Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Forgácsot javasolják Győrben direktornak

Zárt ülésen tanácskozott szerdán az oktatási, kulturális, sport- és turisztikai bizottság a győri városházán.

A korábbi szakmai meghallgatás eredményét is figyelembe véve döntöttek arról, szerintük ki a megfelelőbb a Győri Nemzeti Színház új igazgatójának. A szakmai bizottság, miután egy-egy órát beszélgettek a jelöltekkel, 7:1 arányban Forgács Péter pályázatát találta jobbnak.

Tudomásunk szerint végül úgy döntöttek, Forgács pályázata felel meg a kiírásnak és ezt javasolják arra, hogy fogadja el a közgyűlés. Eperjes Károly pályázatát formai hiba miatt kizárásra javasolták.

A szakmai meghallgatás előtt a két jelölt barátságosan rázott kezet egymással. Fotó: Krizsán Csaba
A szakmai meghallgatás előtt a két jelölt barátságosan rázott kezet egymással. Fotó: Krizsán Csaba


Szerdán ülésezett az oktatási, kulturális, sport- és turisztikai bizottság a győri városházán. A zárt ülésen több napirend mellett a keddi szakmai meghallgatás eredményét is figyelembe véve döntöttek arról, szerintük ki a megfelelőbb a Győri Nemzeti Színház új igazgatójának.

A szakmai döntést előkészítők közé a színház munkavállalói képviseleti szervein kívül az illetékes minisztérium, a városháza munkatársai, valamint olyan neves rendezők is bekerültek, mint Szikora János, Béres Attila, Csizmadia Tibor és az egyik aspiráns, Eperjes Károly tulajdonképpeni munkaadója, Oberfrank Pál, a veszprémi színház igazgatója. Ő végül is nem vett részt a bírálatban, egy levéllel mentette ki magát.  A szakmai bizottság a kemény kikérdezések után – egy-egy órát beszélgettek a jelöltekkel – 7:1 arányban Forgács Péter pályázatát találta jobbnak keddi gyűlésén.

Ezt a minősítést már ismerve ült össze szerdán az oktatási, kulturális, sport- és turisztikai bizottság, hogy javaslatot tegyen a közgyűlésnek.
Tudomásunk szerint végül úgy döntöttek, Forgács Péter pályázata felel meg a kiírásnak és ezt javasolják arra, hogy fogadja el a közgyűlés. Eperjes pályázatát formai hiba miatt  kizárásra javasolták.

A május 27-i közgyűlésnek kell tehát majd arról döntenie, érvénytelen-e a pályázat, mert Eperjes nem nyilatkozott arról, mekkora fizetést szeretne, illetve azt is jövő pénteken tudjuk meg a szakmai és a bizottsági javaslat után, Forgács Péter lesz-e a kinevezett igazgató.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. coment 2011. május 20. 19:26
  „"Eperjes Károly szerint a szerdai győri szavazás valódi aránya 6:3 volt, mivel Szikora János rendező nem is szavazhatott volna, hiszen a színművész munkahelyén, az Új Színházban ő a művészeti vezető. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Fidesz-KDNP által vezetett Győr városának két küldötte szavazatát nem az ő pályázatukra adta. ,,Vajon Szőcs Géza államtitkár küldötte akkor kire, vagy hogy szavazott?" - tette fel a kérdést Eperjes Károly."

