Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Forgács Péter: `győzött a szakmaiság´ - videós interjú

Az új igazgató szerint a szakmaiság győzött a győri színház igazgató választásakor. Forgács Péter elmondása szerint igyekszik a korábbi bérleteseket visszacsábítani a Nemzetibe.

Miután a győri közgyűléssel óriási többséggel megválasztotta Forgács Pétert a győri színházigazgatójának, az eddigi megbízott direktor boldogan, felszabadultan válaszolt az újságírók kérdéseire.

(Eperjes Károly nem kívánt beszélgetni az újságírókkal, a döntést követően szó szerint "elviharzott" a győri városházáról.)

"Nagyon megkönnyebbültem a döntést követően, s bevallom, kicsit fáradtnak érzem magam - hosszú és nehéz volt az utóbbi pár hónap" - kezdte Forgács Péter, aki június 1-től 2016-ig töltheti be a direktori posztot Győrben.


Videó: Cseh Róbert.


Forgács Péter öt évre a győri színház igazgatója

"Úgy érzem, az igazgatóválasztás során a szakmaiság győzött. Tíz éve vagyok Győrben, kétszer is irányítottam már megbízott igazgatóként a teátrumot, ismerem a győri színeszeket, s ők is ismernek engem.

Mint korábban már bemutattam, kész az új évad műsorterve, s hamarosan el is kezdünk gőzerővel dolgozni a darabokon. A győri közönség tudja, mire számíthat tőlem és a színészektől.

Ígérem, igyekszünk meghálálni azt a bizalmat és szeretet, amit az utóbbi hetekben kaptam" - folytatta Forgács Péter.

"Az utóbbi években 10 ezerről 7 ezerre csökkent a bérletesek száma, ez körülbelül 25 százalékos visszaesést és 35 millió forintos kiesést jelent.

Tisztában vagyok vele, hogy egy év alatt nem lehet csodát tenni, s nem fogjuk egyből visszacsábítani a korábbi bérleteseinket, de azon leszünk, hogy a nézők mindig elégedetten távozzanak a Győri Nemzeti Színházból" - tette hozzá az új igazgató.

Arra a kérdésre, hogy mikor meghallotta, miszerint Eperjes Károly is indul az igazgatói székért, átfutott-e a fején a politikai döntés lehetősége, Forgács Péter úgy válaszolt: "bíztam abban végig, hogy a szakmai érvek győznek majd a pályázat elbírálásánál.

Kicsit visszakérdeznék: vajon miért jut az emberek eszébe, hogy ha Eperjes Károly megpályáz egy posztot, akkor politikai döntés születhet?"

A kisalfold.hu kérdésére, miszerint Forgács Péter megválasztásával véget ér-e az utóbbi évek rossz szériája, s a színészek végre a munkájukra, a színészetre koncentrálhatnak, az új igazgató úgy felelt: "én mindenképpen ezen leszek".

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Orfeusz 2011. május 29. 08:13
  „19. galamblelkű: Eperjes nem zseniális. Jó színész, már egyre modorosabbá válik. Színházvezetőnek éppen elvakultsága miatt alkalmatlan. Azt hitte, hogy neki mindent lehet, már egyszer használt pályázattal odapofátlankodott aztán nagyot bukott. Legyen ez tanulság számára és sok már politikai aspiránsnak is.”
 • 22. sziszifusz 2011. május 29. 07:47
  „Politikai döntés -és jó politikai döntés született!Eperjes vakhitű és egyarcú színész!Forgácsban több és jobb a politikai érzék/vagy más?/-hisz az ország legjobb vidéki színházát és igazgatóját sörölte a mélybe.Aztán meg -sajna nem olvasta soraimat Eperjes-vakhit pályázatával Borkaiból kihozta -a Borkai most nagyobb pártérdek mint az Szamóca!Gratula Forgácsnak-meglátjuk./mint bérletes/”
 • 21. MadHatter 2011. május 28. 20:01
  „Vayacondiaz: bizonyára belsőbb körökből szól. Ha ez így van, akkor megnyugtatásképp mondom, nézőként nem éreztem összeszedetlenséget. Több városban is látogatom a színházi előadásokat, és "hibák" természetesen mindenhol lehetnek, de sosem véltem felfedezni semmi feltűnőt Győr esetében, sőt. Szeretek oda járni, és minden tiszteletem a dolgozóké, pláne ha még az említett körülmények is fennálltak. Nekem mindegy, ki vezeti a színházat, legyen meg az ott dolgozók nyugalma. Mindenkinek...! Ezt tiszta szívből kívánom. Pusztán meglepő, hogy a szakszervezet épp más valaki másnál kereste volna ezt.

  Tehát a minőség romlása miatt jelezték többen, hogy nem váltottak jegyet...értem én...Csak remélem nem lett mindenkiből hirtelen kritikus, hisz hova lenne akkor a "puszta" élvezet:)”
 • 20. vayacondiaz 2011. május 28. 19:07
  „MadHatter:"Ki tudná kérem bővebben fejteni, mi nem volt minőségi eddig? És mi lesz ezentúl minőségibb? Illetve mitől lesz az?"
  Attól lesz minőségibb, hogy nyugodtabb körülmények között tudnak dolgozni az emberek (remélhetőleg). A színház életében nem is olyan régen volt sajnos olyan időszak amikor a megfeszített munkatempó a minőség rovására ment. Nem egy darab készült el az utolsó pillanat után és ez először a színészek, műszak, rajtuk keresztül pedig a nézők itták meg a levét a dolognak. Azért én kiváncsi lennék mindkét pályázatra, valaki nem tudja hol lehet fellelni őket?
  Egyébként meg csatlakozom én is a gratulációkhoz és sok sikert kívánok a színház élén!”
 • 19. galamblelkü 2011. május 28. 16:52
  „Orfeusz-Hogyan vagy képes ekkora baromságok irására?Eperjes zseniális!A kontraszelekciós példa Forgácsra jó.Milyen szinű bérletesek zsaroltak?”
 • 18. k-pityerke-k 2011. május 28. 16:44
  „Gratulálok, hajrá! Nagyon örülök ennek a döntésnek.”
 • 17. Orfeusz 2011. május 28. 16:23
  „Hajrá Forgács Péter! Legyen Győr örök tanulság Eperjesnek, hogy egy normális városban kevés OV és KL telefonja a színház igazgatósághoz! Szükség van helyi támogatottságra és alkalmasságra (is). A kontraszelekció csak a "rabszolga" városokban működik...”
 • 16. MadHatter 2011. május 28. 14:34
  „Kedves MásikLevente!

