Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Folytatódik az iskolai gyümölcsprogram

Az iskolagyümölcs-program a visszajelzések szerint nagyon sikeres. Az országosan 325 iskolával szerződött Pannonker-TÉSZ Zrt. a jövő tanévben is folytatja az akciót. Az alma egyelőre úgy tűnik, marad.

Közvélemény-kutatást végzett 325 partneriskolájánál a győri székhelyű Pannonker-TÉSZ Zrt. az iskolagyümölcs-programról. Mint kiderült, a gyerekek nagyon örülnek a gyümölcsnek, sokan szeretnék, ha a szeptembertől újrainduló programba a felsősök is belekerülhetnének. Az alsó tagozatosok a rendeletben foglaltak szerint az év elejétől a vakáció kezdetéig kaphatnak ingyenalmát.

A győri székhelyű TÉSZ megyénken kívül Vas, Zala, Fejér, Veszprém, Komárom-Esztergom és Pest megyében lát el iskolákat, Budapest több kerületében is jelen vannak.

Együtt jobban csúszik a finom alma. A mosonmagyaróvári piarista iskola 2. b osztályosai örülnek a finomságnak.
Együtt jobban csúszik a finom alma. A mosonmagyaróvári piarista iskola 2. b osztályosai örülnek a finomságnak.

– Győr-Moson-Sopron megyében 54 településre, 64 iskolába szállítunk almát, ez 5237 diákot érint naponta – mondta portálunknak Kecskeméthy Anita, a Pannonker-TÉSZ Zrt. kereskedelmi vezetője. – Természetesen szeretnénk a megállapodásaink számát szaporítani, így már most várjuk a jelentkezőket a szeptemberben újrainduló programra. A megállapodás értelmében vállaltuk, hogy minden iskolának tízezer forint értékben sportszert biztosítunk, melyeket az iskolák választhattak ki egy táblázatból. Ezeket a napokban szállítottuk ki – szögezte le Kecskeméthy Anita.

A program egyébként mindamellett, hogy hasznos a gyermekeknek, új munkahelyeket is teremtett. Az alma kiszerelését, kiszállítását a cég oldja meg saját gépjárművekkel, sofőrökkel, csomagolókkal, hűtőházi dolgozókkal.

Információink szerint a következő félévtől újrainduló programban ismét az alma lesz a támogatott termék. Azért, hogy a gyermekek ne unjanak rá, több fajtát is szállítottak az iskolákba.

A gyümölcs magyar termék, helyi termelőktől származik, mentes minden káros szermaradványtól.


Pályázat és honlap

A cég a program keretében rajzpályázatot hirdetett ˝Zöldség-gyümölcs a világ˝ címmel. A nyertes 12 gyermek rajzából óriás-falinaptárat készíttettek, melyből minden velük szerződött iskolába küldtek. Továbbá létrehoztak egy honlapot www.suligyumolcs.hu címmel, melyen a programmal kapcsolatos összes információt naprakészen nyomon követhetik a pedagógusok és a szülők. Megyénkben három iskola diákja is nyert a pályázaton: Horváth Barnabás (Lébény), Légrádi Zoé (Rajka) és Pálinkás Gergely (Hegyeshalom).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fűnyírás idején kicsi a komposztkuka

Az új hulladékszállítási rendszer bevezetésekor még sokan kifogásolták, hogy nagy a barna tetejű… Tovább olvasom