Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Fontos a kisebbség ügye

Németh Lászlóné személyében a kisebbségi ügyeknek is van képviselője a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlésben. A tíz éve ezen a területen tevékenykedő asszony szívügyének tekinti a romák felemelkedését, a fiatalok továbbtanulását.
– Tíz éve, az érdekvédelmi szövetség megalakulása idején ismerősömmel együtt elmentem egy gyűlésre – sorolja a képviselő. – Beás roma családból származom, magaménak éreztem a hallottakat, és máig vallom: ez az én ügyem, nekem is tennem kell valamit.

– Mit tapasztal, elsősorban kik kérnek segítséget?
– Sokan személyesen keresnek meg és leginkább a családanyák, a fiatalok jönnek. Azért alakulhatott így, mert három gyermek édesanyjaként magam is átérzem, mekkora gond, ha valaki munkanélkülivé válik, kilakoltatják vagy nincs miből bevásárolnia. A lakáshivatalban – külsős tagként – egy éve dolgozom, és a Győr Város Cigány Ifjúságáért Alapítvány elnökeként az egyik legfontosabbnak a fiatalok tanulásának segítését tekintem. Ez az alapja mindennek.

– Ha már az ösztöndíjrendszert említette: mennyire népszerű a támogatásnak ez a formája?

– Nagyon fontos és a romák között egyre többen felismerik ennek jelentőségét. Augusztusban 41 fiatal között 1 millió 300 ezer forintot osztottunk szét. Remélem, egyre több önkormányzat követi a példánkat, több szponzor ismeri fel ennek a jelentőségét, hiszen a legtöbb családban a tanévkezdés idején nagyon jól jön az alapítványi segítség.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Film készült a könyvek őrzőjéről

Bánhegyi Miksát, a pannonhalmi könyvtár főigazgatóját mutatja be az az ORTT-pályadíjas portréfilm,… Tovább olvasom