  Ki tudná kérem bővebben fejteni, mi nem volt minőségi eddig? És mi lesz ezentúl minőségibb? Illetve mitől lesz az?

  Előre is köszönöm.”
 • 15. MásikLevente 2011. május 28. 14:26
  „A minőség!!! Szerintem ez a válasz!!!”
 • 14. MadHatter 2011. május 28. 11:41
  „Mindenek előtt természetesen gratulálok Forgács Úrnak! 5 éven át vezetni egy intézményt tudatosan, az igényeket figyelve és kielégítve; a várható trendeket követni, a legtehetségesebb embereket kiválasztani, karrierjüket egyengetni; pályázatokat nyerni a színház további fejlesztésére...bizony nem egyszerű feladat. Sokan kifogásolták, hogy az ellenfél "csak egy színész" volt, ami bizony tény, hogy mindehhez kevés. Örülök, hogy Forgács Úr ezek szerint nem "csak egy színész", hanem....majd biztosan megmutatja, mi is ennek a mondatnak a folytatása:)

  Mindenféle cinizmus nélkül, őszintén kérdezem fórumozó társaimat, mivel voltak ily mértékig elégedetlenek, hogy felfüggesztették látogatásaikat, és milyen újdonságot remélnek, várnak most, ami miatt már ennyire biztos a visszatérésük? Eddig is jártam, ezután is fogok, de biztos fiatal korom okán nem tudom, mi ez a hirtelen nagy jó dolog, amire számíthatok a jövőben színházi látogatásaim alatt, pedig igazán érdekel.”
 • 13. PatakiAgnes 2011. május 28. 11:24
  „Én is azok közé tartozom, akik a vezetőváltás miatt felfüggesztettem havi rendszerességű látogatásaimat Győrben.15 évig csak Győrbe jártam színházba.
  Őszintén gratulálok,ismét ott leszek Győrben! :)”
 • 12. kistesó 2011. május 27. 23:26
  „Gratulálunk Forgács Péternek! Egyszerűen nem lehetett más a mai szavazás eredménye! Szép volt:-)”
 • 11. csabrab 2011. május 27. 21:36
  „Forgács Úr!Kár volt a politikát említeni,Ön is így került ide!”
 • 10. sopisrobit 2011. május 27. 20:48
  „Nem is érthető, hogy az előző dilettáns vezetés hogyan tudott eddig is pozícióban maradni.Lehet hogy Ildi néninek van igaza? Sajnos mindenbe beleviszik a politikát. Nagy úr előtt is politikai váltás volt? Hát persze! Akkor még sokan jártunk színházba. Akkor is hozzáértő direkció volt. Talán újra járunk.Sok sikert!”
 • 9. embertelen 2011. május 27. 20:41
  „Ritka dolog ugyan, de néha a fideszesek is tudnak jól dönteni!”
 • 8. levendula27 2011. május 27. 20:16
  „Csatlakozom (4 Boróka) hozzászólásához! Gratulálunk Forgács Péternek, így biztosan megújítjuk a bérletünket.
  Sok sikert!”
 • 7. V.Klári 2011. május 27. 17:33
  „Mint minden létező fórumon, úgy itt is: GRATULÁLOK!!!”
 • 6. zsuzsa63 2011. május 27. 16:36
  „Felsorakozom az új /régi/ bérletesek sorába. MINDEN JÓT ÉS JÓ SZERENCSÉT PÉTER!! MINDHALÁLIG BEATLES!!!!!!!!”
 • 5. Lendvai_Ildi_néni 2011. május 27. 16:31
  „három évvel ezelőtt még elhitték a képviselők, hogy aki az orbán viktor cimborája, az (eme státuszából adódóan) mindenhez ért: az őssejtbeültetéstől a rádiócsillagászatig és vissza.

  esetleg lehet, hogy most arra gondoltak: ha már 2014-től úgyis kiesnek az országos politikából, akkor a jó vezír otthon kommandírozzon, hogy kit vesz fel háztartási alkalmazottnak.”
 • 4. Boróka53 2011. május 27. 15:09
  „A győri színházba járó közönség már 3 évvel ezelőtt is Forgács Pétert szerette volna a direktori székbe!!
  Emlékszem a Kisalföld olvasóit "megszavaztatták" e témában - a pontos számadatokra már nem emlékszem, de a Forgácsra leadott több, mint 18 000 szavazat ellenére, a 100 db-ot sem elérő Nagy Viktor kapott "bizalmat" akkor!
  Felesleges "köröket" futott a közgyűlés, s most 3 év után valóban a szakmaiság, nem pedig a "politika" győzött!!
  Sok sikert kívánok Forgács Úrnak!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növényvédelmi munka Győrben

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. a győri közterületen álló fák/fasorok kezelőjeként… Tovább olvasom