Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Folytatják a Kazinczy utca felújítását

A napokban elkezdték a Kazinczy utca kimaradt szakaszának kövezését. Emlékezhetünk: a belvárosi sétálóutca felújítását tavaly december 20-ig kellett volna befejezni.

De az engedélyezések csúsztak, a tél pedig beköszöntött...

A kivitelező tartotta ígéretét, s valóban folytatja a Kazinczy utca kövezését a tavaszi időjárás beköszönte után. Néhány napja ismét munkagépek és emberek vonultak fel a belvárosi sétálóutcába; a mostani tervek szerint pedig április középéig elvégzik az elmaradt munkát.

A belvárosiak biztosan emlékeznek, de talán a győriek közül is többen olvashatták, amikor tavaly decemberben megírtuk: tábla is hirdette ugyan, hogy december 20-ig elkészül az utca kövezése, de a fagyok beállta miatt a munkát a karácsonyi ünnepek előtt fel kellett függeszteni. Németh Zoltán alpolgármester akkor elmondta, ennek fő oka az, hogy szeptember 7-e helyett csak október közepén kezdődhetett el a munka az engedélyek megszerzésének csúszása miatt. Az alpolgármester ugyanakkor arra is ígéretet tett, hogy amint plusz 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, a kivitelező befejezi az elmaradt szakaszt. Ez történik tehát most.

Nagyjából egy hónapon belül teljesen elkészül a Kazinczy utca – a munka legalábbis újra elkezdődött. A felvételen Hervai Antal és Páger László. Fotó: Bertleff András
Nagyjából egy hónapon belül teljesen elkészül a Kazinczy utca – a munka legalábbis újra elkezdődött. A felvételen Hervai Antal és Páger László. Fotó: Bertleff András

Németh Zoltánt a Kazinczy utca kapcsán megkérdeztük a belvárost érintő többi beruházás állásáról is, ami leginkább a Széchenyi tér környékét érinti.

Elmondta: a Lloyd felújítása elérkezett abba a stádiumba, hogy megkezdhették az épület műszaki átadását. Egy ekkora beruházás esetében ez hosszabb folyamat lesz, de a győriek már láthatják, hogy teljesen más arculatot ad a térnek az ˝új Lloyd˝, mint a régi épület. A tér melletti utcákat is – várhatóan – a nyári turistaszezon kezdetéig befejezik.

Olvasóink írták

  • 2. amilo194 2010. március 22. 19:07
    „´Nagyjából 1 hónap múlva.´ úgy legyen!”
  • 1. Edem85 2010. március 21. 11:01
    „akkor lássuk a medvét :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kommunális adó Téten: nem tájékoztatták a lakosokat?

˝Szeretném megköszönni a téti önkormányzatnak, hogy elfelejtették közölni, hogy 2008 óta kellett… Tovább olvasom