Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Folytatnák a Duna korzót

Győr - A Dunapart Rezidencia építésének megkezdésekor már megfogalmazódott, hogy a két nagy győri Mosoni-Duna-hidat egy, az impozáns épület mellett elhaladó Duna korzó köthetné össze. Lapunk Somogyi Tivadar belvárosi képviselőt kérdezte meg: hol tart a korzó ügye?
Somogyi Tivadarnak már régóta fontos a győriek számára kialakítandó, nyugalmat, kikapcsolódási lehetőséget szolgáló Duna korzó ügye. „A korzó pontos nagysága a Dunakapu tér Teleki utcai sarkától a rezidencia mellett elhaladva egészen a Széchenyi hídig terjed. A Dunapart Rezidencia építtetője elkészítette, amit vállalt, az épület mellett már kész a sétány. Szépen parkosított, füvesített, a világítás is rendben van. Győrre most az vár, hogy a korzó folytatásáról gondoskodjon" – mondja a város alpolgármestere, aki e kérdéshez mint a területért aggódó, arra figyelő önkormányzati képviselő szólal meg.

„A rezidencia és a Teleki utca közötti részen jó lenne kialakítani egy olyan zöld sávot, amelyen idősek, gyerekek egyaránt tudnának sétálni, illetve egy-egy padon megpihenni. Jelenleg tart a területre a rendezési terv módosítása. Ezzel egy időben megkezdődtek a tárgyalások arról, hogy az ezen a szakaszon található magántulajdonú telkek az önkormányzat birtokába kerülhessenek, hiszen csak így tudnánk rá megépíteni a korzó folytatását."

Somogyi Tivadar úgy véli, ha minden jól megy, akkor a sétányt akár az év végéig át lehet majd adni a győrieknek.

Olvasóink írták

  • 2. lakos 2008. május 27. 18:05
    „JÓ LENNE a parkolóházat is megépíteni!!!!!!!!!!!!!!!!”
  • 1. tg 2008. május 26. 10:03
    „olyat hogy "JÓ LENNE" én mondhatok. Egy felelős önkormámyzati képviselő azt mondja mit csinál vagy mit nem.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A házak szomszédságában épül fel a hulladékátrakó?

Tét - Továbbra is nagy ellenkezés övezi a Tétre tervezett hulladékátrakó állomás és udvar… Tovább olvasom