Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Folytatódik a Nyugdíjasegyetem Győrben

A győri Nyugdíjasegyetemen ebben a félévben már a tizedik szemeszter kezdődik el. A nyitóelőadás március 16-án, hétfőn 10 órakor lesz a Győri Városi Egyetemi Csarnokban.
Június elejéig hat alkalommal tartják meg az előadásokat, melyeken szó lesz többek között az orvostudományról, a regionalitásról és a járműiparról is. Az interneten március 2. és 11. között regisztrálhatják magukat az érdeklődők a Nyugdíjasegyetem honlapján (nye.sze.hu). Az elektronikus adatlap kitöltésekor nevüket, címüket és születési dátumukat kell megadniuk. Telefonos regisztrációra is lehetőség lesz március 9-én, 10-én és 11-én, hétfőn, kedden és szerdán 8 és 16 óra között a 96/613-777-es számon. Kérjük, hogy ezt a számot csak ezeken a napokon hívják, a megadott időtartamban, máskor nem érhető el. A jelentkezési sorrend nem számít, minden regisztrált hallgatót fogadni tud a szervező, a Széchenyi István Egyetem.

Az előadásokat a Széchenyi István Egyetem és a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának oktatói, kutatói tartják. A Pannon Nyugdíjas Szövetség önkénteseket biztosít a rendezvények lebonyolításához, az előadásokról a Kisalföldben részletesen beszámolunk.

Több mint ezer szeniorhallgató jelentkezésére számítanak a Nyugdíjasegyetem tizedik félévének szervezői is. Fotó: Kisalföld-archívum
Több mint ezer szeniorhallgató jelentkezésére számítanak a Nyugdíjasegyetem tizedik félévének szervezői is. Fotó: Kisalföld-archívum


– A tudás, az ismeretek közvetítése minden korosztály számára – ez a mai felsőoktatás kiemelt célja, és erre remek példa a Nyugdíjasegyetem. Ahogy arra is, hogy a régióban a felsőoktatási intézmények összefognak, jól tudnak együttműködni – hangsúlyozta dr. Kovács Gábor, a Széchenyi István Egyetem rektorhelyettese és hozzátette: a nyugdíjasoknak szervezett tudományos ismeretterjesztő előadássorozat sikertörténetnek számít. Azzal, hogy a tizedik szemeszteréhez ért, igazolja, hogy nemcsak felkelteni, hanem fenntartani is sikerült a szeniorhallgatók érdeklődését a különböző tudományágak, a kutatási eredmények iránt. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kasza Tibi nyomta a győri éjszakában - sok-sok bulifotó

Zorro koktélt kevert és szexi angyalok is feltűntek. Tovább olvasom