Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Folytatni kell az útjavításokat

A Bálint Mihály utca felújítását és a kátyúzások folytatását sürgette Kalmár Ákos képviselő.
A Bálint Mihály utca felújítását és a kátyúzások folytatását sürgette Kalmár Ákos győr-újvárosi önkormányzati képviselő hétfői sajtótájékoztatóján, amelyet az 57. számú ház előtt tartott. Azért ott, mert a város évekkel ezelőtt addig jutott a díszburkolat lerakásával, a további több száz méteres szakasznak – ahol például a rác templom is található – a rendbehozatala azonban elmaradt. „Évek óta, minden költségvetés tárgyalásakor sürgetem a folytatást, mindhiába. Nem arról van szó, hogy díszburkolatot szeretnénk, elég lenne az egyszerű aszfaltozás is" – tette hozzá. Igaz, ennek a költsége is eléri a százmilliárd forintos nagyságrendet.

Kalmár Ákos megjegyezte: sajnálattal olvasta, hogy a legfrissebb rekonstrukciós tervben – amelyet csütörtökön tárgyal a közgyűlés – sem szerepel a Bálint Mihály utca, részben arra való hivatkozással, hogy a gyűjtő és a tömegközlekedési útvonalak a fontosabbak. Szó van ugyan egy lakóút-felújítási program meghirdetéséről is, de miután a most napirenden lévő csomag megvalósítása hitelből történne, a képviselő ehhez nem sok reményt fűz.

Kalmár Ákos beszélt a kátyúzásokról is. Elmondta: Győr idén alig több mint százmillió forintot költött erre, ami láthatóan nem elegendő. „Azt sem értem ezek után, hogyan akar a város évi kétszázmillió forintot megspórolni a kátyúzáson azzal, ha kölcsönből három év alatt harmincnyolc csomópontot, utat, hidat felújít" – fűzte hozzá a képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tűzoltó százados gyűrűje

A Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által meghirdetett pályázatára számos pályamunka érkezett be. Tovább olvasom