Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Földbérleti mutyikat gyanít a Jobbik a megyében is

Földbérleti mutyik révén jelentős területek kerülhetnek ˝Fidesz-közeli˝ kezekbe Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében - mondta Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő szerdai győri sajtótájékoztatóján.

"Olyanfajta trükköt választott a Fideszhez közel álló Mezort-cégcsoport, (...) amellyel tökéletes módon kijátszható az állami földek bérbeadásának rendszere" - fogalmazott.

Közölte: egy mosonmagyaróvári ügyvédi iroda egy nap alatt több, a cégjegyzékbe nemegyszer egymást követő sorszámmal, gyakran azonos székhellyel, minimális alaptőkével bejegyzett kft.-t hozott létre.

Magyar Zoltán hozzátette: a 16 társaság felosztotta egymás között a két megye meghirdetett területeit oly módon, hogy a földpályázatokon nem indultak egymás ellen.

A jobbikos honatya kirívónak nevezte, hogy e cég tevékenységei között nem szerepel állattarás, így nem tudható, miként teljesül majd az az igény, hogy több vidéki munkahely teremtődjön és gyarapodjon az állatállomány. Mint mondta, azt szeretnék elérni, hogy az állatállomány növelését, munkahelyek teremtését vállaló helyi gazdák, illetve cégek legyenek a nyertesek, "és ne húzzák ki a helyiek alól az élet lehetőségét".

Szavai szerint Csorna térségének kivételével, ahol már hirdettek nyerteseket, csak a pályázati anyagok bontásánál tartanak, de "ahol megtörtént az eredmények kihirdetése, ott mindenhol az ezen logika alapján létrehozott cégek nyertek eddig". Ezek a cégek pedig minden esetben a Lajta-Hanság Mezőgazdasági Zrt.-hez köthetők.

"Mindenki egyetért abban, hogy ezeket a földeket újra kell pályáztatni, a probléma azzal van, hogy olyan törvényt hoztak,ami lehetővé teszi, hogy egy központból, irányítottan, cégek egy napon történő létrehozásával az egész Győr-Moson-Sopron megyei és Komárom-Esztergom megyei állami földterületet lefedjék, és saját maguknak kijátsszák" - fogalmazott a politikus.

Olvasóink írták

 • 11. pancser 2013. július 19. 23:43
  „10. halas001 2013.07.19. 10:29
  A gondjaidat magadnak köszönheted, alulmaradtál, nem véletlenül. Amíg mások dolgoztak, a nagyképűségtől nem láttál tisztán, most másokban keresed a hibát. Mondtam állj a tükör elé és tarts önvizsgálatot!
  Mióta a világ áll és kiűzettünk a Paradicsomból, azóta van gazdag és szegény meg olyan is mint te. Ne más zsebében turkálj, inkább a magadét próbáld tölteni, szorgalommal, munkával.”
 • 10. halas001 2013. július 19. 10:29
  „Pancser !
  Fel tudod fogni, hogy miket írsz, vagy csak úgy ki jön belőled, mint a belső salakanyag?

