Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Folytatódik az óriásberuházás - Változás a 14-es autóbuszvonalon

Egyirányú lesz a Híd utca, és az autóbusszal közlekedők sem árt, ha megszokják, a járatok nem a szokásos helyen állnak meg egy ideig.

A Jedlik hídhoz kapcsolódó útépítéseket megelőző első forgalmirend-változások csütörtökön lépnek életbe.

Mostantól júniusig fokozott óvatosságot és türelmet igényelnek minden közlekedőtől a Jedlik hídhoz kapcsolódó úthálózaton megkezdődő munkálatok. A végső cél a korszerűsítés, ezt azonban közmű-rekonstrukció előzi meg, amely Sziget és Újváros utcáit fogja leginkább érinteni.

Máthé-Tóth Péter, az útkezelő szervezet műszaki vezetőjének tájékoztatása szerint az első forgalomkorlátozások előreláthatóan már csütörtökön életbe lépnek, a Pannon-Víz az ivóvízvezetéket cseréli ki a Híd utcában és a Töltésszer utcában a Kiss Ernő utca és a Stromfeld utca között. A kivitelezőnek egy sávon haladó forgalom mellett kell dolgoznia, a két utca egyirányúsításával a Stromfeld utca felé. Ennél az első ütemnél az egyirányúsítás ellenpárja a tavaly átépített és egyirányúsított Erkel F. utca lesz. Az egyirányúsítás miatt a rendelőintézeti megállóhely ideiglenesen nem üzemel majd, a Belváros–Marcalváros felé közlekedő autóbuszok a Stromfeld u.– Erkel F. u.–Kossuth L. u.–Rába kettős híd útvonalon közlekednek csütörtökön üzemkezdettől.

A megszüntetett Híd utcai megálló helyett a járatok a Kossuth Lajos utcában, a zsinagógánál állnak meg. Néhány héttel a Híd utca–Töltésszer utcában tervezett korlátozást követően kezdődik meg a Kossuth L. utca Ráth Mátyás tér és Erkel F. utca közötti szakaszán az ivóvíz- és szennyvízvezeték cseréje. A nagyarányú munkálatok miatt a kétirányú forgalom itt sem tartható fenn, ideiglenes jelzőlámpa a Kossuth utca–Erkel F. utca csomóponti jelzőlámpa miatt nem alkalmazható, ezért ez az útszakasz is egyirányú lesz az Erkel F. utca felé. Ezzel egy időben a Híd utcában folytatódnak a közműcserék – szintén egyirányúsított rend szerint. A Kossuth Lajos utcában mindkét oldalon tilos lesz parkolni. A közműépítés miatt a Petőfi tér evangélikus iskola melletti szakaszát is le fogják zárni a Kossuth utcánál, azaz a szülőknek a Petőfi híd felől lesz érdemes megközelíteniük az iskolát.

Nagyításhoz katt a táblázatra
Nagyításhoz katt a táblázatra


Az autóbuszok Belváros–Marcalváros irányába a Kossuth L. u.–Rába kettős híd útvonal helyett az Erkel F. u.–Dr. Róth Emil u.–Petőfi híd–Munkácsy u.–Szent István út útvonalon közlekednek majd. Ekkor a Zechmeister utcai megállóhely nem üzemel, helyette a Munkácsy utcában alakítanak ki egy ideiglenes buszmegállót a jelenlegi fizetőparkoló helyén, a tűzoltóság mellett. A korlátozásokat ütemezve vezettetik be az útkezelők, a közműépítések miatt márciustól egészen júniusig lesznek forgalmi változások a fentiek szerint. Az úthálózat felújítása, átalakítása ezt követően kezdődik.

Korábban - Győr: változás a 14-es autóbuszvonalon

2011. március 24-én – csütörtökön – üzemkezdettől a Híd utcai vízvezeték-felújítási munkálatok miatt a 14-es autóbuszok a Belváros és Marcalváros felé terelőútvonalon, a Híd utca érintése nélkül közlekednek.

"Az autóbuszjáratok a Botond utca – Erkel Ferenc utca – Kossuth Lajos utca útvonalon közlekednek, ezért

nem érintik a Híd utca, Rába Quelle fürdő megállóhelyet, viszont
megállnak a Petőfi tér, zsinagóga megállóhelyen" - olvasható a Kisalföld Volán Zrt. honlapján. 

Olvasóink írták

 • 3. rebe1 2011. március 24. 07:22
  „Kedves urbaniastapista

  Azt tudod hogy az nem érdek most hogy meglegyen MAJD A KÖVETKEZŐ VÁLASZTÁSRA:
  Addig is had mondják ezt is megoldottuk.”
 • 2. artie75 2011. március 23. 08:51
  „Nem az itt a baj, hanem hogy megint a gombhoz varrjuk a kabátot. Van egy új híd, amit évekig nem lehet rendesen használni, mert nincs kialakítva hozzá az infrastruktúra.

  De legalább a választásokra elkészült, lehetett villogni!”
 • 1. urbaniastapista 2011. március 23. 08:16
  „Nem lehetett volna a Radnóti utcai átkötés megépítésével kezdeni és utána feltúrni az egész környéket?
  Legalább az új híd által indukált átmenő forgalom egy része nem kerülgetné a gödröket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aréna épül Győrben 2014-ig

Az aréna felépítése ígérkezik a választási ciklus legnagyobb győri önkormányzati beruházásának. A… Tovább olvasom