Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Fontos változások a győri közlekedésben

A Kodály Zoltán út - Földes Gábor út csomópontban épülő új körforgalom aszfaltozása miatt szombaton forgalomkorlátozásra kell számítani.

Fontos változások a győri közlekedésben

1.) A Kodály Zoltán út - Földes Gábor út csomópontban épülő új
körforgalom aszfaltozása miatt szombaton lezárják a Földes Gábor út Tihanyi Árpád út felé vezető ágát is, így a csomópontban szombaton egész nap csak egyenesen, a Kodály Zoltán úti vonalon lehet autózni. Az aszfaltozás miatt félpályás zárás is lesz az új körforgalom területén, a forgalmat jelzőőrök irányítják. A változás az autóbuszok útvonalát nem érinti.

2.) Hétfőtől ismét két sávon lehet autózni a Kossuth-hídon, elbontják a hídfelújításhoz alkalmazott ideiglenesen telepített jelzőlámpákat. A
felújítás során szélesebb járdakonzol épül, a műszaki átadás-átvételi
eljárás hamarosan elkezdődik. A gyalogosok azonban csak azt követően vehetik birtokba az új járdafelületet a hídon, ha a sikeresen lezáruló műszaki átadást követően a Közlekedési Felügyelőség erre megadja az engedélyt.

A változásokról Máthé-Tóth Péter, a Győri Megyei Útkezelő Szervezet szóvivője tŕjčkoztatta a kisalfold.hu-t.

Olvasóink írták

 • 14. tricse 2013. szeptember 01. 19:43
  „Konkrétan az én esetemben a bérlet ára emelkedett viszont a szolgáltatás szinvonala romlott! És ne legyek felháborodva?
  Elnézést a személyeskedésért,de nem szeretem amikor erre a problémára az a válasz,hogy akkor gyalogoljon a gyerek!”
 • 13. Freehill 2013. szeptember 01. 19:23
  „" ha már fizetem a bérletet": ekkora bérletárból ekkora szolgáltatás jön ki.
  Félreértés ne essék: én NEM mondom, hogy ne legyen busz a Bartók Béla útról, vagy akár máshonnan Marcalvárosba - sőt, én minden fejlesztésnek nagyon örülnék! -, de akkor az nem ennyibe fog kerülni. Kérdés, hogy ki mit szólna, ha a bérletek ára másfélszer ennyi lenne.”
 • 12. Freehill 2013. szeptember 01. 19:14
  „tricse: mehetne a 11-es a Bartókon is, igaz a menetideje Marcalváros és a Belváros között másfélszeresére nőne a sok plusz megálló és lámpa miatt, ergo az ebben a viszonylatban utazó tömeg inkább a néhány 22-esre préselődne fel, a csanakiak meg már fel sem férnének. Rendkívül ésszerű lenne... Átfogóan kellene nézni a dolgokat!

  Attól függ, a Bartók Béla út, melyik részéről van szó. De amit írtam, az 200 helyett 400 méter esetén is igaz. A legtöbb ember gyalogol ennyit a megállóig, én még többet is.

  "gondolom Freehill autóval jár dolgozni,vásárolni" - ehhez a gondolathoz csak gratulálni tudok. Ha elfogytak az észérvek, akkor jöhet a személyeskedés, jöhetnek a hazug rágalmak. Erre nekem viszont már nincs időm...”
 • 11. tricse 2013. szeptember 01. 16:54
  „És mielőtt még kényelmességgel vagy lustasággal vádolnál én innen a Bartók közepéről gyalog járok a Lajta utcára,mert nem ülök fel buszra! Pedig nem vagyok már mai gyerek! A fiam nyáron a 40 fokban,télen minuszokban,hóban,esőben,szélben hordja naponta a pénzeket leveleket biciklivel Újvárosba! Mert ez a munkája! De nehogymár az iskolás gyerekem minden reggel a forgalmas Baross úton átszaladgálva,innen többszáz (nem 2,de le fogom mérni neked)méterre találjon csak buszmegállót! Konkrétan párszáz ember lakik ott a buszmegálló közelben,itt pedig pár ezer! Nyilván a többség szívjon!
  Nem egy külön buszjárat kellene csak egy -két utcás kerülő! Most bármibe lefogadom,hogy itt a vásárcsarnok körül sokszorosa szállna fel az embereknek a buszra mint ott! Persze magyarázhatok én,mert gondolom Freehill autóval jár dolgozni,vásárolni és a gyermekét is azzal hordja,hordta iskolába! Mert ha nem és lenne itteni helyismerete akkor nekem adna igazat! Ja és nem kell a Bartókon jönnie a busznak,mert az nagy luxus lenne ha a házunk előtt szállhatna fel a gyerek,jó lenne a tavalyi módszer,a 200 méteres egészséges séta a Malom-ligetig!”
 • 10. tricse 2013. szeptember 01. 16:24
  „Ja hogy ez a város döntése volt? Akkor már értem ugyanis akkor az egészhez semmi közöm mint a mormon mutyihoz anno! A táv nem kétszáz méter é hanem kétszer annyi és ha már fizetem a bérletet elvárom hogy a fele utat ne gyalogolni kelljen! Amúgy meséld már el hogy a Baross uti buszmegálló közelében mennyi lakás van? Tized annyi mint a Bartókon! Hol a csudába ésszerű ez?”
 • 9. Freehill 2013. szeptember 01. 13:42
  „xverax: a 11-es a 22A HELYETT jár arra! Korábban a 22A-k mentek ott hasonló sűrűséggel, azok viszont 1-2 kivétellel MEGSZŰNTEK! Ha csak a 22-esek mennének 30 percenként, hogyan érne iskolába az a több ezer gyerek?
  A hozzászólásod második fele feltételezem, nem nekem szólt.

