Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Forgalomkorlátozás és éjszakai buszok a Republic nyárnyitó koncertjén

Június 16-án Republic koncerttel kezdődik a nyár Győrben. A szabadtéri koncert miatt útlezárásra kell számítani, ami érinti a buszközlekedést is. A résztvevők hazajutását éjszakai járatok segítik.

Forgalomkorlátozás

A rendőrség forgalomkorlátozást rendel el 2012. június 16-án 00.00 óra – 2012. június 16-án 20.00 óra közötti időben, valamint 2012. június 17-én 00.00 óra – 2012. június 17-én 04.30 óra közötti időben Győr, Szent István úton a Munkácsy út és Baross híd, az Aradi Vértanuk útján a Révai út és Szent István út és a Jókai úton a Révai út és Szent István út valamint Árpád út és Szent István út közötti szakaszán.

2012. június 16-án 20.00 óra – 2012. június 17-én 00.00 óra közötti időben Győr, Szent István úton a Munkácsy út és a Teleki út, a Jókai úton az Árpád út és a Szent István út, az Aradi Vértanuk útján a Révai út és Szent István út, a Baross hídon a Wesselényi út és a Szent István út valamint a Hunyadi úton a Bartók Béla út és Baross híd közötti szakaszán a rendezvényen résztvevők testi épségének megóvása érdekében ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el.

A 2012. június 16-án 00.00 óra – 20.00 óra közötti forgalomkorlátozás ideje alatt a lezárt útszakaszra a menetrend szerint közlekedő helyi járatú autóbuszokon kívül mindennemű járművel behajtani tilos! A 2012. június 16-án 20.00 óra – június 17-én 04.30 óra közötti forgalomkorlátozás ideje alatt a lezárt útszakaszra mindennemű járművel behajtani tilos

Amennyiben a rendezvény rossz időjárási körülményekre való tekintettel 2012. június 17-én kerül megrendezésre, az ideiglenes forgalomkorlátozást június 16-án 20.00 órától június 18-án 04.30 óráig a fent foglalt feltételek mellett tartják fent.

Változás a buszközlekedésben

A 2012. június 16-i nyárnyitó ünnepség miatt a következő forgalmi változások várhatók Győr helyi és helyközi autóbusz-közlekedésében.

I-es ütem:

2012. június 16-án 00.00 óra és 20.00 óra között a Szent István útnak a Baross Gábor híd és Aradi vértanúk útja közötti szakasza lezárásra kerül (a Baross Gábor híd járható):

Az 1-es és a 85-ös főúton nyugat felé, illetve felől közlekedő helyközi autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es út – Szigethy Attila út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, ezért egyik irányban sem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet.

A Révai Miklós utca megállóhelyről induló helyi járatok a Szent István úton keresztülhaladva az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek és térnek vissza eredeti útvonalukra. Az 5, 8, 12, 15A, 22, 22A, 30, 30A, 31, 38 jelzésű járatok a Városháza megállóhely helyett az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen állnak meg.

Az 1, 6, 7, 11, 11B, 14, 17, 17A, 17B, 37 jelzésű járatok Sziget, Újváros, Pinnyéd és a Virágpiac irányában a Teleki László utca – Bajcsy Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek. Nem érintik az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyet, de a Bajcsy Zsilinszky út megállóhelyen megállnak. A Belváros irányában a Jókai utca – Szent István út – Honvéd liget – Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek az autóbuszok.

II-es ütem:

2012. június 16-án 20.00 órától üzemzárásig a Szent István útnak a Baross Gábor híd és Jókai utca közötti szakasza, valamint a Baross Gábor híd teljes szélességében lezárásra kerül.

Az 1-es és a 85-ös főúton nyugat felé, illetve felől közlekedő helyközi autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es út – Szigethy Attila út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, ezért egyik irányban sem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet.

A helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek, és nem érintik a Révai Miklós utca – Városháza – Aradi vértanúk útja, Megyeháza – Honvéd liget – Gárdonyi Géza utca megállóhelyeket.

Az 1, 6, 7, 11, 17A, 37 vonalak járatai Nádorváros felől a Bartók Béla útig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Nádor aluljáró – Szent István út – Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja terelőútvonalon érik el a Virágpiacot és a Zechmeister utcát és megállnak a Szent István út, Iparkamara megálló (bútorbolt) és a Bajcsy-Zsilinszky út megállóhelyen. Visszafelé a járatok a Munkácsy Mihály utca – Árpád út – Teleki László utca – Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út terelőútvonalon közlekednek, és megállnak az Árpád úton, a Megyeháza mögött létesítendő ideiglenes megállóhelyen.

A 2-es járatok a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. A Zöld utca felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, nem érintik a Hunyadi utca, autóbusz-állomás megállóhelyet, de fel- és leszállást biztosítanak a Buda utca és a Nádor aluljáró megállóhelyeken.

