Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Forgalmi változások a győri Omega koncert idején

A június 15-i nyárnyitó koncert után a hazajutást ingyenes éjszakai járatok segítik. A koncert előtt a győri bajnokokat köszöntik.

Köszöntik
a győri bajnokokat

A város közgyűlése korábban Pro Urbe Győr díjat adományozott az idei magyar bajnok Győri ETO FC labdarúgó- és a Rába ETO futsalcsapatának.

Ezek átadási ünnepsége szombat délelőtt 11 órakor lesz a városháza dísztermében.

Este 8 óra után a Négy Évszak Fesztivál ingyenes nyárnyitó koncertjén a városháza előtt köszöntik az idei első osztályú győri bajnokcsapatokat: a Győri Audi-ETO KC-t, a Győri ETO FC-t és a Rába ETO Futsal Clubot.

Ebből az alkalomból beszédet mond Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója.
A rendőrség ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el 2013. június 14-én 23:00 óra és június 15-én 20:00 óra között, valamint június 16-án 00:00 óra és 05:00 között a Szent István úton a Munkácsy út és a Baross híd, az Aradi vértanuk útján a Révai út és Szent István út, a Jókai úton a Révai út és Szent István út valamint a Jókai útnak az Árpád út és Szent István út közötti szakaszán, illetve 2013. június 15-én 20:00 óra és június 16. 00:00 óra között a Szent István úton a Munkácsy út és a Nádor aluljáró, a Jókai úton az Árpád út és a Szent István út, a Teleki úton az Árpád út és a Szent István út, az Aradi vértanuk útján a Révai út és Szent István út, a Baross hídon a Wesselényi út és a Szent István út, valamint a Hunyadi úton a Bartók Béla út és Baross híd közötti szakaszán.

A forgalomkorlátozás ideje alatt a lezárt útszakaszra a menetrend szerinti helyi járatú autóbuszokon kívül mindennemű járművel behajtani tilos! Rossz idő esetén a vasárnapi esőnap miatt a forgalomkorlátozás június 17-én 05:00-ig tart.

A forgalomkorlátozások a következőképp érintik Győr helyi és helyközi autóbusz-közlekedését

I-es ütem:

2013. június 14-én 23.00 óra és június 15-én 20.00 óra között a Szent István út Baross Gábor híd és Aradi vértanúk útja közötti szakasza lezárásra kerül (a Baross Gábor híd járható):

Az 1-es és a 85-ös főúton nyugat felé illetve felől közlekedő helyközi autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es sz. út – Szigethy Attila út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, ezért egyik irányban sem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet.

A Révai Miklós utca megállóhelyről induló helyi járatok a Szent István úton keresztülhaladva az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek és térnek vissza eredeti útvonalukra. A 2, 5, 8, 12, 22, 22A, 22Y, 30, 30A, 31, 38 jelzésű járatok a Városháza megállóhely helyett az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen állnak meg.

Az 1, 6, 7, 11, 11B, 14, 17, 17A, 17B, 37, CITY jelzésű járatok a Virágpiac, Újváros, Sziget, Pinnyéd, Sárás és Bácsa irányába a Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek. Nem érintik az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyet, de a Bajcsy-Zsilinszky út (CITY) megállóhelyen megállnak. A belváros irányába a Jókai utca – Szent István út – Honvéd liget – Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek az autóbuszok. *Ezek az autóbuszjáratok az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen nem állnak meg. A CITY jelzésű járatok a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyet nem érintik.

II-es ütem:

2013. június 15-én 20.00 órától üzemzárásig a Szent István út Nádor aluljáró és Munkácsy Mihály utca közötti szakasza valamint a Baross Gábor híd teljes szélességében lezárásra kerül, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Árpád út mint terelő útvonal az autóbuszok részére nem használható:

Az 1-es és a 85-ös főúton nyugat felé illetve felől közlekedő helyközi autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es sz. út – Szigethy Attila út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, ezért egyik irányban sem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet.

A helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek. A Révai Miklós utca megállóhelyről nem indulnak és nem érkeznek autóbuszjáratok, ennek megfelelően a Városháza és a Gárdonyi Géza utca megállóhelyek sem üzemelnek.

Az 1-es vonalon az autóbuszjáratok Nádorváros felől a 821 sz. út - Zechmeister utca, Újváros felől a Zechmeister utca – 821 sz. út terelőútvonalon közlekednek. A járatok a Hold utca megállóhelyet még érintik, ezután már csak a Zechmeister utca, Klastrom szálló megállóhelyen állnak meg.

A 2-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. A Zöld utca felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, nem érintik a Hunyadi utca, autóbusz-állomás megállóhelyet, de fel- és leszállást biztosítanak a Buda utca és a Nádor aluljáró megállóhelyeken.

Az 5-ös vonal járatai Kismegyer felől a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően nem érintik a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet, viszont leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca, Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken.
A Kismegyer felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 6-os vonal járatai Kismegyer felől a Bartók Béla útig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út - Nádor aluljáró – Szent István út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tarcsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint út – Hédervári út terelőútvonalon közlekednek. Sárás felől az Egyetem megálló után a Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tarcsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – Szent István út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út, (munkaügyi központ) terelőútvonalon közlekednek.

A 7-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Adyváros irányából a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően nem érintik a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet, viszont leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca, Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken.

A 8-as vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Likócs felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út (Iparkamara), Likócs irányából a Szent István út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út, (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

A 11-es vonal járatai Nádorváros felől a Tihanyi Árpád út - Nádor aluljáró – Szent István út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tarcsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint út – Szövetség utca terelőútvonalon közlekednek. Bácsa felől az Egyetem megálló után a Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tarcsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – Szent István út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út, (munkaügyi központ) – Buda utca - Tihanyi Árpád út terelőútvonalon közlekednek.

A 12-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Gyárváros felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út (Iparkamara), Gyárváros irányából a Szent István út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út, (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

A 14 vonal járatai Gyárváros felől Budai út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tarcsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint út – Egyetem – Jedlik híd – Stromfeld utca terelőútvonalon közlekednek. Sziget felől a Radnóti utca – Stromfeld utca (ideiglenes megálló) – Jedlik híd - Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tarcsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – Budai út (Árkád) terelőútvonalon közlekednek.

A 17-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek, Gyárváros irányából a Szent István út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út, (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

A 22, 22A, 22Y vonalak járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utca – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út – Szigethy Attila út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően Marcalváros, Ménfőcsanak felé nem érintik a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyet, viszont megállnak a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) és a Bartók Béla út, vásárcsarnok megállóhelyeken, a városközpont felé pedig leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca – Nádor aluljáró – Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken. A Marcalváros, Ménfőcsanak felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 30-as, 31-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Győrszentiván felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út (Iparkamara), Győrszentiván irányából a Szent István út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út, (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

A 37-es vonal járatai Gyirmót felől a Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tarcsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint út – Egyetem – Jedlik híd – Stromfeld utca terelő-útvonalon közlekednek. Pinnyéd felől a Szarvas utca – Stromfeld utca (ideiglenes megálló) – Jedlik híd - Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tarcsay Vilmos utca –

Schwarzenberg utca – Szent István út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út, (munkaügyi központ) – Buda utca terelőútvonalon közlekednek.

A 38-as vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Az Ipari Park irányából a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően nem érintik a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet, viszont leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca, Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken.

A járatok a terelőútvonalak valamennyi megállóhelyén megállnak, kivéve az I. ütemben a *-gal jelölt esetet.
A terelés által nem érintett megállóhelyeken a járatok az érvényes menetrendnek megfelelően közlekednek. Esőnap esetén a rendezvény 2013. június 16-án kerül megrendezésre. Ebben az esetben június 16-án 19.00 óráig terjed a lezárás I-es üteme, a II-es ütem 19.00 órától üzemzárásig tart.