  tricse: a Bartók B. útról 1-2 száz méter séta a Baross út, ahol a fent említett 11-esek és 22-esek járnak 5 percenként. Ennyit azért egy egészséges gyerek tud sétálni!

  Miért nem mennek buszok a Malom ligettől Marcalvárosba? Egyszerű: spórolásból :( FÉLMILLIÓ KM MÍNUSZ sajnos áldozatokkal jár. (Vagy jobb lett volna sokkal nagyobb tömegeket érintő kapcsolatokat megszüntetni?) A megrendelő ennyit rendelt, úgyhogy ez nem a Volán "kiszúrása" vagy "hozzá nem értése", hanem a város pénzügyi döntésének közvetlen következménye. Ezért nem cikket kell írni róla (attól nem lesz busz!), hanem támogatásért lobbizni!”
 • 8. tricse 2013. augusztus 31. 21:48
  „Freehill ne viccelődjél már velem!
  1,1A Bem téren áll meg Marcalon meg az aluljárónál
  21-es
  6.20 kor megy egy aztán majd 12,20-kor
  21B13.50-kor megy az első

  Te melyikkel küldenéd a Bartók ról a PÁGISZ-ba a gyerekedet?
  A Malom ligetből miért nem indulnak a tavalyi buszok?

  MODERÁTOR kérem legyen szíves szóljon valakinek,hogy erről kellene cikket írni!!!!!!!”
 • 7. xverax 2013. augusztus 31. 12:02
  „5. Freehill 2013.08.31. 10:57
  de az ésszerű hogy a 22 es vonalán jár a 11 es ....
  marcalvárosból a szökőkútig 5 percenként jár egy busz...

  ...azt követően vehetik birtokba az új járdafelületet a hídon... nehéz értelmezned az "új"
  szót :D”
 • 6. Mankapunka 2013. augusztus 31. 11:16
  „Felébredtél Lacika, vagy megtaláltad a 3. neved jelszavát is?”
 • 5. Freehill 2013. augusztus 31. 10:57
  „tricse: Nádorváros és Marcalváros között ott az 1, 1A, 21, 21B! Minden megállóból viszont biztos, hogy nem lesz közvetlen járat soha, az megfizethetetlen lenne, márpedig az "ésszerűség" fogalmába sajnos a finanszírozhatóságot is bele kell számítani :(”
 • 4. tricse 2013. augusztus 31. 09:56
  „És a buszközlekedést mikor akarják végre ésszerűvé tenni? Marcalváros elérhetetlen Nádorvárosból! Hétfőn kezdődik a suli a PÁGISZ-ban meg az Aporban!”
 • 3. ATX 2013. augusztus 31. 09:13
  „"A gyalogosok azonban csak azt követően vehetik birtokba az új járdafelületet a hídon, ha a sikeresen lezáruló műszaki átadást követően a Közlekedési Felügyelőség erre megadja az engedélyt"

  Ezek szerint a Kossuth ("révfalusi") hídon egyelőre nem lehet gyalogosan átkelni!?”
 • 2. Lacika62 2013. augusztus 31. 07:50
  „1. Mankapunka 2013.08.31. 00:44 Mert a mazsolák mind te, nem tudnák gyakorolni a vezetést.....”
 • 1. Mankapunka 2013. augusztus 31. 00:44
  „Miért nem lehet egy teljes napra szombaton lezárni azt a csomópontot(tegyük fel 13:00-tól, hogy a piacról is hazaérjenek az emberek, mert ez a fontos, nem hogy valami több évig jó legyen), hogy normálisan megkössön az aszfalt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karambol a likócsi körforgalomban - dugó

Autó és furgon ütközött a likócsi körforgalomban Gyõrben péntek délután. Tovább olvasom