Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Foltozták a Baross híd gyalogos feljáróját - fotók

Minden tél után javítani kell a Baross híd gyalogos feljáróján a felfagyott, széttöredezett lépcsőlapokat.

"A Baross híd teljes körű felújítást igényel, melyre reményeink szerint hamarosan biztosítottak lesznek az anyagi források" - kezdte portálunknak Szabó Bernát, a Magyar Közút Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóságnak üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője.

"Addig is folyamatosan foglalkozni kell a híd állapotával, mivel karbantartás nélkül több pontján is balesetveszélyes helyzetek alakulhatnak ki.


Foltozták kicsit a Baross híd gyalogos feljáróját - fotók: Cseh Róbert.

A Kis-Duna Áruház felőli gyalogosfeljárón a lépcsőlapok minden télen felfagynak, s ezt évről évre átmeneti megoldással tudjuk elhárítani.

A lépcsők minőségét rendszeresen ellenőrizzük; a pár hete elvégzett balesetelhárító munkára csak a Kis-Duna Áruház melletti oldalon volt szükség" - zárta szavait Szabó Bernát.Tégladarabok hullottak a vasúti peronra a Baross hídról

Tavaly a vasúti állomás peronjára kisebb-nagyobb darabok potyogtak a híd aljáról, ezért a balesetek elkerülése érdekében hálót rögzítettek a sínek fölé a Magyar Közút munkatársai.

Olvasóink írták

 • 9. Bo9903 2011. május 11. 12:30
  „És még valami. Majd olyan sokba fog kerülni a felújítás, hogy abból egy normális európai országban több tíz kilométeres viaduktot lehet építeni... ott nincs mutyizás biztos.”
 • 8. Bo9903 2011. május 11. 12:28
  „A Baross híd úgy ahogy van Győr egyik szégyenfoltja... Büszkék lehetnek rá a városatyák... Hol van rá a lóvé, hogy fel lehessen újítani? És miér nem lett sétálóhíd? Nem arról volt szó? A lóvé biztos kell az Audi flotta fenntartására, meg "egyebekre".”
 • 7. Ladyzsu 2011. április 15. 16:05
  „Mindig csak a foltozás megy ebben az országban...Építünk,bontunk,vagy foltozunk ahogy az utakat is...
  De hogy egyszer tisztességesen megcsináljanak valamit.....”
 • 6. fióka 2011. április 14. 14:00
  „szerintem rosszabbul jár a használó ha hozzányúlnak,habár a beruházó cég és a többiek szakítanak pár millát megint.Lessz megint olasz lépcső darabja 300.000huf-ért és annyira kedvezényes áron fogjuk kapni,hogy majd nem lessz szabad kihagyni a megvásárlását:)”
 • 5. urbaniastapista 2011. április 14. 11:57
  „A sóval pácolás nem sikerült, valamit már tenni kellett.
  Tavaly még erre az évre ígérték a teljes felújítást, idén meg nem lesz semmi, ahogy olvasom.”
 • 4. tricse 2011. április 14. 10:42
  „Mintha anno a Nádor-aluljáró építési ötletét azzal nyomták volna le az emberek torkán,hogy a Baross-hidat le kell zárni mert lassan életveszélyes lesz és csak akkor lehet teljes lezárással felújítani,ha építenek jó drágán egy baromi ronda aluljárót ahova elterelhetik a forgalmat! Desszertnek pedig beígérték a híd sétálóhíddá való felújítását!:)
  Szerintem építsék újra a Kálvária úti fahidat,óccsó és hasznos! Én imádtam!:)))”
 • 3. Sceptic 2011. április 14. 09:27
  „Van ez az időfaktor a javítási tervben, hogy tudniillik kivárjuk, míg összedől, és hurrá, máris nem lesz mit foltozni. Addigra úgyis végképp becsődöl a MÁV, így elég eltakarítani a törmeléket, a kocsironcsokat, meg a hullákat és már mehet is a szintbeni közlekedés.”
 • 2. Madarász 2011. április 14. 09:16
  „Persze, nincs pénz rá, kell a képviselők dupla költségtérítésére és pótlékára...”
 • 1. torabora 2011. április 14. 08:19
  „Köszönjük ,hogy még ilyen ínséges időkben erre is jut pénz.A többi javításával még várjanak csak 10 évig ,elvégre ott az aluljáró.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nosztalgiavonat: gőzmozdonnyal Győrből a Bakonyba szombaton - videó a gőzösről

A Bakonyvasút 115 éves fennállása alkalmából, április 16-án gőzvontatású nosztalgiavonat közlekedik a Győr-Veszprém vonalon. Tovább olvasom