  Ezt olvasva örülök, hogy nem Szamóca nyerte. Mi köze a FIDESZ-nek művészeti kérdésekhez??
  Ez azt gondolhatta, hogy mivel a háttérképeken Orbán seggét nyalja, akkor rá kell szavazni? Fel sem tételezi, hogy szuverén embereknek lehet önálló, nem politikadiktált véleménye??
  Seggnyaló...”
 • 23. audieto54 2011. május 20. 16:35
  „A mai világban nem a hozzá értő ,hanem a hatalom kegyeltje fog nyerni még ha nem is ért hozzá! Mindkét jelölt inkább színész.A vezetés és pénzügyi irányítás egy külön SZAKMA még akkor is ,ha ezt egyesek nem akarják tudomásul venni.Aki jó színésznek képzeli magát,az azt is elhiszi,hogy vezetőnek is jó.A közgyűlésnek tehát nem az önjelöltek közül kéne választani,hanem megfelelő végzettségű szakmailag hozzáértő embert keresni,hogy a későbbiekben ne lehessen a hozzá nem értésüket egy könyvelő nyakába varrni./Suszter maradjon a kapta fánál./
  Dönteni nem kötelező a következő közgyűlésen, mivel szakmailag nem megfelelőek a jelöltek.Attól még lehetnek jó művészeti vezetők,mert a szaktudásuk ahhoz van meg.
  / Egyéni vélemény,senkit nem kötelez semmire!/”
 • 22. marianna1211 2011. május 20. 13:28
  „Jaj akkor még egyszer elnézést kérek, Guttin András is szerepelt a darabban, az I.tiszt szerepét játszotta.”
 • 21. marianna1211 2011. május 20. 13:11
  „20. Bocsánat de ön Gáti Oszkárt láthatta Pillantás a hídról című darabban. Tényleg felejthetetlen alakítás volt.
  De az egész előadás az volt.”
 • 20. Vasziszdasz 2011. május 20. 13:06
  „Guttin Úr remélem, hogy fogjuk Önt még hamarosan látni a győri színházban. A Pillantás a hídról című darabban felejthetetlent alkotott.”
 • 19. szezam 2011. május 19. 21:24
  „Én véleményt mondtam,mert ez egy fórum,ahol lehet.Ön meg gondolhat rólam amit akar.Na és?Ha nem ismer az az ön problémája nem az enyém.Ide írtam a nevemet,lehet ellenőrizni.Ez a csacsi személyeskedés meg kit érdekel?Nem mondtam,hogy igazam van,de ez a véleményem.Fogalmazással sincs problémám.Pontosan azt mondom el mindig amit gondolok.Forgács Pétert pedig nem tartom jellemes embernek,de igen elkötelezett,és ő biztos,hogy nem lop.Óriási erény ez manapság.”
 • 18. lyrak 2011. május 19. 20:27
  „16.
  Elég szomorú, hogy színészként (amennyiben tényleg az) ilyen remek helyesírással és fogalmazási készséggel rendelkezik...”
 • 17. farvik 2011. május 19. 19:48
  „Jó lett volna, ha egy jobb jelölt is beadja a pályázatot, mint vezetőért, egyikükért sem rajongok. Marad Győr a harmadik vonalbeli színházak között. Népszínháznak jó lesz, szórakoztatni bizonnyal eredményesen fog, de katarzist keresők nem ide jönnek ezután sem.”
 • 16. szezam 2011. május 19. 19:16
  „Szerintem meg Forgács nem alkalmatlan!Nem fog kiemelkedő színházat csinálni,de nézhető lesz és korrekt.Nem jó ember,de jó színész és szerintem jó vezető is.Ezt mondom úgy,hogy ismerem a színészetét és a vezetését is.Nincs közünk egymáshoz és soha nem is lesz mert én bár színész vagyok,ebben az életben nem leszek hajlandó vele egy színpadra lépni,de igeni s alkalmas.Üdv mindenkinek.:Guttin András”
 • 15. döndödöm 2011. május 19. 18:59
  „9.Orfeusz
  A Forgács is alkalmatlan vezetni, de nem is ő fog. Ő csak" papiron" lesz az igazgató.
  Amúgy meg ha mondjuk nincs végzettségem,meg szakmai ismeretem stb., de jó nagyokat tudok hazudni
  a pályázatomba,de a zsét odaírom, akkor lehetek ilyen olyan igazgató valamelyik önkormi intézménynél?
  Na?
  Azonkívül meg ebbe a lobbizós-mutyizós-korrupt-maffiás közegbe nem illik bele az Eperjes. Ő túl becsületes meg igazságszerető és korrekt lenne ide.
  Válasszák csak meg a Forgácsot, aztán a nép taposni fogja egymást a bérletért meg a jegyekért. Ha mégsem, legföljebb ráfogják a válságra.”
 • 14. kefas 2011. május 19. 18:18
  „A kép alapján a következő párbeszéd hangzott el a jelöltek között.
  Szamóca: - Pályázgatunk, pályázgatunk ?
  Forgács: - Na húzz innen haver!”
 • 13. lyrak 2011. május 19. 18:13
  „Az Eperjes nagyon jobbos, a Forgács meg egy nulla. Évek óta bérlettel járok színházba, a mondanivalót tartalmazó darabok anno valahogy nem győzték meg Forgács urat. Populáris nyálas darabok nyomatása ezerrel.Okosodjon a magyar! Kár ezért a színházért.”
 • 12. kekec 2011. május 19. 18:00
  „Szamóca is komp akart lenni..”
 • 11. arrabonem 2011. május 19. 17:23
  „"a két jelölt barátságosan rázott kezet egymással"
  A fotón valahogy ez a baráti életérzés nem jön át...”
 • 10. immoprim 2011. május 19. 13:26
  „poto! itt mindenki valaki embere. forgi a villkorr-é...”
 • 9. Orfeusz 2011. május 19. 12:48
  „8. Győrben ( és mindenütt ) kontraszelekció helyett alkalmasság alapján kell dönteni. Most és itt megtörténhet. Eperjes alkalmatlan vezetni, jó háttérember és kijáró Veszprémben, de azért Forgács ne vegye ide tanácsadónak....”
 • 8. poto 2011. május 19. 11:45
  „Viktor emberét kizárni elég bátor döntés.”
 • 7. gig 2011. május 19. 10:54
  „Ha jól értem a cikkből, a túldimenzionált formai hiba annyit tesz, hogy Eperjes nem nyilatkozott a fizetésével kapcsolatban. Ez pedig olyan bonyolult kérdés ám, amit nem lehet a meghallgatáson személyesen feltenni. Főleg akkor, ha szándékosan esett meg a hiba, vagyis az illető nem ezt az útját akarta választani a bérmegállapodásnak. Ha így van, az sokat elárul a bizottságról.