Az 5-ös vonal járatai Kismegyer felől a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően nem érintik a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet, viszont leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca, a Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken. A Kismegyer felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 14, 17, 17B vonalak járatai Gyárváros felől a Szent István út, Iparkamara megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja terelőútvonalon érik el a Virágpiacot és a Zechmeister utcát és megállnak a Bajcsy-Zsilinszky út megállóhelyen. Visszafelé a járatok a Munkácsy Mihály utca – Árpád út – Teleki László utca – Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út terelőútvonalon közlekednek, és megállnak az Árpád úton, a Megyeháza mögött létesítendő ideiglenes megállóhelyen.

A 22, 22A, 22Y vonalak járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utca – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út – Szigethy Attila út útvonalon fordulnak meg.

Ennek megfelelően Marcalváros, Ménfőcsanak felé nem érintik a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyet, viszont megállnak a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) és a Bartók Béla út, vásárcsarnok megállóhelyeken, a központ felé pedig leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca – Nádor aluljáró – Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken.

A Marcalváros, Ménfőcsanak felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 8, 12, 15A, 30, 30A, 31, 31A, 31Y vonalak járatai a Szent István út, Iparkamara megállóhely után a Nádor aluljárón keresztül a Bartók Béla út, munkaügyi központig közlekednek és onnan is indulnak.

A 38 vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak, és oda is érkeznek.

A Pinnyéd felé menetrend szerint 22.40 órakor az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyről induló 37-es jelzésű járat a Bajcsy-Zsilinszky úti megállóhelyről indul.

Pinnyédről a menetrend szerint a Honvéd ligetig közlekedő 37-es jelzésű járatok az Árpád úti ideiglenes megállóhelyig közlekednek.

A 21.18 órakor Gyirmótról induló 37A jelzésű járat Bartók Béla út, munkaügyi központig közlekedik.

22.37 órakor Révai Miklós utcából induló 37A jelzésű járat Zechmeister utca, Klastrom szálló (Rába-part) megállóhelyről indul, és bevárja a 22.20 órakor Bácsáról induló 11-es jelzésű járatot, melynek az adott megállóba a várható érkezése 22.40 óra.

A terelés által nem érintett megállóhelyeken a járatok az érvényes menetrendnek megfelelően közlekednek.

Esőnap esetén a rendezvény 2012. június 17-én kerül megrendezésre. Ebben az esetben 17-én 19.00 óráig terjed a lezárás I-es üteme, a II-es ütem 19.00 órától üzemzárásig tart.

Éjszakai buszjáratok

A rendezvényen résztvevők hazajutását különjáratok segítik, amelyek 23.15 órakor indulnak.

Zechmeister utca, Klastrom szálló megállóhelyről: 901 jelzéssel az 1-es vonalán Újvárosba majd Sziget és Pinnyéd útvonalon, Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről: 907 jelzéssel a Mester utcán majd a 7-es vonalán Szabadhegyre, onnan a Templom utca után a 6-os autóbusz útvonalán Kismegyerre, 917 jelzéssel a 17-es vonalán Adyvároson keresztül a Zöld utcába, Teleki u., színház megállóhelyről 906 jelzéssel a 6-os vonalán Sárásra majd a 11-es autóbusz útvonalán Bácsára, 922 jelzéssel a 22-es vonalán Marcalvároson keresztül Ménfőcsanakra gyirmóti betéréssel, 931 jelzéssel Gyárváros és Likócs érintésével Győrszentiván, Kálmán Imre útra (homoksori betéréssel).

Forrás: Gyor.hu.

Olvasóink írták

 • 17. Fixum 2012. július 13. 20:11
  „xybuby.. tavaly az óvári "esti buli" egy akkora <moderálva>ra sikeredett, hogy cipelllőéket minden normális hívük megutálta.. Igencsak a "lemegyünk vidékre, nyomjunk valamit a hülyéknek..." szaga volt.”
 • 16. xybuby 2012. június 16. 19:04
  „Tisztelt zúgolódó, morgolódó lakosok!

