Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Fókuszban az egészségturizmus

"Kincs, ami van – fókuszban az egészségturizmus" címmel nemzetközi konferenciát szervezett a Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) Turizmus Intézete. A kétnapos találkozó előadásait hallgatói verseny színesítette: az NYME csapata a kulináris csatát megnyerte, összesítésben pedig 2. helyen végzett.
A turizmushoz kötődő nemzetközi konferenciát a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának Turizmus Intézete szervezte meg az edTWIN-projekt részeként. A találkozót aktualitáshoz kötötték, az esemény tematikáját az egészségturizmus évéhez igazították. A rendezvényre Poznanból, Nagyváradról és Burgenlandból is érkeztek vendégek.

– A konferencián feldolgoztuk az egészségturizmus teljes vertikumát. Előadást hallhattunk az egészségturizmusról, az egészségügy helyzetéről, Burgenland vonzerejéről, Győr szerepéről az egészségturizmusban, de szót ejtettünk az infrastruktúra szerepéről, a spa és wellnessről, a fürdőkről, a hotelekről, valamint összevetettük a lengyel és a magyar egészségturizmust – tájékoztatott dr. Darabos Ferenc, a Turizmus Intézet igazgatója.

Az esemény az NYME oktatói és hallgatói csapatmunkájának eredménye volt, a rendezvényen a hoszteszek és a kísérők szerepét is egyetemisták töltötték be, és az előadók között is képviseltették magukat. A két nap során a felsőoktatási intézmények részéről hat team versenyzett egymással: a feladatok között szerepelt projektkidolgozás, prezentáció, teszt és gasztronómiai csata.

Az NYME csapatvezetője, Pető Roland úgy gondolja, a konferencián való részvétel kitűnő lehetőség volt a tapasztalatszerzésre és a szakmai ismeretek bővítésére. Az egyetemek megmérettetésén nagyon jól szerepelt a győri csapat: a kulináris csatát megnyerték, összesítésben pedig a 2. helyen végeztek.

Az NYME csapata nyerte meg a kulináris csatát. Képünkön: Pénzes Tamás, Pető Roland és Macsó Barbara. Fotó: K. Cs.
Az NYME csapata nyerte meg a kulináris csatát. Képünkön: Pénzes Tamás, Pető Roland és Macsó Barbara. Fotó: K. Cs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevarázsolja magát a Csillag Születik döntőjébe a győri srác? - videók

A győri Párkányi Kolos fiatal kora ellenére bűvésztrükkjeivel sereg fellépést tudhat maga mögött a világ számos pontján. Szerepelt Katy Perry egyik klipjében is. Tovább olvasom