Az önkormányzat az Omega-koncert után ingyenes éjszakai buszjáratok indításával segíti a győriek hazajutását. A járatok 23:15-kor indulnak:

Zechmeister utca, Klastrom szálló megállóhelyről:

901 jelzéssel az 1-es vonalán Újvárosba, majd Sziget és Pinnyéd útvonalon,
906 jelzéssel a 6-os vonalán Sárásra, majd a 11-es autóbusz útvonalán Bácsára,

Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről:

907 jelzéssel a Mester utcán, majd a 7-es vonalán Szabadhegyre, onnan a Templom utca után a 6-os autóbusz útvonalán Kismegyerre,
917 jelzéssel a 17-es vonalán Adyvároson keresztül a Zöld utcába,

Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről (Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva):

22A jelzéssel * Marcalvárosba, utána
922 jelzéssel a 22-es vonalán Marcalvároson keresztül Ménfőcsanakra gyirmóti betéréssel,
931 jelzéssel Gyárváros és Likócs érintésével Győrszentiván, Kálmán Imre útra (homoksori betéréssel).

* = a ménfőcsanaki autóbusz utaslemaradás elkerülése érdekében kettőt fordul: először hazaszállítja a Marcalvárosig utazókat, majd rögtön utána a Gyirmótig és Ménfőcsanakig utazókat is.

Olvasóink írták

 • 16. DON 2013. június 16. 20:48
  „14. oxana 2013.06.16. 09:34
  Azért ne feledkezzünk meg az örökké hozsannázó beszívott debilekről sem, akik erőltetett optimizmussal csöpögnek és tapsolnak minden baromsághoz.
  Ettől függetlenül egy ekkora rendezvényt a várost átszelő főút rovására odavinni nagyon nagy baromság volt. Mert nem szilveszter este volt, amikor a kutya nem jár arra, hanem szombat délután!
  Az, hogy nem veszünk tudomást bizonyos tényekről, nem egyenlő a boldogsággal. A tudatlanság nem boldogság, csak egy átmeneti állapot, aminek a vége mindig pofára esés.

  Na megyek, beveszem az antidepresszánsaimat :)”
 • 15. DON 2013. június 16. 20:43
  „Álljunk megy egy térre!
  A Széchenyi tér kicsi egy ilyen rendezvényhez, mert már majdnem az 1/3-át teraszok uralják. A tervezett Dunakapu tér még az előbbinél is kisebb, és annak a déli oldalát szintén az elmutyizott éttermek teraszai fogják uralni. Ergo van két rendezvénytérnek kikiáltott üres placc a városban, ami nem alkalmas rendezvények megtartására. Két kérdés: minek kellett a Széchenyi-téren hagyni eltespedni az éttermeket a rendezvények rovására, illetve ki hiszi azt el komolyan, hogy az annál kisebb Dunakapu téren meg tudják majd tartani a kiszorult rendezvényeket? Tisztelt városvezetők! Most akkor kinek a kedves édesanyját kell szánkra venni?”
 • 14. oxana 2013. június 16. 09:34
  „10. Stabilo

