Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Fontosak a testvéri kapcsolatok

Győr-Moson-Sopron - A megyei önkormányzat szorgalmazza és támogatja is, hogy sokféle és hosszú távú kapcsolat alakuljon ki kisalföldi és határon túli magyar települések, közösségek között.
Győr-Moson-Sopron megye földrajzi helyzetéből adódóan főként csallóközi, felvidéki településekkel tart fenn kapcsolatot. Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke szerint: „fontosak ezek a testvéri szálak", amelyeket a jövőben Erdély, Székelyföld és Délvidék felé is erősíteni kell. Így tavaly – többek között – megyei küldöttség járt Segesváron Apor Vilmos boldoggá avatásának és születésének évfordulóján, nemrégiben pedig a mezőségi Válaszútról érkezett magyar gyereket láttak vendégül Győrött. A nehéz sorsú diákokkal mentoruk, Kallós Zoltán néprajztudós is a megyeszékhelyen járt egy előadás erejéig. Az alelnök szólt arról is, hogy a Maros megyével közös értékőrzés szeptember derekán a győrújbaráti Csobolyó székelyföldi fellépéseivel folytatódik. Hasonlóan sikeresnek ígérkezik a megye délvidéki kapcsolata.

– Sok-sok egymást erősítő kezdeményezéssel akarunk lehetőséget teremteni a magyar–magyar találkozásokra. Ezek azt kell hogy tudatosítsák: fontosak vagyunk egymásnak, és nem csak egy-egy alkalommal, hanem hosszú távon is – hangsúlyozta Kara Ákos.

Olvasóink írták

  • 1. migrén 2008. szeptember 12. 18:06
    „Ehhezt képest a baráti ÁMk igazgatója Takács Miklós azt nyilatkozza az újságnak, miután felrúgta a Comenius programot, hogy a baráti gyerekeknek nem Szlovákiában illetve Romániánban kell nyelvet tanulniuk. Szégyen és gyalázat! Ja és állítólag történelem tanár.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem várhat tovább a győri strand felújítása

Győr - Az illetékesek szerint is „katasztrofális" állapotban van a győri strand, legalábbis… Tovább olvasom