Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Forgács Péter indul a győri színigazgatói pályázaton

Megpályázza a Győri Nemzeti Színház igazgatói posztját Forgács Péter, aki korábban már irányította az intézményt.

Forgács Péter arról beszélt a megyei napilapnak, hogy a 2007-es igazgatóságakor megkezdett úton menne tovább. "Ha én lennék a kinevezett igazgató, azzal a meglepetéssel kedveskednék a győri embereknek, hogy nem egy évre, hanem öt évre előre készítem el a műsortervet" - mondta, hozzátéve, hogy megbízott igazgatóként már dolgozik a következő évad programján.A következő szezonban látványos musical, "Molnár Ferenc-i magyar kiválóság", amerikai klasszikus szerző komédiája, kortárs darab és nagyopera is helyet kapna.

Olvasóink írták

 • 13. bojtár 2011. március 04. 10:47
  „Nem kell izgulni a kormány megoldotta azt is a műveltség mint alapkultúra megszünjön.”
 • 12. Révfalui-szúnyog 2011. március 04. 01:27
  „Miről beszélnek itt kendtek? Győrben, és más színházakban sincs már társulat! Annak vége. Külső számlázással rendelt színészek vannak, kik nem az adott színházhoz szerződtek le x időre, hanem darabra meghatározott összegért, hasonlóan a régi rendszer művész vendégeihez, csak nekik nem kellett számlázni. Ma nincs társulat, helyettük színjátszó vállalkozók vannak, akik ma Győrben, holnap Szegeden vagy Kaposváron, holnapután Egerben vagy Budapesten játszanak. Nincs állandó társulat, nincs helyben lakás, ezzel együtt nincs otthon, nincs saját, bármikor elérhető könyvtár, de még tiszta zokini se minden napra. Nincs nyugalom, nincs feltöltődési idő , nincs otthon. Kocsi van, amelyik egyre drágább benzinnel száguld neurotikusan az ország egyik feléből a másikba, hogy tulajdonosa lezavarja a vállalt előadást és fölvegye a pénzét. Nincs "ellenőrzés" sem, amelyik finoman érzékeltethetné, hogy ma szarul játszottál, tehát felelősség sincs. Lenyomja és száguld tovább, a következő vállalt föladatra. Nincs közösség, melyben kiforrhatna egy személyiség vagy szerep. És nincs számonkérés se a kollégáktól, ha valami nem úgy ment. Mert mindenki egy önálló intézmény, egy vállalkozás, amelynek nincs semmiféle joga arra, hogy egy másik vállalkozást kritizáljon vagy elismerjen, mert az abban a pillanatban lobbivá minősülne. A színház közösség. Közösségi munka, amit nem hozhat létre ezer alvállalkozó. Nincs kollegalitás, nincs pártfogás, nincs igazi ellenfél (ami nagyon fontos) és nincs igazi barátság sem. A színház megdöglött.”
 • 11. pemozsu 2011. március 03. 21:45
  „Paxpace akit Te hiányolsz, magától távozott és a régiekből igenis vannak jó prózások és vannak fiatalok is, próbáld utánuk csinálni!”
 • 10. paxpace 2011. március 03. 21:01
  „Ahhoz,hogy jó szinház legyen jó színészek kellenének.40 éve van bérletem ,de ilyen gyenge prózai tagozat még soha sem volt.Mióta a Gáti elment nincs aki értelmesen beszél és artikulál,csak arra jók hogy a hangerősítőket bömböltessék.”
 • 9. MonsieurWasabi 2011. március 03. 15:27
  „5. rubeola 2011.03.03. 10:10
  Ha az életedben nem káromkodtál egyszer, sem akkor nagy kivétel vagy de szerintem csak hozzászólásod affektálás illegetés és billegetés.
  Különben mindenkinek nem lehet megfelelni és nem is, kell.

  Bemásolok egy idézetet neked a netről!

