Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Folytatódik a foglalkoztatási program

Győr és környéke - Folytatódik a győri Szent Cirill és Method Alapítvány támogatott foglalkoztatást célzó programja, amely az enyhe fokban értelmi sérült, illetve alacsony iskolai végzettségűeknek jelentheti az élhetőbb élet esélyét. Itt minden munkahelyre találás siker és (némi túlzással) duplán számít.

Az enyhe fokban értelmi sérültséggel élőknek sok esetben még egy, úgymond átlagosnak számító állásinterjú is nagy nehézséget jelent, ám az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány által támogatott programnak köszönhetően a civil szervezet munkatársa elkíséri és a betanulási időszakban folyamatosan segíti is a munkavállalót.

– Ha képességeiknek, készségeiknek megfelelő munkahelyet találunk számukra, a nálunk jelentkezők megállják a helyüket, és lojálisak munkaadóik felé – szögezte le Lakat Csaba programvezető. – Siker, hogy a múlt évi programunkban részt vevő 22 emberből 15-en stabilan dolgoznak, azaz életük az eddiginél kiegyensúlyozottabbá, anyagilag biztosabbá vált. Közvetlenül hozzánk is jelentkeztek már, de az érdekvédelmi szervezetek, egyesületek képviselőivel is keressük a kapcsolatot. Cél, hogy a munkát vállalók jöjjenek akár kísérővel, akár egyedül is.

A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) pályázata finanszírozza, ebből fizetik a sérülteket támogatók bérét, járulékait, akik az első napokban akár a munkavállalóval együtt végzik a folyamatot, s a közösségi beilleszkedésben is nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak. Ma már rakodóként, segéd- és betanított munkásként és konyhai kisegítőként állják meg a helyüket. A szervezők ezzel párhuzamosan a munkaadókat a különböző kedvezményekre való figyelemfelhívással, ezek közvetítésével segítik. Bognár József, a Carant Antenna Kft. cégvezetője úgy tájékoztatott, apróbb szerelési, hajtogatási munkálatoknál bizton számíthatnak munkatársuk, Máté Ferenc teljesítményére, szorgalmára. Boldog, hogy végre dolgozhat, a munkatársak is elfogadták, kedvelik.

Segítség lehet

A támogatott foglalkoztatással kapcsolatban információval a 96/529-555-ös telefonszámon, illetve a Szent Cirill és Method Alapítvány címén (Győr, Kossuth Lajos u. 65–67.) szolgálnak.

Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Gardénia második élete

Győr - Nem tűnik el teljesen a nagy múltú győri Gardénia-gyár épülete: a két hatalmas üzemcsarnokot… Tovább olvasom