  Mindenben csak azt látod, ami a felszín, valószinűleg nem lehetnek olyan egzisztenciális gondjaid, amin keresztül jól érzékelnéd, hogy ez a "......jobban teljesít" mibe kerül az átlag embernek napi szinten is, most már mi mindenről kell lemondani egy átlag keresetű embernek -már ha van munkája, közben még a bank költségekre is vesznek fel juttatást honatyáink.
  Kívánom, hogy nagyobb örömöd ne legyen, mint ez a napi sz@r passzírozás,
  Most már szidhatod az én zagyvarékolásomat is.”
 • 9. Túrabakancs 2013. július 11. 22:25
  „embertelen! //7/
  Míg az előző kormány ténykedése alatt a földeket és egyéb "kincseinket" a szoclibek
  nagyrészt a külföldiek kezére játszották át, addig a mostani kormány inkább a magyarokra
  értve teszi ezt. Melyik a kisebbik rossz szerinted? Ettől függetlenül az állandó mutyizással
  nem értek egyet, hiszen a szerződések nagy száma miatt ez eddig kiderült úgynevezett
  simlis ügyek eltörpülnek. Ma az egyik riportban gazdák és elnökük egyértelműen az új törvényi
  szabályozás mellett érveltek. A Jobbik meg rossz helyen kopogtat az állandó kritikájukkal,
  direkt vagy indirekt a szoclib bagázsnak tesznek jót. Hát igen választások közelednek. Ilyenkor
  ők sem néznek sem embert sem istent... Meg is lesz jövőre az eredménye "áldásos" tevékenységüknek.
  Előzőleg rájuk szavaztam, de már nem fogok. Persze sok mindenben ezért egyet is értek velük.”
 • 8. pancser 2013. július 11. 14:10
  „7. embertelen 2013.07.11. 10:14
  És mégis általuk került ki az ország a túlzott deficit eljárás alól. Valami hiba van nálatok, se láttok se nem hallotok, a hatalomvágy elvakít!”
 • 7. embertelen 2013. július 11. 10:14
  „Szinte hihetetlen, hogy naponta látnak napvilágot gazdasági bűncselekménygyanús fideszes esetek, amikre normális esetben az ügyészségnek azonnal rá kellene ugrania, de mint látható, itt soha nem történik semmi. A fidesz azt állítja, hogy Magyarországon csökken a korrupció, persze ha soha nem vizsgálja senki a gyanús eseteket, akkor nyilvánvaló hogy csökken! Korrupciófelcsökkenés=fidesz, földmutyi=fidesz, trafikmutyi=fidesz, közbeszerzésmutyi=fidesz, stb.”
 • 6. pancser 2013. július 11. 09:42
  „5. Madarász 2013.07.11. 07:52
  Adósság=MSZP, vagy túlzottdeficit=MSZP. Tudod mi lett volna ha az MSZP fizetésképtelenségbe sodorja az országot? Az olyan lett volna mint a háború utáni állapot, se nyugdíj, se pénz, be bankbetét semmi. Ez volt az MSZP útja, amiről szerencsére le lehetett téríteni az országot.”
 • 5. Madarász 2013. július 11. 07:52
  „Új szlogen kéne a választásokra: Ha mutyi, akkor fidesz! :)”
 • 4. Zöldfülü 2013. július 11. 07:21
  „sztem már mindenki unja ám a jobbik fóbiádat pancser.. picit szakadj el tőlük :)”
 • 3. pancser 2013. július 10. 19:10
  „Közszájon forog, hogy a Lajta-Hanság ZRT Nyerges-Simicska érdekkörbe tartozik, hogyan, mennyire nem tudjuk.
  Az viszont tévedés, hogy nincsen állat. A megye legnagyobb állatsűrűsége itt van. Kb. 1500 fejőstehén 9000 kg/tehén körüli éves tejtermeléssel, fenn van a neten az adat tessék ellenőrizni. Ez azt is jelenti, hogy ott még 3000 körüli növendék létszám is lehet ez összesen 4500 marha.
  Van még ebben a gazdaságban sok sertés, a telep nagyságáról ítélve minimum 20 ezer per év hízókibocsátás, ez feltételez 1000 körüli kocát is.
  Lehet kifogásolni sok mindent ott, hall az ember ezt azt, dehogy nincsen állat az már megszokott jobbikos ostobaságok és fantazmagóriák világába tartozik.
  Mondja már meg a Jobbik, hogyan és miként képzeli ekkora állatlétszámot föld nélkül eltartani, vagy lehelyettesíteni picike jobbikos gazdákkal.
  A magas színvonalú állattartást inkább értékelni kéne nem elhazudni a Jobbiknak is!”
 • 2. apokalipszis 2013. július 10. 18:54
  „1. lalalala 2013.07.10. 14:54

  A külföldiek földszerzésénél miért nem háborogtál,heee? Földet kell osztani ITTHON!!,MAGYARNAK és 3 lehetőség van :1.havernak adom 2.akit utálok annak adom 3. semlegesnek adom

  Ki kinek adná?))))) Persze nem jó,de mint tudjuk a démokráccijjá se jó csak nincs jobb.

  Nem kaptam földet mielőtt valaki...)))”
 • 1. lalalala 2013. július 10. 14:54
  „miért nem lepődök meg ezen a Fidesz-módszeren? :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változik a forgalmi rend a Petőfi hídnál Győrben

A körforgalom egy része a beszakadt aszfalt miatt van lezárva. Tovább olvasom