  Nagyon egyszerű szidni mindig a rendszert, de csinálni helyettük semmit sem tudtok. Csak tépitek a szátokat. Ennyit tudtok.
  Örüljetek neki hogy Győr városa elhoz egy ilyen koncertet nekünk. Számomra tök mindegy hogy republic, vagy akárki más. A hangulat a lényeg, és az egyszerűen fenomenális. Ezt ti nem tudhatjátok, mert valószínüleg a ti korlátozott agyatoknak ami zene, és útlezárás az egyenlő azzal hogy megbénul Győr. Szeretném mondani hogy nem bénul meg, de ha valaki nem találna ki a városból szívesen megmutatom a helyes irányt.
  A bunkózás helyett inkább azt ajánlom próbáljon meg mindenki kikapcsolódni, és érezze jól magát mindenki. Ne balhézzon senki. Azt is tartsuk tiszteletben, hogy ezen a koncerten nagyon sokan nagyon sokat dolgoztak, és nyilván nem kevés anyagi is lett fordítva a rendezvényre.
  Akinek nem tetszik az takarodjon ki tanyára, és ott tépje a száját. Neki az való!”
 • 15. ATX 2012. június 15. 16:51
  „<valóban hibás volt az első mondat, javítottuk - köszönjük az észrevételt (szerk.)>”
 • 14. W118 2012. június 14. 11:34
  „to 9. Túrabakancs 2012.06.13. 18:20
  Nagyjából igazad van.
  Kellenek a rendezvények.Kellene egy kis élet a városba.
  De pont a Szent István utat kell ehhez mindig lezárni?Most pédául 00.00-20.00 ig.Egyetlen alkalmas hely nincs rá sehol?
  Ugyanmár...”
 • 13. Mankapunka 2012. június 14. 11:11
  „kurbli

  Te mondod,aki nem tud a Bajcsy-n ilyenkor beállni a megállóba,mert ott parkolnak?”
 • 12. kurbli 2012. június 14. 09:29
  „Itt a bizonyíték, hogy sok emberből a minimális tolerancia is hiányzik.”
 • 11. sylvice 2012. június 13. 21:54
  „Republic forewer!!!!”
 • 10. BudaiKr 2012. június 13. 19:50
  „normális esetbe kimenne vagy 50 ember de mivel ingyen rendezvény lesz ezért meglepik majd a várost a fogatlan öregasszonyok és akkor megin mekkora igény lesz a városba kulturára...”
 • 9. Túrabakancs 2012. június 13. 18:20
  „Csak tudnám ki a búbánatos francnak okoz gondot ez a lezárás? Aki akar, az el tud jutni
  bárhová, csupán pár perc amit veszítenek az időt illetően. Egy évben pár alkalmat azért
  el kell tudni viselni, meg nem azért az egy húszért, de ilyen már vagy 20-éve van Győrben,
  nem értem miért kell a rendezvény miatt kiakadni. Lassan kihaltak lesznek az utcák, kellenek
  az ilyen és hasonló rendezvények, ha pár embernek bosszúságot okoz akkor is. Azaz nem is okoz
  bosszúságot, csupán morgolódnak egyet, mert jól esik a számukra. Meg addig is szidhatják a jobboldali
  városvezetés koncepcióját... itt van ám a lényeg! :)”
 • 8. bojtár 2012. június 13. 14:12
  „7. verseny 2012.06.13. 13:30
  tisztelt "jól megmondom mindenkinek"
  nem azért az egy húszért,de azért ez tényleg egy kicsit a hihetetlen szervezés kategóriájába tartozik,de talán mikor a pápa itt volt akkor volt ilyen hűhó azért a kettő között van némi különbség szerény véleményem szerint”
 • 7. verseny 2012. június 13. 13:30
  „Tisztelt "semmi dolgom csak hozzászólok mindenhez"!
  Van olyan téma ami pozitívan érint?
  Miért kell kényszerből mindenhez hozzászólni?
  Nem kötelező oda menni, és nem lehet , hogy mindig a te kedvedbe járjanak,de szerintem úgysem mennél sehova mert különben hogyan szólnál hozzá a zebrán átkelő lovak cikkéhez!?”
 • 6. AntiFricc 2012. június 13. 13:26
  „Az első bekezdésben csak szerintem nincs állítmány?”
 • 5. Sárkányfűárus 2012. június 13. 12:53
  „Fidesz rendezvényre nem minden zenekar jön el...”
 • 4. rubeola 2012. június 13. 12:06
  „Mivel érdemelte ki ez a pár tébolyult őrült, hogy egy egész várost felforgatnak miattuk? Remélem szakad az eső!!!”
 • 3. Mankapunka 2012. június 13. 10:43
  „16-án 20 órán keresztül le lesz zárva a Szent István út??? Egész szombaton kerülgetni kell pár ember baromságát?”
 • 2. bellotto 2012. június 13. 08:22
  „Még mindig inkább ők mint az sp és hasonló hülyegyerekek”
 • 1. Madarász 2012. június 13. 07:49
  „Nem értem miért nem a "rendezvény téren" tartják az ilyen műsorokat, kevesebb bosszúságot okoznának a polgároknak, mert nem hiszem, hogy a város nagyobbik része éppenséggel a Republicra lenne kíváncsi...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új jelzőlámpát kap a Fehérvári út Győrben - videó

Az OBI áruház beruházásában forgalomtechnikai fejlesztés valósul meg a győri Fehérvári úton. Nézze… Tovább olvasom