Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Forgalmi csúcs várható a sztrádán

A rendőrség és az autópálya-fenntartó is készül az utazók hétvégi rohamára, egyrészt a bajor területekről szabadságra utazók, másrészt a Forma–1-re érkezők miatt.

Az autópálya-alosztály már szerdán megerősített szolgálatban ügyelte a sztráda megyei szakaszának rendjét, koncentrálva a határtérségre.

A megyei közlekedésrendészeti osztályvezető, Perjámosy István alezredes elmondta, a megerősített szolgálattal a bajorországi szabadságolások miatt rendkívüli terhelésre számítanak az autópályán.

De a Forma–1-ben zajló kiélezett verseny miatt is várható, hogy már holnap, a szabadedzésre sokan érkeznek a Hungaroringre.

– Az autópálya-alosztályt Mosonmagyaróvár és a határ térségében megerősítettük. Gyorsreagálású egység is kint van a sztrádán, s ha közlekedési baleset vagy bűneset történne, megfelelően és időben tudnak intézkedni. Az Országos Rendőr-főkapitányságtól megkaptuk az európai szabadságolási tervet, annak, valamint saját tapasztalataink alapján irányítjuk a járőröket – mondta Perjámosy István.

– A rendőrség a lehetőségei szerint mindent megtesz, hogy a forgalom zökkenőmentesen és biztonságban haladjon az autópályán. Azt azonban nem ígérhetjük meg, hogy egyáltalán nem alakulhat ki néha torlódás. A magyar állampolgároknak ajánljuk, hogy válasszanak másik útvonalat, Hegyeshalom helyett már sokszor jól bevált a Graz irány – javasolta Perjámosy István.

Az autópálya-kezelő is készül. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kommunikációs főmunkatársa, Götz Attila elöljáróban megjegyezte: a társaság „megadta a rajtengedélyt". A rendezvényhez kapcsolódóan idén is forgalmirend-változásokra kell számítani az M3-as autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán.

Az újonnan átadott M1-es autópályán a Dél-Budapest (Ferihegy) irányából érkezők idén már más útvonalon juthatnak el a helyszínre. Az M1-esről az M0-ás autóúton közlekedők az 54. számú csomópontnál hajthatnak rá az M31-es autópályára, majd azon végighaladva érhetik el az M3-as sztrádát, amelyet a 23-as jelzésű mogyoródi csomópontnál hagyhatnak el a Hungaroring felé. Az ideiglenes forgalmi rendet tájékoztató és változtatható jelzésképű táblák fogják jelezni.

A verseny után Budapest centruma felé a 23-as jelzésű csomópontnál, illetve a Ring pihenőhelyen keresztül lehet felhajtani az M3-as autópályára.

Az érintett útvonalon (M1–M0–M3) található matricaértékesítő helyek forgalma várhatóan ezen a hétvégén is nagymértékben növekszik majd. Az úthasználók azonban az esetenként előforduló sorban állás helyett pár perc alatt is megválthatják e-matricáikat interneten bankkártyás fizetéssel, mobiltelefonon keresztül SMS-ben, továbbá telefonhívással, egyes esetekben akár elővételben is. Részletek a www.autopalya.hu oldalon az E-matrica & Díjfizetés/ONLINE Vásárlás menüpont alatt találhatók. Az aktuális közlekedési információk lekéréséhez a kiválasztott autópálya kódját (M0/M1/M3/ M30/M35/M7) kell elküldeni a 70/777-4636-os telefonszámra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rábaringen tesztelik a napelemes győri autót

A SZEnergy Team az ez évi díjnyertes autót a Győr melletti Écsen, a Rábaringen teszteli pénteken 10… Tovább olvasom