  "Fontos, hogy megtanuld: nem szerethet téged mindenki.
  Lehetsz te a világ legfantasztikusabb szilvája, érett..., zamatos..., kívánatosan édes, és kínálhatod magad mindenkinek, de ne feledd: lesznek emberek akik, nem szeretik a szilvát. Meg kell értened: hogy te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája, és valaki, akit kedvelsz, nem szereti a szilvát, megvan rá a lehetőséged, hogy banán legyél. De tudd, ha azt választod, hogy banán leszel, csak középszerű banán leszel. De mindig lehetsz a legjobb szilva. Vedd észre, hogyha azt választod, hogy középszerű banán leszel, lesznek emberek, akik nem szeretik a banánt. Töltheted életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb banán lenni, ami lehetetlen hisz te szilva vagy, de megpróbálkozhatsz megint a legjobb szilva lenni... "”
 • 8. kolombela 2011. március 03. 13:10
  „Újból és újra valamilyen huszadrangú pártkatonát fognak kinevezni.”
 • 7. dzsoni 2011. március 03. 12:52
  „Rubeola! Szerintem kezeltesd magad, mert megtámadott egy vírus a rózsahimlő!:))) Nem tudom melyik darabon akadtál ki! Talán a Portugálon? Imádja a közönség, teltházzal megy már három éve. Ahogy kijön a műsor elkapkodják rá a jegyeket! Tény és való, hogy beszélnek benne csúnyán, de őszintén ki nem szokott néha cifrát mondani otthon. Nem kell játszani a búrát!
  Jobb is ha nem mész színházba, mert fertőz a betegséged!:)”
 • 6. Batistuta 2011. március 03. 10:30
  „#5 Rubeola! Javaslom Önnek, hogy járjon Eger városában színházba:-) Az új igazgató ott deklarálta, hogy csak szép és vidám dolgok lesznek a teátrumban... Mer´ erre van igény.”
 • 5. rubeola 2011. március 03. 10:10
  „Ha Forgács lesz az igazgató, soha többet nem megyek színházba!
  Még soha annyi trágárságot, ocsmány beszédet, bunkóságot nem láttam és hallottam színházban, mint mikor ő volt az igazgató.
  A város vezetése is jobban megnézhetné kit választ meg és mit szólnak hozzá az emberek! Vagy talán erre van igény?
  Szerintem nem azért mennek el színházba az emberek, hogy ugyan olyan trágár beszédet hallgassanak, mint a mindennapi életben. Ott sem kellene!!! Szomorúan láttam, hogy sajnos a fiataloknak tetszett a káromkodás, jókat nevettek rajta. Én viszont nem vagyok hajlandó méregdrága jegyet venni azért, hogy káromkodást, "kurvázást" hallgassak.”
 • 4. sziszifusz 2011. március 03. 09:44
  „A formátumosok hozzák a kort életük minden percében,a művészkedők életre nevelnek.A korcsmárosok élnek és éltek és velük a közönség - a színházban.Korcsmáros korszak volt.Nem mostanában lesz korszaka a győri színháznak.Forgácsban meg van a formátumra vágyás,kérdés meg van e a tehetség, az értés ,az emberség.Vagy csak egy pofa sörre számláznak.”
 • 3. sziszifusz 2011. március 03. 09:35
  „Csak az vég,csak azt tudnám feledni-helyett-csak az a kezdet,csak azt tudnám feledni!”
 • 2. rubina 2011. március 03. 09:13
  „Csak reménykedni lehet, hogy most bölcsebb döntés születik, mint az előző igazgató-kinevezéskor! Megbízott igazgatóként, hellyel-közzel, de rendet tett a káoszban, amit megörökölt --> bizonyított, akkor miért is nem ő lett a befutó?
  Legyen már végre a városnak egy jó színháza!”
 • 1. kikelet_ 2011. március 03. 08:28
  „jól teszi”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciusi hó - 3 centi esett Győrben!

Már szerda este elkezdett havazni Győrben, csütörtök reggelre közel 3 centiméter hó esett, ami a… Tovább olvasom