Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Fókuszban a közlekedés

Eredics Imre alpolgármester a jövő évi győri költségvetés koncepciójáról nyilatkozott a minap a városházán. Elmondta, az ideihez képest nem várható javulás, a szinten tartásra törekedtek az irányok, a célok és a feladatok meghatározásánál.
Folytatják az intézményrendszer ésszerűsítését, felülvizsgálják a létszámgazdálkodást, már csak azért is, mert az uniós csatlakozás új feladatokat ró a városházára: ismét szükség lesz a hosszú távú tervek készítésére.

Már látható, a puszta működési költségek elviszik a büdzsé 90 százalékát, de az alpolgármester szerint ekkora nagyságrendnél a 10 százalékos beruházási arány sem csekély.

Az új beruházások – elsősorban a Tihanyi Árpád úti aluljáró – előkészítésére, a munkálatok megkezdésére különítenek el összegeket. A koncepció a város közlekedésének teljes szerkezeti felülvizsgálatát irányozza elő. A 82-es út bevezetőszakasza, a Fehérvári út bevezetőszakaszának második üteme, és a vízivárosi lakópark Bácsai úti bekötése mellett a szennyvíztisztító építése a legsürgetőbb.

Schmidt Péter alpolgármester bejelentette, a város civil szervezetei, egyházai képviselőiből szakmai tanácsadó testület létrehozását kezdeményezte. Az alakuló ülést pénteken tartották.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem rágalmazott a győri képviselő

A bíróság felmentette a rágalmazás vádja alól Antal Imre győri képviselőt. A politikust a győri… Tovább olvasom