Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Folyamatosan javítják a rendőrségi statisztikát

Enese–Rábapatona–Ikrény - Három faluban teljesít körzetes szolgálatot Horváth Róbert törzszászlós és Szalay Zsolt zászlós. A két fiatal rendőr munkáját – sok más mellett – a statisztikák dicsérik.
Három éve három faluban két fiatal rendőr teljesít körzetes szolgálatot. Ahogy az eredményeiket elismerő véleményekből és saját szavaikból is kiderül: nemcsak kötelességből végzik, hanem szeretik is munkájukat. Horváth Róbert törzszászlós és Szalay Zsolt zászlós folyamatosan javítják a rendőrségi statisztikát Enesén, Rábapatonán és Ikrényben.

– A rendszeres és következetes ellenőrzéseinknek köszönhetően csökkent a szabálysértések száma. Jóval kevesebb a gyorshajtó, az ittas vezető – nyilatkozta Horváth Róbert. – Számolnak velünk, látják, hogy jelen vagyunk. Úgy tűnik, ez visszatartja az embereket. Komoly eredmény az is, hogy bizalommal keresnek meg bennünket információkkal, észrevételekkel, amelyekkel aztán mi tovább tudjuk segíteni – ahogy például nemrégiben történt – bűnügyi szolgálatos kollégáinkat.

A két rendőr a körzetükbe tartozó települések mellett a környékbeli pusztákra is kijár ellenőrizni. Jó a kapcsolatuk a helyi vadőrökkel, így az ő terepjárójukkal oda is bejutnak, ahol a rendőrkocsi már nem bírná. Ha már autóról esett szó, örömükre a régi Niva helyett egy új Skodát kaptak, amit kicsit munkájuk jutalmának könyveltek el.

– Túl szép lenne a kép, ha azt mondanánk, hogy mindig siker a történet vége – kapcsolódott a beszélgetésbe Szalay Zsolt. – A közelmúltban közlekedési akcióban vettünk részt. Lesvárnál észrevettük, hogy a záróvonal ellenére szemből egy világos autó nagy sebességgel előzte a sort. Jeleztük, hogy álljon meg, de a jármű azzal a lendülettel, ahogy jött, kikerülte a kollégámat és ott hagyott bennünket. Összenéztünk, majd irány utána! A nyolcvanötösről nagy sebességgel levágott Rábapatonára. Végigszáguldott a falun, tovább a koroncói úton. Közben beszóltunk az ügyeletre... Sajnos minden igyekezetünk ellenére az illetőnek sikerült meglépnie. Az esetben viszont pozitívumként élhettük meg, hogy volt, aki a helybeliek közül – nekünk segítő szándékkal – a menekülő kocsi után eredt...

Ébernek kell lennünk. Egyik este, mikor tíz után hazaigyekeztünk, az enesei faluvégen a parkolóban pihenő kamionok közül kilógott egy személykocsi orra. Odakanyarodtunk, nem eredménytelenül, mert éppen egy több száz literes üzemanyagüzlet zajlott... Nálunk a munkaidő leteltével sincs vége a szolgálatnak.


A polgármester szerint...

Jutasi Kálmán rábapatonai polgármester lelkes szavakkal dicsérte a falu rendőreit. Elmondta: rendszeresen járőröznek együtt a helyi polgárőrökkel, elriasztották a gyanús mozgóárusokat a faluból és bűnmegelőzési előadást, filmet vetítettek az időseknek. Munkájuknak köszönhetően látványosan nyugodtabb lett a település élete.
Gülch Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztési program civileknek Pannonhalmán

Pannonhalma - ''Egyházi és egyházközeli civil szervezetek felkészítése a Nemzeti Fejlesztési Terv… Tovább olvasom