Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Folyamatos az irtás, mégis csípnek

Három napon át irtották a szúnyogot Győrben és több peremkerületben, sokan mégis úgy érzik, nem történt semmi.

Három napon át irtották a szúnyogot Győrben, néhány peremkerületben, például Gyirmóton és a Püspökerdőben mégis úgy érzik, mintha nem történt volna semmi. Az irtás, akárcsak a lárvák rendkívül gyors kelése folyamatos.

Három nap alatt 3500 hektárnyi területen permeteztek Győrben, hogy irtsák a rendkívüli mennyiségben kellemetlenkedő „mini vámpírokat". Ez 5,5 millió forintba került. Több helyen (vízes területek) úgynevezett melegködöt alkalmaztak. Ez a köd másfél-két méterre lebeg a talaj felett, éppen a szúnyogok repülési magasságában. Másutt az irtás hagyományosan repülőgépről történik.

Több olvasónk panaszolta, hogy például Gyirmóton és a Püspökerdő területén emmit se használt az irtás. Elszállt ugyan arrafelé a repülőgép, ám nem látták, hogy valamit is permetezett volna... Nos, igazából a nagyon finom porlasztású permetszernek nem is szabad látszania. Persze, úgy is irtania kell a szúnyogot. Mint megtudtuk, a permetezést folyamatosan ellenőrzik. A kommunális szolgáltató munkatársa ott van minden felszálláskor, figyeli a betöltött mennyiséget. Sőt, minden alkalommal gépre is ül, így is ellenőrizve, a pilóta arra repül-e, amilyen területre a megrendelés szól, s hogy valóban kipermetezi-e az előírt mennyiséget.

Technikai okokból előfordulhat, hogy a számítottnál hamarabb kifogy a tartályból a permetszer, ám ilyenkor újabb felszállással vissza kell térni a félbemaradt területre. Gyirmót felett csütörtökön este permeteztek. Mivel a városnak ez a környéke szúnyog szempontjából különösen veszélyeztetett, az irtást Szabó Jenő önkormányzati képviselő és a kommunális szolgáltató üzemvezetője is ellenőrizte. Péntek este megismételték az irtást, nem csupán Gyirmót felett, hanem az ártereken és Szentivánon, Ménfőcsanakon is, összesen 1500 hektárnyi területen.
Ebben a rendkívüli melegben igen gyorsan kelnek a szúnyoglárvák. Állandó a „csípésfigyelő" szolgálat, és szükség szerinti, folyamatos a szúnyogirtás. A pénz ezúttal nem behatároló szempont, az irtás a lakosság és a városba látogatók nyugalma, konfortérzete szempontjából közügynek számít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírásokkal a kilakoltatások ellen

Az Utca Embere önkéntes hálózat és a Humanista Párt is csatlakozott a Roma Polgárjogi Alapítvány kilakoltatásellenes népi kezdeményezéséhez. A rendelkezést sürgető akció sikeréhez ötvenezer aláírás szükséges, amelyből eddig már több mint harmincezer összegyűlt, azt a nyugat-dunántúli régióban is többen aláírták. Tovább olvasom