  Jól jellemezted az embereket. Sajnos ez van ma Magyarországon. A jó Isten se tudná kielégíteni az örökösen jajgató, mindenben hibát keresö, állandóan elégedetlekedö kedves hozzászólókat, persze tisztelet a kivételnek. Akik most itt fölháborodnak a megváltoztatott forgalom miatt, azok nem mennek el a konzertre. De nem tudják megállni. hogy ne kössenek bele.”
 • 13. kikelet_ 2013. június 13. 12:16
  „Stabilo: a nekem címzett mondatot gondolom Oreg35-nek szántad”
 • 12. Agent 2013. június 13. 10:31
  „10, idővel majd észreveszed, hogy megvannak itt azok az arcok, akik számára egyszerűen nem létezik jó hír, mindenbe bele tudják vinni a saját keserűségüket és mindemellett meglehet, hogy teljesen elégedettek magukkal, csak rutinná vált számukra, hogy itt minden cikk után rinyáljanak egy kicsit.”
 • 11. kikelet_ 2013. június 13. 08:22
  „lr: valószínűleg lemaradtál a 2007-es nyárnyitó Omegáról, amit az akkor még használható Dunakapu téren tartottak, és a csordultig megtelt tér mellett oldalirányban a Széchenyi tér végéig ért a tömeg”
 • 10. Stabilo 2013. június 13. 07:48
  „Sok rosszindulatú, megcsömörlött , a kákán is csomót kereső kommentelő. Ez egy ingyenes ! koncert lesz, az ország egyik legjobb és legismertebb zenekarával, ha szereti valaki ha nem, akiknek a koncertjére min 10000 ft a lenne a jegy egyébként. Kikelet! 40 - 50000 embert várnak Győrbe A Rába partra az ártérbe , okos. Próbáljatok már meg valaminek örülni, félretenni a kötözködést és mindenbe belevinni a politikát. Öröm lehet veletek együtt élni!”
 • 9. DivatÁrpy 2013. június 13. 07:47
  „Inkáb örülnétek hogy városunk Vezetése ilyen remek programot szervez nektek. végre nem a tévé elött gubasztotok.”
 • 8. lr 2013. június 13. 06:51
  „Kedves Kikelet! 4!!! ! pár éve még elfértek az emberek a Széchenyi téren és elötte a Rába parton is??
  Nem volt azért annyira régen....

  én lehet lemaradtam de azóta esetleg sokszorosára nőtt a város lakossága??”
 • 7. HarconaMarcos 2013. június 12. 22:54
  „2 - a gyengébbek kedvéért, akik egyébként nem értenék, hogy kinek a jóságából szórakozhatnak. A saját pénzükön.”
 • 6. megmondó 2013. június 12. 22:48
  „3. gutentag 2013.06.12. 21:54

  Azért nem volt nyitva a Baross híd, mert tűzijáték volt. Mivel idén nem lesz, gyalogosan át lehet majd rajta menni. Nyugalom és tessék gondolkodni.”
 • 5. watchman 2013. június 12. 22:09
  „Oreg35 Igen mert őnekik így tetszik és így is teszik mint minden más agyament dolgaikat.”
 • 4. kikelet_ 2013. június 12. 22:03
  „Oreg35: nagyon egyszerű oka van: kicsi lenne ehhez a rendezvényhez”
 • 3. gutentag 2013. június 12. 21:54
  „Remélem, hogy a Baross híd a gyalogosforgalom elől nem lesz lezárva! A Republicnál úgy gondolták, hogy koncert után a vasútállomás aluljáróján átfér Nádorváros, Adyváros, Marcalváros és Szabadhegy összes nézője. A postáig ért az átjutásra várakozó tömeg. Majdnem lekéstük a buszt, az utolsó pillanatban nyitották meg a hidat.
  1. Ennyi erővel akkor ne rendezzenek semmit közpénzből, mert nem lesz ott egyik rendezvényen sem az összes városlakó...
  2. Valami ilyesmi a célra tervezik a Dunakapu teret, csak ez elsikkadt az egyéb, nagyobb port felkavaró funkciók között.”
 • 2. Oreg35 2013. június 12. 20:18
  „Miért kell az ilyen rendezvényeket feltétlenül a Vásosháza előtti főúton / Szent István út/ rendezni! Erre a célra megfelelne a Széchenyi tér is, így nem kellene az egész város tömegközlekedését és gépkocsi forgalmát fejre állítani! Vagy ez így tetszik a T. városvezetésnek?”
 • 1. HarconaMarcos 2013. június 12. 19:57
  „Ingyenes éjszakai hazajutás az a gyaloglás. Buszközlekedés ´ingyen´ nincs, csak közpénzből fizetett. Az meg milyen remek dolog, hogy nem az fizeti aki használja. :-/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szoborrongálók Győrben: letörték Nepomuki Szent János glóriáját - fotó

Erejükkel nem bíró, eszement rongálók letörték a győri Kossuth híd révfalui hídfőjénél álló Nepomuki… Tovább olvasom