Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Folytatódó épületfelújítások

A város közgyűlése által jóváhagyott program szerint folytatja épület-fenntartási és ingatlanfejlesztési programját Győrött az Inszol Zrt. A jövő évre tervezett munkák értéke 350 millió forint.
Három, önkormányzati tulajdonban lévő épület – ebből kettő műemléki – úgymond tetőtől talpig megújult az idén Győrött. Az Apáca u. 13. és 40., valamint a Híd u. 8. számú házak teljes rekonstrukción estek át. Csak ezek a munkák körülbelül 200 millió forintba kerültek.

Ütemezés szerint

A város önkormányzata által jóváhagyott, a 2005–2014. közti időszakra szóló épület-fenntartási és ingatlanfejlesztési program az ütemezés szerint folytatódik – tudtuk meg Janicsek Tibortól, az Inszol Zrt. ügyvezető igazgatójától.
Az idén a már említetteken kívül részleges felújítást kapott (tetőjavítással együtt) a Kossuth u. 56. számú épület. Az egyéb munkák jó részét a tetőzetek tervszerű megelőző karbantartása (TMK) tette ki. Nyolc épületben átszerelték a gázvezetékeket a belső vezetékek állapota miatt, a biztonságos ellátás érdekében.

Előkészítő munkák

Megkezdték a belvárosban néhány következő épületfelújítás előkészítését (Vörösmarty u., Apáca u., Sarló köz) tervezéssel, engedélyeztetéssel. Foglalkozott az Inszol a Kossuth u. elején lévő épületek terveztetésével, ezzel azonban egyelőre leálltak, mert illeszteni kell az önkormányzatnak Újváros rehabilitációjára indított programjával. A tárgyalások, egyeztetések tartanak, hiszen csak olyan munkát érdemes végezni, ami összhangban van a rehabilitációs elképzelésekkel.

Lesz, amit bontanak

A jövő évi munkák között szerepel egyebek között a Rákóczi u. 37. szám alatti műemléki épület rekonstrukciójának terveztetése. Terv szerint 15 millió forintot költenek majd tetőfelújításokra. Nyolc-tíz további épületben kicserélik a belső gázhálózatot, és 23 épületet érint az alapos javító-karbantartó tevékenység.

Folytatódik az Inszol korábban megkezdett ingatlanfejlesztési programja is. Ez azokra az épületekre vonatkozik, amelyek nagyon rossz műszaki állapotuk miatt már nem újíthatók fel, helyükön viszont előnyös telekbeépítés lehetséges. Ez a program jövőre 9 épületet érint, megjelölésük azonban egyelőre nem kíván nyilvánosságot az esetleges telekspekulációkat elkerülendő... Az Inszol jövő évi tervezett munkái-
nak értéke 350 millió forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színházi kérelem: tartalékolva a pénz

Folytatódik Győrben a közlekedésbiztonsági kampány – hangzott el a megyei jogú város szokásos… Tovább olvasom