Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Folyamatosan szépülő rendelő

Hat új orvosi praxissal bővült a megyeszékhely egyik legnagyobb egészségügyi centruma.
A betegeknek leginkább a megszépült orvosi rendelők és a felvonó szúr szemet, hiszen az épületegyüttesre ugyancsak ráfért az átalakítás. Panker Mihály, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) igazgatója elmondta, hogy a költségek nagy részét az önkormányzat központi felújítási előirányzatából finanszírozták, a sürgősségi orvosi ügyelet ellátásához nélkülözhetetlen helyiségeket újították fel, az emeleten pedig új fogászati rendelők fogadják a betegeket.

A munkákat egy, a kivitelező céget érintő felszámolási eljárás miatt alvállalkozók fejezték be. A felvonót a Schindler Hungária kft. telepítette.
Tavaly a nyílászárók cseréjével és a vizesblokkok, valamint a várótermek kialakításával folytatták a rendelőfelújítást. A földszinten fogadják a sürgős eseteket, itt kapott helyet a védőnői szolgálat, valamint a család- és nővédelmi tanácsadó. Az emeleten rendelnek a fogorvosok és ugyanitt alakították ki a fogászati prevenciós ellátást.

Balogh József polgármester szívből gratulált ahhoz a kitartáshoz, amely a munkálatok eddigi ütemét jellemezte. Az orvosok együttműködésének köszönhetően zökkenőmentesen zajlott a felújítás, amit az épület külső homlokzatának szigetelésével folytatnak. Ablakcsere, a gyermekorvosi ügyelet és a lépcső felújítása vár még a kivitelezőkre.

– Az emeleti rendelőkben praktizáló fogorvosok és háziorvosok jelentős összeggel, saját forrásból járultak hozzá az átalakításhoz – emelte ki a tegnapi ünnepélyes átadáson Panker Mihály, az EESZI igazgatója. – A rendelők teljes berendezését ők fizették és a villanyszerelési, valamint a burkolási költségek egy jelentős részéhez is hozzájárultak.

Dr. Zalán Katalin háziorvos kollégái nevében mondott köszönetet azért, hogy megszépült környezetben gyógyíthat. A visszajelzések alapján a betegek is szívesebben jönnek ide.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A munkásszállók kora lejárt

A rendszerváltás előtt az ipari üzemek nagyobbik fele működtetett munkásszállót a dolgozók számára. Tovább olvasom