléka.

A nyitott energiapiac lehetőséget ad arra, hogy kedvezőbb áron szerezhessék be ezt a villamos energiát. Ha egy nagyobb piaci szereplőként jelennek meg a cégek, közösen el tudják érni a legnagyobb árkedvezményeket. Az erről szóló együttműködési megállapodást múlt héten Sopronban a veszprémi, dombóvári, székesfehérvári, szombathelyi, soproni és a két Zala megyei vízművállalat vezetői írták alá.

Kedvezmény a bekötésekre

A Pannon-Víz zrt. ismét szorgalmazza, hogy a kiépített csatornázási rendszer illegális rákötéseit legalizálják a fogyasztók. Akik június 1. és augusztus 31. között megrendelik a csatornára való rákötést, azok 50 százalék kedvezményt kapnak.

Elkészül a Czuczor utca

Sok bosszúságot okozott a győri, belvárosi Czuczor utca lezárása a Pannon-Víznek és a közlekedőknek egyaránt. Egy aszfaltbeszakadásnak indult hiba okán olyan javíthatatlan csatornaszakaszt tártak fel, melynek a teljes cseréjét el kellett végezni. Tőke László vezérigazgató ígérte, hogy bő két hét múlva újra járható lesz az utca.

Egy híján ötven per

A tavaly egy évre, majd az idén újabb öt évre kinevezett vezérigazgató 49 pert örökölt elődjétől, jelenleg 21 van folyamatban. Optimista jóslata, hogy a Rába-Quelle kft.-vel sikerül úgy megegyezni a közeljövőben, hogy a Pannon-Víz tényleges igényeit rendezzék.

Hosszú, forró nyár

A közelgő nyár várható csúcsfogyasztására két újabb győri kút fúrásával készül a szolgáltató. Július 19. volt a tavalyi év legforróbb napja, Győrben ekkor 49 ezer köbméter víz fogyott, ami 19 ezerrel meghaladta az átlagot. Az akkori csúcsfogyasztás mellett még 10 százalékkal növelhető lett volna a kapacitás. Az új kutakkal a teljesítmény jelentősen megnő.

Az ország „csodája"

A nemzeti fejlesztési és gazdasági tárca vezetője, Bajnai Gordon látogat el a győri szennyvíztelepre pénteken. Ez a tavaly átadott nagyberuházás volt az első olyan jelentős, unió által támogatott magyar projekt, melynek elszámolását már teljes egészében jóváhagyták Brüsszelben. A híresztelések szerint Bajnai Gordon nem érkezik üres kézzel: a nagytérségi hulladékgazdálkodási projektről Győrnek kedvező döntés születhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt a szerdai M1-esen történt baleset egyik sérültje

Autópálya - Az M1-es autópálya Győrt elkerülő szakaszán, a szentiváni felhajtó környékén haladt két… Tovább olvasom