  Nem gondolnám amúgy, hogy bármelyikük alkalmasabb lenne a másiknál, sőt, talán mindkét induló "másként alkalmas", hiszen a színházvezetést sokféleképpen lehet jól csinálni. Ennek az elvnek viszont ellentmond a 7:1, ami talán csak azért ennyi, mert a 8:0 túl egyértelmű üzenet lenne. Ez árnyaltabb, de a lényeg ugyanaz.”
 • 6. Lendvai_Ildi_néni 2011. május 19. 10:37
  „legalább nem csináltak segget a szájukból, mint három éve.
  az eperjes meg csak maradjon veszprémben, elég gyökér dolog csak úgy eldobni a rá bízott társulatot - mármint a veszprémit. legalább a vasárnapok nem misével kezdődnek majd.

  hogy ez a szamóca gyerek meg hová küzdött le magát, hát elmondja saját szájával is:

  http://szinhaz.hu/szinhazi-hirek/40622-eperjes-az-ordog-egyre-csinosabb

  vonuljon kolostorba.”
 • 5. annobon 2011. május 19. 10:17
  „"Eperjes pályázatát formai hiba miatt kizárásra javasolták. " Nem tudom ki lehetett a pályázatírója és mennyi zsét kapott érte, de Eperjes helyében biztos visszakérném tőle a pénzt!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késhet a pannonhalmi bazilika felújítása

Késedelmet szenvedhet a pannonhalmi Bencés Főapátság bazilikájának belső felújítása, mivel a… Tovább olvasom